Prajituri de weekend... rapide

Prajituri de weekend... rapide | Autor: dana_ene

Link direct la acest mesaj

Eu in fiecare weekend le pregatesc alor mei ceva dulce.
Dar n-am nici timp si nici puterea sa stau ore in sir in bucatarie la vreo prajitura laborioasa.

De obicei le fac gogosi cu iaurt, clatite (desigur ) cu diverse umpluturi, placinte de mere sau de branza, placintele foietaj cu diverse umpluturi.

Voi ce retete puteti sa-mi mai dati ?

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Nimeni nu are idee ?

Ceva gogosi simplu de facut ?
Sau altceva...

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

eu mai fac papanasi (fierti sau prajiti - mai rar) , budinca de gris!
In general avem noroc ca ne mai face mama cate ceva dulce pe weekend, de obicei sa poata manca si copilul.
Ieri ne-a rasfatzat cu cornuletze cu gem.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Uite ce fac eu ca sa pape si strumfii: budinca de orez cu mere/prune sau ce fructe am, tarte cu fructe, placinte - pe care le-ai enumerat si tu, tort de mere, biscuiti sau fursecuri, blinii tot cu fructe - retete Natalia, sa traiasca!- negresa, chec cu nuca...cam astea imi vin acum in minte, poate te inspira.

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Strumfi, da, da... ma inspira.
Te rog da-mi reteta ta de tarte.

Ligia.. papanasi ! Daaa ! Foaret buna ideea, multumesc .

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Eu fac foarte rapid negresa...adica desi mi s-a parut la inceput foarte complicat nu presupune decat coptul compozitiei si apoi audagarea de ciocolata topita pe deasupra..nimic mai simplu
Si tinant cont de faptul ca a fost prima mea prajitura si mi-a si iesit, chiar crede-ma ca e foarte simplu de facut...mie acum mi se pare mai simplu de facut decat clatitele,dat fiind faptul ca la clatite se sta mult in picioare pana se fac, si se si termina vazand cu ochii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Dana, uite o reteta de tarta cu crema de branza, tare buna:

Aluat: 250g unt, 500 g faina, 375 g zahar brun (e mai bun, dar merge si obisnuit), 125 g nuci /alune macinate
Crema: 550g smantana, 250 g zahar pudra, 250 g branza de vaci

incalzesc cuptorul. amestec ingredientele pt blat si-l pun intr-o tava la copt cam 15 min. apoi bat smantana si adaug zaharul si branza. intind crema obtinuta peste blatul racit si-o dau la rece.

deasupra se pot pune fructe: eu pun fructele cu zaharul intr-un vas la foc potrivit, sa se caleasca putin - am facut asa cu cirese, prune, dar se pot folosi si necalite. apoi pun 60 g gelatina la inmuiat in apa- un pahar si adaug fructele. le amestec si pun si esenta. dupa ce se racesc, torn peste blatul cu crema si dau totul la rece.

Cand nu am timp pentru asta, fac pur si simplu un pandispan: 5 albusuri batute spuma cu 5 lg zahar, apoi pun galbenusurile pe rand si 5 lg faina. deasupra pun fructe din belsug si dau la cuptor. papa strumfii si la mic dejun cu branzica sau iaurt, sau ca desert.

sa cresteti mari!

Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daviduta spune:

eu fac crema de zahar ars, se face repede si e foarte buna sau prajitura cu crema de branza dulce si fanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

rulada cu gem este super rapida cel putin eu asa cred

familia mea de-ale croitoriei animalutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creola132001 spune:

Eu fac o prajitura, care e de sezon si care este apreciata de baietelul meu. Nu e pretentioasa si nici costisitoare.
Prajitura cu mere
Ingrediente: 2 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei, arome, faina cat cuprinde, 1 praf de copt, 1-1.5 kg mere.
Ouale se freaca cu zaharul, se adauga uleiul, aromele, praful de copt amestecat cu faina. Se face un aluat nu prea vartos. Se imparte aluatul in 2 ptr a se obtine 2 foi.
Tava se unge cu margarina. Se aseaza o foaie, dupa care se pune umplutura (merele curatate de coaja, rase prin razatoarea mare amestecate cu zahar, arome) . Peste umplutura se aseaza cealalta foaie.
Se coace la foc moderat cca o ora. Se taie calduta.
Pofta buna!
Mariana, Silviu si 32 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Orez cu lapte , crema de zahar ars, chec, papanasi cu smatana si dulceata.

Anca si Andrei

Pozele Noastre
Buburuzul Mic

Mergi la inceput