Mamici de ianuarie-februarie 2007 (38)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Amaya si Yllilimic sint cam in aceeasi situatie: la 32 de saptamini am doar 7500g in plus.Doctorul si moasa mi-au zis ca sint in grafic si bebe e bine deci nu ma ingrijorez.

Oana felicitari ca nu ai mai pus nici un kg.

Octavia felicitari pentru bebe grasun din burtica. A mea avea doar 1553g la 31 de saptamini dar nici primul bebe nu a fost prea maricel.

Mariana imi inchipui ce probleme iti faci cu nasterea vaginala dupa cezariana.Te anunt totusi ca in Finlanda este foarte raspindita si chiar am o cunostiinta finlandeza care a nascut bine mersi vaginal la doar 15 luni dupa cezariana.Doctorii nu ar risca prea mult in tarile scandinave,mai ales ca mortalitatea si morbilitatea neonatala si materna este extrem de scazuta raportata la scara mondiala.Nu te vor forta sa nasti cum nu iti doresti sint sigura.

Aelita nurin = pe dos in finlandeza. iar cealalta fraza insemna "citeste toate recomandarile".Uneori am mai citit si pe forumurile finlandeze si din alte tari in principal pentru ca doream sa aflu cum s-a procedat la problema mea cu placenta anterioara joasa.Noroc ca s-a ridicat-altfel o puteam pati urit.

Ivona1977 in Finlanda si in celelalte tari nordice tot moasa ne supravegheaza lunar pina in saptamina 32.Dupa aceea mergem la control din 2 in 2 saptamini iar din saptamina 36 in fiecare saptamina.Doctorul ne controleaza de 2 ori sau de 3,dar nu face ecografii.Avem dreptul la 1-2 ecografii la spital dintre care una este morfologica.Daca acolo nu se semnaleaza probleme ne vom intilni cu moasa de garda doar la nastere.Doctorul nu se uita decit la sarcinile cu grad de risc ridicat, iar moasa ne face trimitere la el daca considera ea ca ceva nu e cum trebuie.Cu toate acestea in tarile scandinave rezultatele sint extraordinar de bune.Presupun ca si in Marea Britanie este o situatie asemanatoare, deci nu te nelinisti foarte tare, da?

Sabina 32+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

nu pot sa cred am primit banii de la lucru de obicei mai dura pana prin 10 (poate ptr ca e sf nicolae ? ) oricum sunt happy ca i-am primit
mi-am luat si tensiunea daca tot m-am dus si e cam mare 130/90 asa mare nu a mai fost si pulsul e mare 103
abia astept ziua de miercuri sa merg la control sa vad ce mai face bebelina mai am putin si numar si orele ; sunt curioasa cand ma mai cheama din nou la control eu sper ca nu peste o luna
cristiana merci de incurajari mi-am mai luat azi un ziar cu anunturi si cand am ajuns acasa am vazut ca erau din cluj

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Am si eu o problema proaspata:

Voi aveti mancarimi de sani? Pe mine ma chinuie stangul, de-mi vine sa ma sui pe tavan! Ce se poate face? Help!

cristiana 30+ David Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Cristiana, si eu la fel, insa pe mine ma chinuie amandoi de zici ca am praf de scarpinat in bustiera...si cel mai rau ma ia pe strada...din cate stiu nu se poate face nimic, e un lucru normal in sarcina...eu ii mai dau cu crema dar scap doar temporar de mancarime.

Aiska, la fel mi-a spus si mie medicul asa ca nu ma mai stresez, chiar am invatat sa ma bucur de avantajul asta.

Oana 30+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Aelita,acum m-am logat si eu de ti-am vazut pozele...Pai esti o frumoasa mai,serios.Arati super,super.Chiar ma gindeam ca la mamicile de nov_dec era Dandusa modelul ideal de graviduta pentru mine si la noi esti tu.Felicitarile mele!

Oana,bravo tie mai ca n-ai mai luat kg...poate-mi dai si mie reteta ca eu stau doar cu dulciurile sub nas.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ola, am ajuns si noi acasa. Azi am fost la echo sa vedem fetitza. Are 1376 g si 29 sapt. E putin? Nu e prea slaba? Oricum e fitzoasa ca are deja margele la gat (esarfa de cordon ombilical) si nu s-a intors cu capul in jos, ca sa nu ameteasca!
In rest IR-urile sunt super bine 0.34 si 0.35 iar IR pe Cordon ombilical 0.54. Traiasca Clexanul!
Ne-a facut si niste poze 4D si are nasucul carn si falcute bucalate. Sa ad cum pot sa le scanez sa le vedeti si voi.
Pupam

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Felicitari,Monu...sa-ti traiasca printesica!

Hainute bb ,caruciorul

Dana 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Dana, merci frumos.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Uf, eu sunt obosita azi, iar am avut prea mult de lucru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

monu - felicitari pt bb!
amaya, aiska - colegele mele de kg, si eu as sta linistita, dar era dr necajit ca risc sa-l nasc mai repede si nu ar fi luat cat avea nevoie bb. Nici pe el nu-l deranjeaza kg mele si astept cu nerabdare vizita de luni, 11 dec, sa vad ce zice, cand ne mai cheama, cat a mai crescut bb, si mai ales cand crede ca o sa nasc.

Sunt din ce in ce mai impacata cu gandul ca trec de sarbatori, VREAU ASTA FOARTE MULT... numai cand ma gandesc ce bunatati o sa manance familionul imi doresc sa trec de sarbatori! Slabatura de mine... tot cu gandul la mancare!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 33+ (35 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput