Mamici de ianuarie-februarie 2007 (39)
Raspunsuri - Pagina 26
aiska spune:
Liuda stau tare prost la poezie, dar vroiam sa-ti scriu ca fetitele nu se nasc neaparat mai devreme.Stiu cel putin 3 mamici finlandeze care la prima fetita au trecut de 40 de saptamini.
Rima la caciula ar fi un cuvint care inseamna in finlandeza lipsa si in romaneste cu totul altceva!
Cina am intilnit prima data cuvintul aici m-a amuzat.
Hai sa va mai inveselesc putin si sa va scriu citeva omonime interesante pe care le-am gasit odata cu invatarea limbii finlandeze.
p*la=lipsa
s*la=a(se)topi
rahat=bani (asta e tare de tot!)![]()
uit=(tu)innotai
joi=(el,ea)bea(imperfect)
vineri=prajitura din foietaj
nimeni=numele meu(nu Sabina
)
vene=barca
Mai vreti?![]()
Sabina
32+
mamica lui Aleksi Joel 
Helenutza23 spune:
aiska pai finlandeza asta e o romana in care cuvintele au alt sens, nu?

misto, oricum.
29+
cristia spune:
liuda
esti rimologu' de serviciu? m-ai facut sa rad pe ziua de azi; ma otzarasem pe astia la sv...
monu: ca si ylimic si roandre probabil ca voi sta eu cu bb mic si sotu cu bb mai mare.Vazand si facand.
Mirela: si eu am condus si la prima sarcina si conduc si acum (ce-i drept max 2 ore pe zi); am nascut primu bb natural (avea prezentatie optima); al doilea e si el cu capu-n jos si ma rog la Dumnezeu sa ramana asa.Nu vad nici o legatura intre condus si pozitia bebelui.
Criss: ce frumoasa poveste cu final frumos! Si la noi a venit primu bb dupa 7 ani de casnicie; al doilea a aparut cat ai clipi! Te-oi vedea si pe tine vreo mama eroina dupa ce nasti bebelina!![]()
Ralu: ma bucur ca esti bine!
Catalina: tin pumnii tie si tuturor pentru bebei super activi!Iti sade bine relaxarea![]()
Eu mi-s ametita...Si nu stiu de ce...
Pup
Cristiana cu Andrei (29Sep04) si 31+
Catalina spune:
Helenutza, tocmai asta e, ca asistenta imi recolteaza. Asistenta de la CMU. E a doua oara, prima oara nu am avut pb dar era sarcina mica. Sper sa fie ok. Va dau de veste.
Cata
aiska spune:
Helenutza
asta e tot farmecul omonimelor (cuvinte care se scriu si se pronunta la fel dar au alt sens in limbi diferite).
Adela2006 zapada care venise la sfirsitul lui octombrie s-a topit de 2 saptamini.Si noi care asteptam "White Christmas". De cind stau in Finlanda nu am apucat temperaturi asa de tomnatice in decembrie.De obicei avem multe grade minus, lacurile sint inghetate tun de poti conduce masina pe ele, zapada e de vreun 1 metru si uite ca acum a dat-o in bara iarna.Finlandezii zic ca o iarna blinda indica o vara urita, rece si ploioasa.
Analiza de streptococ B nu ti-o fac in Finlanda daca nu te duci la urgenta cu contractii la greu prin ultimele 6-7 saptamini de sarcina.
Ce mai spuneti de acest tratament special?
Sabina
32+
mamica lui Aleksi Joel 
diana69 spune:
Sunt si eu o mamica de martie-aprilie si va urmaresc de foarte multa vreme.
Am mai pus aceleasi intrebari si la mamici de martie-aprilie dar as vrea si o parere de la voi, poate a-ti trecut prin asta.
Am aflat si eu acum ca am o fetita dupa echo morfologica dar problema este ca dupa masuratori copilasul este mai mic cu 2 saptamini fata de virsta sarcinii dupa UM, adica dupa UM as avea 22 de saptamini si 4 zile iar dupa biometrie as avea 20 spatamini si 1 zi.
As vrea si eu sa stiu daca cineva dintre voi s-a mai confruntat cu aceasta problema si daca este grav si daca copilasul a recuperat pina la urma diferenta.
Eu am si iminenta de avort si uterul este contractat pe fat.Poate fi asta o cauza a faptului ca nu se poate dezvolta copilasul?
Va doresc multa sanatate si bebici frumosi si sanatosi si astept parerile voastre. Multumesc.
Liuda spune:
hai ca v-am facut sa radeti! macar voi ca eu sant zombi azi
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 33 sapt 4 zile
Liuda spune:
mai Diana Du-te si te culca!!! stai cuminte, linistita, odihnita si nu iti fa griji!!!
nu ai nimic
te iei dupa UM si cu asta basta
daca e mai mic acum nu inseamna ca peste o luna nu o sa fie mai mare
deci treaba e asa - copilul are perioade de dezvoltare puternica, uneori mai stagneaza - eu am avut perioade cand era conform masuratorilor mai mic cu o saptamana decat dupa um, acum insa la 32 saptamani era de 36 - insa asta nu inseamna ca nasc maine poimane - asta inseamna ca a crescut mai mult si este la marime egal cu un copil de 36 de saptamani - insa tot de 32 ramane!!! Nu iti fa griji si mai bine stai mai mult linistita mai ales ca ai uterul nu stiu cum.... copilul tot o sa se nasca la 40 de saptamani - sau cel putin asa ar trebui! Medicii au niste indici pentru fiecare saptamana - ei copilul tau nu a intrat in acele indici - a fost mai mic! El poate fi mai mic toata sarcina - si asta nu ca nu se dezvolta bine ci poate voi, parintii santeti mai miciti si genetic copilul din start este mai mic! Diferenta intre oameni incepe din burta! Insa copilul tau poate la un moment dat sa creasca mult si sa se schimbe de la zi la alta si atunci chiar o sa se faca si mai mare decat ar trebui conform graficului!!!
fata e bine ! sarcina usoara ! si bb sanatos !
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 33 sapt 4 zile
Ana_Alx spune:
diana 69 si mie mi-a zis ca ieri ca data nasterii e pe 15 feb desi teoreic 40 de saptamani se fac pe 3 feb .Si la prima nastere imi decalasera termenul cu vreo saptamana ..in fine totul a fost bine.MIe ieri ecografistul mi-a zis ca sa ma odihnesc sa ma relaxez cat mai mult ca sa circule mai bine substantele nutritive spre bb .Daca poti sa faci asta fa-o ,plus o alimentatie coecta(asta nu inseamaan ca trebuei sa te abtii de la bunutzuri mereu
).Numai sanatate iti doresc!!!
aiskace distractiva chestia cu omoninele.Cica "p*la=lipsa" pai si in romaneste uneori poate insemna lipsa 

Fetelor am primit rezultatul de la analiza de secretie vaginala si cultura de col.MI-a iesit candida albicans.O tratez?Ce o sa imi recomadae medicul?voi ati avutr asa ceva? eu parca stiu ca astea nu sunt asa periculoase
31+
+
Mimishoru'(2 ani si 8 luni)
wannajo spune:
Buna fetelor!
Si noi am dormit excelent azi noapte. Probabil tot din cauza vremii.
Aveti vesti de la Aelita?
Eu voi naste la Giulesti si m-ar fi bucurat sa aflu ca exista printre voi fete care sa nasca tot acolo.
In legatura cu listutele: bagajelul pt maternitate si necesar acasa... are cineva o lista completa? Si cele care aveti bagajelul facut..v-au incaput tote? Eu ma minunez unde o sa bag totul...numai ce am strans pana acum (cred ca nici 1/2) si depaseste cu mult dimensiunile unui "bagajel".
Pupici
wanna & bebe din burtika
30 w & 4 days