*Ghiocei de Martie - Aprilie 2006 * (24)
Raspunsuri - Pagina 11
ciuf spune:
Salutare
Ne intorseram de la medic si se pare ca infectia se facu mai urata decat era saptamana trecuta
. Si asta pentru ca mi s-a pus mie pata sa nu ii dau antibiotic din prima, sa las organismul sa lupte. Si se pare ca organismul nu avu suficienta putere. Asa ca de azi incepem tratamentul cu Amoxicilina timp de 10 zile.
Deci asta e a doua infectie in nici trei luni. La 5 infectii facute intr-un an ne trimite la ORL-ist care o sa ii bage un tubulet in urechea respectiva prin care se va scurge puroiul
. Asta e.
Sa speram ca nu vom ajunge pana acolo.
Azi ii spusei lui Luca ca vine Mos Nicolae si ca trebuie sa isi pregateasca cizmulitele sa fie curate si puse la usa. Bine ca citii la topicul nostru ca nu stiu de ce in mintea mea era ca pe 8 vine Mosu'. Eh si al meu odor nu mai conteneste spunand ca diseara va veni Mos Calae si va primi un trenulet.
In rest, in casa mea e un dezastru, nu ma mai recunosc, toate vraiste, iar eu fara chef de ceva.
Poli, faine pozele. De abia astept sa incep si eu decoratiunile de iarna, dar sunt atat de aglomerata ca m-am bagat la nu stiu cate proiecte si parca vad ca nu le termin.
Ca sa nu spun ca dau tare cu camera Evei sa o termin pana in Craciun. Si nu cred ca voi onora termenul.
Apoi, prietenii nostri vor sa le botezam copilul intre Craciun si Anul Nou. Eu stiam ca e post de nunti, dar de botezuri ... habar n-am. Trimisei un e-mail la preot sa vad ce imi raspunde.
Aseara am reusit sa plec de acasa fara codite. Yupppppiiii. Super. Daca aveam si mana liber la cheltuieli cred ca cumparam un magazin intreg. De cand am plecat de acasa sotul m-a intrebat unde ma duc si cat stau (vesnicele intrebari). Daaaaaaar sa am grija sa nu mai cumpar fleculete de decorat prin casa. Stie el ce stie. ca ne e beciul plin de tot felul de fleacuri care niciodata nu imi sunt de ajuns.
Hihihi, dar pe furis tot cumparai niste clopotei sa ii pun pe coronita de la usa. Ii ascunsei, na, coasta de dracusor ce am eu.
Tili, asa e. Zambetul copilasului nostru face cat o avere. Nu are comparatie, de fapt. E inegalabil. Mi se lumineaza sufletul cand o vad pe Eva cum isi arata mandra " cele doua seminte de castravecior".
E o hlizita. Cand e bine si nu o doare nimic e toata numai un zambet.
Ileana, nu stiu ce sa zic cu petrecerile astea de Sarbatori ca nici eu nu-s mare fan. In fiecare an acelasi lucru. Numai ca aici se mai imbraca poporul si mananca delicatese. Cica anul trecut s-a lasat cu muzica si dans
. Si anul asta va fi la fel. Poate imi mai batzai si eu funduletul din dotare.
Ah, sa nu uit. Am cumparat apa oxigenata sa o curat pe Eva prin urechi. Ca saraca ... ce are acolo ... vai de capul ei. ma mir cum de mai aude la cata ceara e. Da. Si intrebarea e: ma pot oxigena cu apa aia? Imi iese parul galben si apoi am pot vopsi cu ce imi pofteste inimioara? Sau fac naiba vreo prostie taman acum in pragul Sarbatorilor?
Nu ma uitati cu raspunsul, pleeeease. Ca de felul meu nu prea am rabdare si actionez imediat. Dupa care vine dezastrul. Ca deh, facui prostia daca ma grabii.
