cum prepar iepurele de camp?

cum prepar iepurele de camp? | Autor: mirelaispir

Link direct la acest mesaj

zilele trecute sotul mi-a adus acasa un iepure de camp (vanat, nu viu). vreau sa-l prepar sambata viitoare, de ziua monicai (luam motul). imi puteti cum sa-l fac? nu am preparat iepure de camp niciodata si nu prea am idei.
oriece sfat mi-ar fi de mare ajutor. multumesc si

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Iepurele de camp are carnea mai tare,adica o sa dureze un piculet mai mult sa se faca...dar e mai gustos,sa stii.
Eu il fac la cuptor...o capatina de usturoi o fac ca pt mujdei,eu il pun aproape la sfarsit,dar din loc in loc,fac crestaturi cu cutitul,de ex,in pulpe,si bag inauntru feliute de usturoi,cauta un vin rosu bun,pt stropit,un pic de ulei de masline,si la cuptor...
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Iepurele de camp necesita mai mult timp pt. marinare(cel putin 24 de ore). Il marinezi cu ce iti place. E bine sa-l pui doar in vin(sa fie acoperit) si sa nu adaugi apa nici macar la cuptor. Apoi poti sa-l faci ca o friptura obisnuita sau cu garnitura de care vrei.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

atara foarte bine reteta gasita de tine, dar si la cuptor ... la fel. nu m-am hotarat inca, ma mai gandesc. oricum, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Aveam o colega in liceu al carei tata era vanator si mereu aveau la masa diverse specialitati din iepure, caprioara, mistret... si eu cum eram mai prezenta pe acolo am vazut cum se pregateste vanatul...
iepurele curatat, spalat se pune la macerat de cu o zi inainte in vin rosu, frunze de dafin, cimbru, ceapa taiata solzi, usturoi taiat, sare, boia dulce si iute si ulei!
A doua zi se baga la cuptor, cu tot cu zeama asta, si se tine la foc mic pana se fragezeste bine si scade lichidul (daca mai este nevoie se mai completeaza cu vin rosu de tzara) - se tine destul de mult timp la cuptor... poate vreo ora jumate - doua, la foc mic!
Stiu ca ne lingeam si mainile dupa ce papam bunatatea asta... merge cu pepene murat!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput