Ma intereseaza daca exista si m-ar interesa ce e mai bun, in materie de boli de nutritie(inceput de diabet, e ceea ce am eu in vedere) si probleme de control al greutatii. Acest lucru ma intereseaza daca exista in Timisoara. Poate s-a mai confruntat cineva cu probleme de genul asta.
Multumesc.
In general e cam catre 115-120, a mai fost si 140-160, dar doar de vreo 2 ori. Din cauza greutatii, nu foarte mari daca stau sa ma gandesc, dar totusi..., de 83 kg la 1,57 m, s-ar putea sa faca fite si inima. Sau poate nu de la asta. Dar ma gandeam ca poate exista ceva medic bun sau ceva cabine t specializat in alcaturirea unui plan de bataie, cu slabit si cu crearea unui stil de viata sanatos.
Glicemiile tale(115-120mg%) indica ca te afli la limita superioara a normalului,unde ,de obicei s-ar recomanda un TTGO(test de toleranta la glucoza).Referitor la cele doua rezultate de 140-160mg%,ramin discutabile, e important de stiut cind,la ce ora au fost facute si la fel de important ar fi la ce ora mancasei cu o seara inainte si ce anume.
IMC tau(indicele de masa corporala)imi arata o valoare de 34 ceea ce inseamna obezitate = o predispozitie catre un diabet.Dar sint mult mai multi factori care pot contribui la declansarea acestei boli.
Intr-adevar ,o dieta corespunzatoare te-ar ajuta nu numai sa cobori din greutate dar si sa-ti mentii glicemiile in limite normale.
In Timisoara ti-as recomanda pe prof dr Viorel Serban.Din cite am auzit in ambulatoriu, au cel mai modern centru de diabetologie din tara.
Oau! Multumesc mult Idaira, informatiile de la tine sunt chiar utile. O sa incerc sa dau de doctorul de care mi-ai spus. Intre timp orice alte informatii din partea celor in tema sunt de real folos.
ciao!
eu am fost la dr nutritionist in timisoara si am fost foarte multumita. am respectat ce mi s-a spus si am avut rezultate.
cabinetul e undeva pe langa statia de salvare de la judetean. daca vrei nr de telefon ti-l pot da pe PM.
cristina.