Ce gatim azi pentru pitici (7)
Raspunsuri - Pagina 25
bubu05 spune:
Azi:
9- un castronel cu lapte si ciniminis
11- o felie de cascaval cu paine, o mandarina
13- un castronel cu ciorba de pui si fidea, painica
17- un iaurt, o felie de sunca de pui cu paine
19- biscuiti salatini si o canuta de suc portocale proaspat
21- un castronel gris cu lapte si dulceata de visine
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
mary_ary spune:
Cum se prepara urmatoarele mancaruri:
- ciorba de perisoare (pui!)
- ceva mancare cu dovlecel si ficatel de pui
- peste - retete!!!!!!!!
mary si gogoasa mica
Ramona2006 spune:
quote:
Originally posted by mary_ary
Cum se prepara urmatoarele mancaruri:
- ciorba de perisoare (pui!)
- ceva mancare cu dovlecel si ficatel de pui
- peste - retete!!!!!!!!
mary si gogoasa mica
Mary_ary
daca-mi spui ce virsta are gogoasa mica, iti pot scrie niste retete.Retete cu peste am f multe, zi ce te-ar interesa. Eu cind ii dau piticutzei ficat, am, printre altele urm reteta:
un morcov, un dovlecel, un yam sau un cartof dulce le fierb in apa,
separat fierb ficatul, il tai bucatele, il adaug la legumele fierte si le blendaruiesc. mai pun ori un pic de ulei de masline sau unt nesarat, sa alunece piureul mai bine pe git
Pupici
mary_ary spune:
Alexandra are 1 an si aproape 6 luni!
Nu mai mancam blenduit!
Mersi Ramona,
mary si gogoasa mica
Roxana Claudia spune:
Catalin - 10 luni
Gustare 1: piure de fructe: kiwi fara samburi, para si cereale
Pranz: mazare cu curcan
Gustare 2: iaurt cu biscuiti digestivi
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
Ramona2006 spune:
Mary_ary, ptr. tine, reteta de ciorba de perisoare:
~ Cantitati: 500 ml apa, 250g carne cu os, o ceapa, un morcov, 1/3 lamaie, o lingurita de orez, patrunjel verde, un galbenus, o lingurita de lapte.
~ Modul de preparare: Se spala carnea, se alege de pe os si se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se amesteca totul cu patrunjel verde tocat, jumatatea de galbenus, o lingurita de lapte si sare. Se pun
separat oasele la fiert intr-un vas acoperit, apoi se scoate spuma si se adauga zarzavatul curatat si tocat marunt. Cand zarzavaturile sunt fierte, se scot oasele din supa, iar din tocatura pregatita mai inainte se fac bile mici care se pun in zeama ce fierbe. Se adauga orezul ales si spalat, iar dupa 15-20 minute se incearca o perisoara daca este fiarta. Se ia ciorba de pe foc, se amesteca cu jumatatea de galbenus ramas si se acreste cu zeama de lamaie.
Asta e una din multele variante de ciorba de perisoare...
Pofta buna!
bubu05 spune:
Vlad, 2 ani si 2 luni
9- lapte cu cereale
11- o felie de cascaval cu paine, putina rosie si o banana
13- un castronel cu stevie cu orez si piept de pui, o mandarina
18- un crenvusti de pui cu paine, un iaurt campina cu caise si 2 biscuiti, doua jeleuri
20- 2 chiftelute cu paine, putin cascaval
21:30- piure cu carnita fiarta de vitel
a mancat azi de m-a zapacit
Mary_ary, sa-ti zic si eu niste retete:
Ficatelul il fac la cuptor sau la tigaie inabusit, cu o ceapa solzisori, cand e aproape gata pun cativa catei de usturoi rasi pe razatoarea mica si marar. Cateodata pun si suc de rosii si il fac cu sos rosu. I-l dau cu piure sau pilaf.
Pestele il fac cel mai des pane, cateodata fiert cu 2 feliute de lamaie si o foaie de dafin sau pe gratar. Tot cu piure sau pilaf il papa. Dar poti face o ciorbita de legume si pestele il fierbi separat, apoi il alegi de pe oase si il pui in ciorba.
Dovlecelul cel mai des i-l fac piure(cu unt si lapte), diferite combinatii: cartof, morcov, dovlecel sau dovlecel, cartof, broccoli sau morcov, telina, dovlecel si cartof- sau pilaf cu legume(morcov, telina, ceapa, dovlecel).
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
mary_ary spune:
Mersi mult,
Imi notez tot.
Ramona dar cu carne de pui nu se face?
Nu dati cu rosi ca nu le am cu ciorba de perisoare!!!!!!!!!
mary si gogoasa mica
Ramona2006 spune:
Mary_ary, stai linistita...eu nici atit nu le am cu ciorba de perisoare, fiind vegetariana . Reteta o am de la o amica de a mea, asa ca...eu cred ca se poate face la fel de bine si cu carne de pui..eu prima data i-am facut Maiei asa: am facut ptr. noi supa de zarzavat si ei i-am fiert pe urma separat perisoarele - erau din carne de curcan ...Asa ca...
Ce a mincat/maninca azi Maia:
6- lapte formula
9,30 - banane, iaurt, cereale
13 - piure de broccoli cu morcov, cartof dulce si carne de pui (eu ii pun aproape in toate piureurile cartof dulce, e preferatul ei, si asa maninca si legume cu gust mai pronuntat, cum ar fi spanac sau sfecla)
17 - mere coapte cu brinza si cereale
20 - lapte si nani
23- 24 - lapte
diplodocus spune:
1 an si 6 luni
*6-lapte
*10-piine cu unt si ardei
*14-supica de pui cu fidea, banana
*18-dovlecel cu curcan, mar
*21-macaroane cu brinza(furate de la noi:)
*22-lapte si nani
Luca-Mihnea Cel Voinic