zvicnitura!

zvicnitura! | Autor: aaalex

Link direct la acest mesaj

Acum vreo 10 min m-am pus in pat si stateam cu fata in sus si ma uitam la televizor.Deodat am simtit in piept si in git o zvicnitura.Un bum si atit fara alta simptoma.Ca si cum s-ar fi miscat o vena!?!?!M-am speriat ffff tare.Oare o fii de la inima?Preinfarct???Doamne,vedeti la ce ma gindesc?Va rog sa-mi raspundeti rapid ca sunt tare speriata.Voi ati patit?

ghita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Acuma, nu orice "zvacnitura" preintampina infarctul, eu zic sa te linistesti si sa te uiti relaxata la film in continuare!

O noapte linistita!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Stai linistita!
Ai facut ceea ce in termeni medicali se numeste o extrasistola (o bataie a inimii peste ritmul normal). Toata lumea face asa ceva, mai ales in conditii de stres sau dupa un consum de cafea, fumat! Dar nu le simtim!
Tu insa, pentru ca stateai linistita in pat, ai simtit cand inima a gresit ritmul ca sa ma exprim asa plastic.
Concluzia: daca se repeta des acest lucru trebuie sa mergi la medicul cardiolog sa iti faca un consult si o electrocardiograma. Pana atunci, cafea si tigari mai putine (daca e cazul)!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaalex spune:

Am fost dupa ce am nascut la cardiolog,de fapt acum vreo 8 lunisi mi-au zis ca nu am nimic la inima si unele simptome le am de las lipsa de calciu cu magneziu.Dar eu ma sperii foarte tare din orce,am atacuri de panica si asta la numai 29 de ani.Va multumesc pentru raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

alex, pt atacurile de panica de f mare ajutor este sunatoarea (tablete), acupunctura si psihoterapia./
Daca ai lipsa de Ca, spasmifilie at pot avea loc miscari ale esofagului, muschilor, si alte parti ale corpului.Is un soi de spasme.
Atacurile de panica le ai de dinainte de a fi insarcinata? Si daca da ....is curioasa daca ai fost ok in timpul sarcinii si la nastere.
Roaga-te mult! D-zeu te va ajuta.
Iti doresc mulat sanatate!

Mergi la inceput

DA atacurile de panica le am dinainte sa ramin gravida.In timpul sarcinii si imediat dupa ce am nascut nu am mai avut.Dar pe cind bebe avea 3-4 luni au revenit.Tot timpul ma sperii doar daca ma gindesc la ceva rau si ma apuca.Daca ma gindesc ca imi e rau ,in secunda doi imi e rau.SI sunt fff obosita toata ziua.Tot ma gindesc sa nu am ceva la inima.Asta e!Poate imi va trece vreodata!

ghita

Mergi la inceput

Draga Aalex,
In primul rand , nu lasa lucrurile asa.
Primul pas este sa elimini din ecuatie ori cauza organica. Fa un control la inima, fa-ti analize.Daca ies toate bune(cum cred) atunci esti gata sa lupti cu mintea ta.
Stiu cum e, e cumplit si le e greu celor care nu au trecut prin asta sa inteleaga. Te simti cuprins de o neputiinta imensa, simti ca nu poti iesi din starea aia.
Nu stiu daca poti lua tablete cu sunatoare cat timp alaptezi(daca e cazul tau).Sunatoarea contine sunbstante care ridica nivelul serotoninei din sange , supranumit "hormonul fericirii".
De 3 luni eu iau zi de zi sunatoare. Am incercat sa opresc tratamentul, dar iar ma apuca starile alea. Sper sa gasesc o perioada mai calma si sa renunt la ele. Nici daca ar tb sa le iau o viata intrega nu mi-ar pasa.Au fost salvarea mea intr-o perioada cand dr-ii ridicau din umeri.
Daca o sa cauti tablete cu sunatore/pojarnita atunci tb sa fie facute din extract dar si din pulbere de planta.Tb sa fie maro, inchise al culoare, nu din alea cu gel.
Daca nu, atunci poti lua planta pulbere 2 lingurite rase pe zi cu miere de albine.

De asemenea, cauta la plafar poate au produse gen tinctura pt stress sau stari de panica. In Uk exista un produs f bun de la Bach.

In paralel bea de 2 ori pe zi ceai de musetel, care e f bun calmant si detensionant al muschilor.

Acupunctura a fost iarasi de f mare ajutor.
Dr-ul acupuncturist mi-a zis ca ma prea multa energie adunata in jurul inimii si stomacului si dupa 3 sedinta ma simt alt om.
M-as mai duce si acum , insa e un pic scumput. Cauta una acupuncturist atestat.

Gandeste pozitiv, cand ti-e rau spune-ti in gand, ca si cum boala ar fi un dusman "nu-mi pasa , oricat de rau mi-ai face eu stiu ca sunt sanatoasa tun si ca nu o sa mor din asta. Chiar de mi-ar fi rau zi de zi, tot o sa scap, nu ai ce sa-mi faci".

Exercitiile de respiratie is f bune :inspira puternic pe nas pana ti se umfla abdomenul, tine aerul cateva secunde si apoi expira incet pe gura.
De asemenea nu supraincalzi camera unde stai. cu cat e mai racoare cu atat te simti mai bine.

Si...roaga-te mult, citeste carti cu mesaj religios.
Eu asa am inceput sa citesc despre Muntele Athos si locurile sfinte din Israel.
De oricate ori imi era rau, deschideam cartea si citeam despre liniste, veghe, iubire...
O alta carte superba este Viata Sfantului Profirie

Ajunsesem, de nu puteam pleca din casa fara carti, ca asa imi tineam mintea ocupata in metrou.

Multi oameni au invins starile de panica, poti si tu si cu cat o faci mai repede cu atat mai bine.
Viat e frumoasa, e un dar de la D-zeu si El e aici sa ne ajute, tb doar sa il chemam la noi

Multa , multa sanatate!
Cu drag,
Cristina

Mergi la inceput

Multumesc!Sunteti tare dragute!Am fost la cardilog(la mai multi) si toti au zis ca am lipsa de calciu cu magneziu si ca ma mai doare in dreptul inimii de la coloana ca am probleme.Probabil trebuie sa ma obisnuiesc cu unele simptome.Dar m-am speriat tare cu ce s-a intimplat.Oare trebuie sa merg si acum la cardiologie daca am fost si acum 6 luni?Eu ma sperii ffff tare din orice.

Mergi la inceput

Alex,
Eu cred ca esti sanatoasa dpv organic, pb e psihologica.
Cu cat mai repede te convingi pe tine ca esti sanatoasa tun , cu atat mai repede te vindeci de atacuri de panica.
Nu te mai gandi ca ai lipsa de Ca , Mg , NU ai nimic la inima daca asta ti-au zis cardiologii.
Nu uita ca toti cei cu anxietate merg la dr de n-spe ori pe an.Eu am fost in 2 luni de 5 ori si apoi mi-am zis GATA. Is sanatosa tun, nu am nimic, e doar in mintea mea.
Cand ma apuca iar gandurile, ma gandesc la sihastrii care traiesc cu paine si apa undeva in mijlocul pustietatii si nu mai au nimic.
Stress-ul si agitatia iti mananca Ca.Cu cat esti mai linistita cu atat mai bine.
Pune STOP gandurilor negre.
Mergi pe jos mult(iesi cu copilul la plimbare), apuca-te de un sport daca poti, inscrie-te al un curs/club de orice fel, fa voluntariat cateva ore/sapt, ajuta pe cineva, asculta Radio Trinitas sau un radio favorit, iesi cu o prietena sau sotul undeva odata pe sapt.
Atacurile de panica is f sirete, cu cat le lasi sa te cuprinda, cu atat te afunzi mai mult pana cand ajungi sa iti distrugi viata, familia.
Din moment ce ai fost in stare sa porti in pantece si sa nasti un copil sanatos, inseamna ca esti o norocoasa si ca esti sanatoasa.
Lasa gandurile si grijile in seama Maicii Domnului, ea stie sa le alunge.
Sanatate!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azone19_70 spune:

Si eu am avut probleme de genul acesta. Atacuri de panica mai ales... Tresaream din orice, aveam palpitatii puternice, si o stare generala proasta din care nu puteam iesi. Abia asteptam sa vina seara ca sa adorm si sa-mi dispara senzatia de teama continua. Parul imi cadea cu pumnul, unghiile mi se rupeau... ce mai, credeam ca viata mea se apropie de ceva catastrofal. Am mers la un medic care mi-a spus ca am probleme ale sistemului nervos. Un idiot! Ajunsesem ca la 30 de ani sa iau tranchilizante.... Bineinteles ca ma simteam bine doar sub efectul lor, asa ca am hotarat sa le las singura, inainte sa ajung dependenta de ele. Apoi am mers la o doctorita foarte buna (psihiatru) care mi-a spus ca singura mea problema este stress-ul care ne omoara pe toti :)... Mi-a prescris vitamine, magneziu forte cu B6 si seleniu (care am inteles ca este foarte important), plimbari cat de multe, bai caldute seara, cat mai putin televizor (mai ales seara inainte de culcare), masaj puternic la talpile picioarelor si exercitii de respiratie. Dupa tratament mi-am revenit extraordinar de bine...
Daca ti s-a spus ca ai lipsa de calciu si magneziu trebuie sa depistezi cauza care genereaza aceasta carenta si acolo trebuie umblat, pentru ca te vei indopa cu calciu si magneziu si le vei pierde la fel de usor. Incearca o analiza a glandei tiroide care controleaza cumva asimilarea calciului si magneziu in organism. In rest... sfaturile celorlalte doamne/domnisoare de pe aici sunt extraordinare si trebuie urmate. In special subconstientul tau trebuie educat. In momentul in care va intelege ca atacul de panica este "un fleac" caruia nu trebuie sa-i dai importanta (sa-ti spui "mi-e bine, nu mor din asta"), atunci iti vei reveni mult mai repede dintr-un asemenea atac. Te pup si... multa sanatate. Florina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Aalex si eu am avut probleme cu atacurile de panica inainte de a ramane gravida. Cand simteam ca ceva nu e in regula luam cate o fiola de Gluconolactat de Ca si Mg, si ma linisteam. Apoi cand am ramas gravida si am intrebat medicul ce pot face ptr aceste atacuri de panica mi-a spus: nu ai voie sa iei calciu, magneziu foarte putin, trebuie sa te duci la oglinda si sa-ti spui "am un bb mic in burtica, depinde mine si de linistea mea", si sa stii ca asa m-am vindecat. Deci cred ca psihicul face toata treaba. Tin pumnii sa reusesti, stiu cat poate fi de rau

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=0&source=browse&large" target="_blank">filmulet aniversar

Mergi la inceput