Kim, bravo ca papa laptic Alicuca. Sa dea Domnu' sa ai pana cand doresti tu. (Sa spun ca o prietena de-a mea are un baietel de 4 ani care inca mai suge? shhhh, sa nu spuneti la nimeni) Sanatate multa.
Tania, mi-e rau! Cat poate fi de scump laptele
!!! Nu sunt normali, pe cuvant. Aici Similacul ma costa vreo $21-22 pe saptamana. Si nu se compara veniturile.
Delia, tu pe Rudy l-ai facut prin FIV? Sau nu am inteles eu bine? Ce cadou fain primisi tu de Mos. Al meu nu e asa de generos
. Sunt invidioasa. Va pup.
Ah, intrebai pediatra (ca soacra-mea mi-a zis un mare NU la vaccin pe fondul unei raceli) si cica nu are nimic daca copilul e racit si ii faci imunizarea. Problema e sa nu aiba temepratura. Ea nu recomanda vaccinul cand e copilul racit pentru ca vrea sa vada reactiile. Ca e bolnav de la vaccin sau de la raceala. In rest, e liber.
Si uite am cautat si eu aseara pe net si cica e safe sa faci vaccin cand copilul e racit. Imi pare rau ca nu am salvat link-ul ca sa il postez. Dar poti da si tu o cautare si sigur vei gasi un raspuns.
Mari, saru'mana. Ma salvasi cu Mosu'. Ca dupa mine venea pe 8. Cam tarzior. Pup.
Doamne, fetelor, batui campii si scrisei numai aiureli. Si nici macar nu va raspunsei si eu la fiecare. Decat asa din aduceri aminte. Si pun pariu cum apas "Raspunde la subiect" imi amintesc cui mai aveam sa scriu.
Va pup si va doresc ca Mosu' sa va aduca ce va poftiti voi. Dar in primul rand sanatate la copiii nostri.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo
alinaalex spune:
Tania, ce faza, mama ce nesimtiti sunt aia cu Help Net-u lor, cum adica sa nu-l schimbe, ai dat 650 mii, ce D-zeu? extraordinar, bai frate , Ro. e tara tuturor posibilitatilor! auzi tu, 650 mii o cutie amarata de lapte praf care banuiesc ca te tine cateva zile (io nu stiu, ca alaptez, din fericire), pai astia-s nebuni??? la inceput am cumparat si eu Milumil 1, asa de rezerva, nu i l-am dat niciodata, da mai tin minte ca era aproape 500 mii. Pai daca erai pensionara, sigur il primeai gratis!!!
eu de fiecare data cand m-am dus cu reteta de la medicul de fam. nu mi-au dat compensat, ca cica sa vin la inceputul lunii, cand elibereaza retete compensate, adica sa vin cand stau pensionarii la coada sa ma bat cu aia, ce copilul meu putea sa astepte pana la inceputul lunii??? asa ca de fiecare data am luat pe bani, gratis canci, la fel si in sarcina, la care se adauga Pampers (un bax = max. 10 zile = 500 si ceva mii), cereale (1 cutie =5 portii = 5 zile= 120-200 mii), serv. umede la greu, fructe, legume, hainitze nu mai spun, jucarii (la noi cam in fiecare zi vine moshu!) pantofiori (= peste 1 mil.), etc., astea-s numai consumabile...etc.etc.
Na, ca m-am intins, stiti si voi tare bine despre ce vorbesc, da' m-am enervat!!!
Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze
varsta Marc
alinaalex spune:
Ciuf, mie ai uitat sa-mi raspunzi! zi, vrei reteta pt. fundik rosu?
Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze
varsta Marc
kim spune:
Pfuai, cred ca ne uita moshu' de data asta...
...pai eu tot prin zona, micuta le cam doarme azi de la Benylin-ul ala, sper sa doarma si la noapte
, in orice caz, de mancat nu vrea dom'le nimic se crizeaza numai cand vede mancarea, deja a slabit de i-s largi scutecele
ce ma fac?
Ciuf, imi pare rau ca nu s-a terminat chinul pt Eva, Doamne ajuta sa-si faca efectul Amoxicilina asta si sa scapati de probleme. Sper sa nu se complice si la Alicia, sa ajungem la ORL. Am inteles ca de multe ori racelile mai grave dau complicatii ca otita sinuzita etc. La voi cum a fost?
Sa vina mosh Niculash cu sanatate si bucurii si ghetutze pline. Spor la despachetat dimineata (problema e ca nu incap pamparsii in ghetute)!
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
Catrinel_17 spune:
Multumesc, CIUF, KIM… stii ca si eu am facut asta ieri? M-am uitat la poze si mi-am amintit cum era acum un an… cu burtica si ma gandeam cum va fi Oana…. Eh….ce departe mi se par vremurile alea! Si parca trecea timpul asa incet! Acuma totul e asa accelerat! Nu vi se pare ca de cand cu bebe trece timpul incredibil de repede?
MONICA, poate vorbim maine la telefon? Abia astept sa ne vedem!
POLI, nu acolo facem inot… in alta parte. Dar acuma am luat o pauza cu inotul, revenim in ianuarie. Cam asta ar fi activitatile, dupa ce se termina cursul asta “bebelusi in miscare”, trec la un “krabbelgruppe” (grupa de tarare
) unde-s bebelusi taratori si mergatori (de la 9 luni la 2 ani). Asa ii fac treptat intrarea “in societate”. ![]()
Doamne, cat e de haios Nick cu caciula de mos!!!!
Pupam patrulatoru’ ![]()
TILI, da-ne datele tale ca sa te trecem pe listutza! Sau le-ai dat deja?
Unde-s datele STEFANNEI? Poate ma incumet eu cu lista…
ROXIVAN, si oana se incordeaza cateodata tare si face niste grimase…. Zici ca nu stiu ce are…ce-o fi, nu stiu!!! Bucovina, deci! Ok. Aia imi placea si mie!
ADAR…. Zi cu snickersu’…. Poate reusesc si io ceva ![]()
ILE, TANIA, aici Humana costa cam 7 euro – cam 250-300.000! E cumplit de scump in Ro!
KIM, ce-i Benylin-ul? Eu ii puneam ceva picaturi gen Carvol (mentolat) pe chestiile agatate deasupra patului. Ai sa vezi ce va recupera dupa ce-si revine! O sa pape ca un lup, nu-ti face griji! Febra nu are, nu?
TANIA, cred ca da…. Sssss
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
ile77 spune:
Ciuf, asa cum ti-am zis si in yahoo, nu te apuca sa-ti strici pårul .
Sper sa-i treaca Evei si cu urechiusa si cu roseata la fundulet.
Pupici dulci micutei.
Alinaalex, eu ma enervez numai cind citesc, dar sa mai fiu si in Ro si sa mai dau atitia bani pe cele folositoare bebelului.
Asta e furt la drumul mare.
Mie mi se pare asa ciudat ca in Ro costa chestiile astea mai mult decit aici,iar aici salariile sint de inshpe ori mai mari.
Sa aveti o noapte linistita
Ile
si Vivian
(07.03.2006)
Qamar spune:
Hallo, fetele!
intru scurt, inainte de somn...
Ciuf, tin pumnii sa se faca bine Eva cat mai repede
In ce stadiu mai e camaruta ei?
AndreeaG, iti poti trece retetele pe bebe.clickaici.ro, iti fac o categorie speciala si iti dau user si parola, daca vrei. Pe urma pui link in semnatura la pagina cu retete..
noi suntem toti loviti in aripa, eu tusesc ca o fumatoare inaraita (chit ca nu am mai fumat de cand am aflat ca sunt
), dragos a racit (as usual
) pe la munte si ieri era febricos (dar l-am tratat si acu e mai bine) iar Bia e mucioasa la greu, sper sa nu se transforme in altceva.....
pacostea este ca eu vreau sa schimbam pediatra (asta pe care o avem acum, cu tot respectul pentru jobul ei, este o doamna tare neserioasa...de fiecare data cand am chemat-o ori a intarziat ore intregi, ori nu a venit deloc; nu a mai vazut Bia de la vaccinul de 6 luni si saptamana trecuta o sunam sa vina, ok, cica vine a doua zi; a doua zi, la ora fixata o sunam, cica vine luni, ca acum era nu stiu unde; luni- nimic, nici nu am mai sunat. Si stiti care e faza amuzanta? locuieste intr-un bloc vis-a-vis de noi, asta ca sa nu credeti ca are de facut vreun drum kilometric
)
fetele din Buc, daca aveti vreo recomandare pentru vreo pediatra ok, care sa mai si vina la casa omului (noi stam pe la Camera de Comert), please let me know, ca daca mi se raceste Bia si mai tare, nu stiu ce sa fac...
vreau sa o transfer cu toata fisa la alta doctora...sper numai sa gasesc...
eu tot cu munci, cu parcari laterale cu spatele, care imi ies perfecte
si cu diverse alergaturi prin diverse locuri...
sper sa reusesc maine sa scriu pentru fiecare, acu' ma duc la somn, ca vad ca nici redbullu nu-si mai face efectul...
MULTUMIRI maxime pentru aprecierile Biei la munte, cine mai doreste poate vedea aici poze din munti, peisaje, etc
ai pup iu!
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
edit: Monica, vazut poze cu voi in calatorii, sunt super!va pup si sper sa apucam sa mai vorbim. Btw, ai primit mail-ul de la mine?
Qamar spune:
mi-am mai amintit ceva: Delia, noi o sa fim in Hunedoara (in oras) din 23 decembrie pana prin 29 decembrie..voi cand ajungeti in deva?sper sa ne putem vedea!pup
Catrinel, voi cand sositi in TM?o sa stati cuminti acolo, sau va mai si plimbati prin tara?-ca ...cine stie
Pup Oana
Andreea, vazut ultimele poze cu Thea, gorgeous!
Aida, primit si vazut toate pozele cu Alex, sper sa pot si raspunde la mailuri, mi-a instalat dragos linux si am avut ceva probleme cu computeru..acu sper ca s-au rezolvat 
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
Elladriel spune:
Buna ziua tuturor!
Astazi am gasit si eu site-ul " despre copii" si mi s-a parut f interesant, vazand cate liste de disctutii sunt deschise...
Vreau sa va urez tuturor un decembrie fericit, plin de cadouri, zambete si de imbratisarile celor dragi... In seara asta vine Mos Neculae, inca un prilej de a le oferi cadouri si pupici celor de langa voi (care bineinteles ca au fost cuminti
)...
Am si eu un baietel de 8 luni si ceva (parca nici nu-mi vine sa cred cand a trecut timpul- ma bucur insa ca s-au terminat orele de nsomn
) la care va veni mosul pentru prima data, si care a fost mai mult decat cuminte (deh, ce sa ma zic acum...
)
Daca as dori sa il inscriu si eu pe Daniel in lista copiilor lunii martie cum ar trebui sa procedez?
Si mai am o intrebare: cum as putea sa il determin pe Daniel sa nu se mai trezeasca pe la 4-5 dimineata cerand de mancare? Ca seara manca destul de mult si sincer nu cred ca ii mai e foame... sau o sa i se schimbe programul dupa ce mai creste? (sper)
Inca o intrebare si gata:
a inceput sa mearga tinandu-se de mobila..trece de la una la alta fara nici o problema, dar cand incerc sa il tin de manutze si sa mearga cu mine, se aseaza in funduletz...si aleluia...nu vrea si pace!Ar trebui sa mai insist sau sa il las in ritmul lui?
O zi placuta ! ( ma duc sa pregatesc ghetutzele!)
Sper ca ati primit cadori frumoase!
Monica si ciufulici cel mic