Heliobacter

Heliobacter | Autor: Gyna

Link direct la acest mesaj

Am aflat azi ca am heliobacter, inca n-am apucat sa merg la medic pt tratament. Am citit pe net ca aceasta bacterie poate duce la ulcer sau cancer de stomac, ca-i destul de greu de scapat de ea si chiar daca scapi te poti reinfecta.
Stie cineva mai mult? A scapat cineva de ea? Cum? Sau de unde poate sti cineva daca nu cumva Doamne fereste o are demult si nu are deja cancer?Oare cancerul in prima faza are simptome? (am inceput sa bat campii!?)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Gyna, stai linistita ca nu e atat de grav .Se trateaza, dar trebuie sa mergi la medic, iti da un tratament si regim.Nu mai retin exact ce medicatia am avut, vreo 3 medicamente , din care unul era antibiotic.Am avut si eu acum 3 ani si am scapat ....acum nu mai am nici o problema si nu mananc chiar f . sanatos ......Sfatul meu este sa mergi la medic! Multa sanatate !Gandeste pozitiv.Nici sa nu te gandesti ca ar fi cancer1
Pup!

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Helicobacter Pylori se cheama, dar stai linistita ca nu da cancer de pe o zi pe alta. Fa un tratament, exista pastile foarte bune pentru asa ceva , dar numai un medic iti poate prescrie ce sa iei si dozajul. Sanatate si tine-ne la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gyna spune:

Multumesc de raspunsuri si de incurajari! Eu azi nu prea sunt optimista. Ma gandesc intruna ca poate am aceasta bacterie mai de mult. Oricum voi merge la medic pentru tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Asa cum ti s-a raspuns Helicobacter e o bacterie (microb) care determina ulcer. Implicarea sa in producerea cancerului gastric nu este certa.
Daca insa vrei sa te linistesti mergi la med de familie si roaga-l sa-ti dea o trimitere la un gastroenterolog.
Acolo pe langa un tratament de 2 saptamani pentru helicobacter (2 antibiotice si un antisecretor gastric) ti se poate face o endoscopie digestiva superioara (introducerea pe gat a unui tub subtire care are in capat o camera video si cu care se vizualizeaza esofagul, stomacul si prima parte din duoden). Daca se evidentiaza o leziune suspecta (un ulcer de exemplu) se preleveaza o mica zona de acolo si se analizeaza pentru a se vedea daca nu e canceroasa (biopsie).
Procedura desi e cam neplacuta nu doare si poate fi suportata relativ usor.
Sanatate!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Am 39 de ani si de la 14 ani am fost diagnosticata cu ulcer pe sistem nervos(cu putin inainte murise tatatl meu). Toata lumea a pus acesta boala pe seama nervilor si a aciditatii. Am fost internata la Grigore Alexandrescu unde mi-au pus diagnostic de tumoare generalizata in stomac. M-au transferat la Fundeni care mi-au refacut analizele si nu iesit decat o amarata de gastrita cu hiperaciditate.La 17 ani aveam ulcer perforat dar nu m-au taiat pentru ca dupa ce am stat la Fundeni o noapte cu gheata pe burts si perfuuzii s-a oprit sangerarea si nu mai vomitam iar scaunul se stabilizase in sensul ca nu mai aveam melena(caca negru).Am fost dupa aia la un tratament la Simleul Silvaniei (prin 1984-85) si am facut un tratatament cu Ulcosilvanil. Tratamentul a mers minunat insa Dr. Puscas mi-a spus ca nu voi scapa de aciditate. Nu se stia atunci de aceasta bacterie. Am ajuns acum 2 ani in Canada si aici imi gasira acesta bacterie cu care ma confruntam de 25 de ani si am facut tratamentul De atunci nu mai am nici o problema.
Pot sa-ti spun ca prin cate am trecut deja cunosc foarte bine aceasta boala. Ca sa ajungi la cancer mai ai. Nu te speria. Ulcerul nu are nici o legatura cu boala de cancer. Doar daca se ia un tratament nepotrivit sau Doamne Fereste sa ai alte probleme dar bacteria asta nu da cance. Iti spun eu ca am trait cu ea 25 de ani fara sa stiu.

mihaela

Mergi la inceput

Am fost la medic si mi-a prescris: fromilid, omeprazol, metronidazol si inca un medicament pe care-l iau dupa mancare pt a ajuta digestia(nu-mi aduc acum aminte denumirea lui). Trebuie sa tin regim alimentar 6 luni, dupa care voi repeta analiza. Pt linistea mea , ca a vazut d-na doctor ca sunt speriata, mi-a facut un ecograf si a spus ca nu am ulcer sau vreo alta complicatie, deci daca tin regim cu simt de raspundere, adica fara mancaruri care provoaca aciditate, ma voi vindeca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

acum 10 ani eu am avut o gastrita provocata de aceasta bacterie si am facut tratament. si am tinut si putin regim. de atunci nu ma mai supara stomacul.

din cate imi amintesc am facut tratament cu amoxicilina, metronidazol si losec.

37 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuC1010 spune:

Buna Gyna
Si eu mi-am descoperit aceasta bacterie acum 2 ani. Am tinut tratamentul clasic de 2 saptamani (cel cu 2 antibiotice si un antiacid) si m-am simtit mai bine, dar am ramas cu o sensibilitate la colon/intestine.
Pe urma am aflat ca ar fi fost bine sa iau in paralel cu acest tratament un medicament care sa refaca flora intestinala. eu stiu 2 astfel de medicamente: Biotics de la Ozone si Florentine (care e mai scump).
Am inteles ca aceste medicamente ar trebui sa le luam ori de cate ori luam un atibiotic mai puternic.

Oricum eu am mai facut un tratament naturist supa cel cu antibiotice: gastrovit si lucerna. Le gasesti pe naturaplant.
Dupa ce am terminat tratamentul naturist m-am simtit intr-adevar mult mai bine.

Intre timp am mai aflat de un tratament naturist care se gaseste doar in Grecia: mastica. Nu l-am incercat dar mi-a fost recomandat de medicul meu de familie.

Ai acum mai multe informatii despre tratamente, asa ca te poti orienta

Bafta si sanatate

17+

Mergi la inceput

Am terminat astazi tratamentul si nu pot spune ca am scapat total de dureri ori de senzatia de balonare. Din mesajele voastre am vazut ca ati primit doua feluri de antibiotic, eu am avut doar unul. Oare n-a fost destul? Nu stiu ce sa zic, dr care mi-a dat tratam mi-a spus ca nu se poate repeta tratam decat dupa 6 luni.Cica daca ma doare in continuare stomacul inseamna ca nu am scapat de helicobacter.Cred ca o dau pe tratamente naturiste.
Va multumesc de raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuC1010 spune:

La fel am patit si eu dupa tratament: ma simteam ceav mai bine, dar nu total. Abia dupa cele 3 luni de tratament naturist mi-am revenit.
Fi atenta ca este foarte important si sa iti schimbi stilul de alimentatie: nimic prajit, de evitata alte alimente care iti pica greu, sa nu mananci seara foarte tarziu, fara sosuri si foarte condimentat

sanatate

18+

Mergi la inceput