Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (64)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

dandusa am facut o prajitura care se da printr-o glazura de ciocolata iar apoi prin nuca. e prajitura copilariei mele si a sotului meu. sotul meu o stie sub numele prajitura congoleza, iar eu prajitura trasa in ciocolata.

am sa o pun intr-o casarola si apoi in congelator. sa pastreaza f. bine.

38 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

FATIMA,
pai, mai baga si tu mulgatoarea in program,pune-o sa munceasca pentru bb,poate te ajuta.Dupa alaptat,mulge-te .Sa stii ca eu am citit ca ,cantitatea de lapte si calitatea lui depind de hormoni.Mie mi-au spus in spital sa nu beau bere,ca nu are nici o treaba cu laptele si ca ii face rau lui bb la burtica,ii d gaze...,acum...,nici eu nu stiu ce sa mai zic...

Dandusa si printesa mica,Crinuta
poze crinuta
poze dandusa
burtica de mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

MONIQUE,
daca se pastreaza la congelator...,vreau si eu reteta,am sa-mi fac vreo trei si le las acolo ,daca vine cineva...,pac,am scos una servim.Noi de obicei mincam dulce cind ne trezim si daca mi s-au terminat proviziile,ori fac kek,ori budinca de macaroane cu brinza si stafide...,dar l-am stafidit pe sotu',saracu',s-a saturat si el ...,aceleasi de fiecare data...,asa ca vreau sa-l surprind.Se face greu?Altele care stau la congelator,mai stii?
CHRIS,
sa stii ca Crinuta mea si acum plinge la sin sau imediat dupa ce a terminat...,din cauza burticii.Dupa ce ajunge lapticul in stomacel..,incepe sa se stringa de burta,se inroseste la fata,tipa si stringe din minute.Daca este la sin,da din cap ca ii este foame..si incearca sa apuce sinul,dar nu poate de durere,ti se rupe inima.Ea a facut colici din spital,asa mi-au spus dr.Cind veniti acasa?Nu ai reusit sa pui poze?

Dandusa si printesa mica,Crinuta
poze crinuta
poze dandusa
burtica de mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

dana Felicitari pt Celeste Maria!

La multi ani gemenelor lui Pet72 care au implinit ieri doua luni!

bulisor,am zis ca ies si iar nu am reusit.cu vopsitul(am stat cam mult cu ea in par,dar e fara amonica,din aia de se duce la spalat in cateva saptamani).cu epilatul,mi-a luat o gramada ca nu mai sunt zvelta.
si in final tot nu am iesit la raul de langa...

dandusa,asa,da-ne sperante ca se poate dormi mult si bine si cu copil!! brava1
asiza haha o sa va fac poze.da tot cam asa e parul .
bamboletta
,vad ca si Antonia doarme bine,brava!!
atudor,cumintel ,baiatul,daca a stat la forfecuutza!
carilema,Felicitari pt Sorana !!
Teutz
marcela Felicitari pt fetita!
laura,brava cu fumatul!!
dolores, eu vad doar pozele din spital.sau nu sunt publice si tre' sa ma loghez?
monique ce vrednica esti cu prajiturile!!!
chris,haha,vrea defapt in brate!!

36+

Mergi la inceput

dandusa orice prajitura se poate pastra la congelator. iti spun din proprie experienta.
anul trecut cand am avut nunta mama mea a facut prajituri. fiindca nu s-au mancat toate atunci si era vara si cald, le-am pus la congelator, si scoteam cand aveam nevoie.

iti scriu si reteta

38 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

dandusa, asta fac acusi..ma mulg..nu cu pompa,eu ma descurc mai bine cu mana..

stiti, eu sunt cu articolele de pe net..

..am gasit niste articole cu privire la problema mea..cica daca bea biberon si adoarme imediat nu inseamna neaparat ca i-a fost foame, ci ca de fapt, nu vroia biberonul si n-avea cum sa se opreasca altfel..si ca daca plange si cauta in continuare sanul chiar dupa alaptat nu inseamna neaparat ca nu s-a saturat..si ca daca ai sanii moi, nu inseamna ca nu ai lapte..si multe alte chestii super..ca nu trebuie neaparat sa bei mai multe lichide decat ti-e sete, sau sa mananci exagerat, ci e mai important sa te odihnesti si relaxezi..ma gandesc ca poate se resimte abia acum oboseala de acum cateva zile..

chris, scrie si de problema ta..ca in primele zile, unii bebelusi sunt foarte somnorosi si sug doar pt. putin timp la intervale f. neregulate..

www.mother-2-mother.com/cc-baby-B.htm#Fussiness" target="_blank">alaptare 1
si www.kellymom.com/bf/supply/low-supply.html#supply" target="_blank">alaptare 2

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

dandusa, in legatura cu berea..am vazut ca galactogilul contine extract de malt, exact ca berea, si ma gandeam ca poate exista ceva adevar in spusa din popor cf. careia berea sporeste lactatia..ai dreptate ca bauturile acidulate nu fac bine lui bebe, dar am incercat in disperare de cauza..nu stiu daca de la bere sau autosugestie, dar simt ca parca mi s-au mai umplut sanii..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

dandusa uite si reteta de prajitura:

Prajitura congoleza

Blatul:
200 g zahar
300 g faina
3 linguri miere
2 oua
150 ml lapte
1 lingurita amoniac
1 plic zahar vanilat

Glazura:
200 g unt
250 g zahar
40 g cacao
5 linguri lapre
esenta rom

Ouale si zaharul se bat bine. Se adauga mierea, vanilia, laptele in care s-a dizolvat amoniacul si la sfarsit faina. Amoniacul se dizolva in lapte fierbinte.
Compozitia se toarna intr-o tava unas cu unt sau margarina si tapetata cu faina. Se coace in cuptor la foc potrivit cam 35 min. Cand e coapta se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in patratele.
Glazura: Se amasteca zaharul cu cacao si lapte si se pun la fiert, la foc mic amestecand pana cand siropul se ingroasa se adauga untul si se amesteca pana se topeste untul. Se ia de pe foc si in glazura fierbinte se inmoaie patratelele taiate anterior. Fiecare patratica se tine max un minut in glazura. Se scot si se dau prin nuca macinata sau nuca de cocos.

38 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

berea,intr-adevar da lapte,nu e minciuna,dar alcoolul nu e bun pt bebe!
ar ramane varianta bere fara alcool.

dar sunt si ceaiuri la fel de bune.

36+

Mergi la inceput

o colega de serviciu care a nascut in iulie si care alapteaza mi-a spus ca imediat ce bea bere (in general fara alcool) i se si umfla sanii.

38 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput