PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Simona, asa putin luam noi si ma bucur cand ia ua saptamani ca a luat si 40 de gr in 10 zile. Ea e vesela si binedispusa daca nu ii e somn, dar la mancare tot agitata e, da din maini, picioare, ma trage de tricou de toate mi le-a intins la gat. Am inceput seara sa ii dau cateva lingurite de cereale sa vad daca se culca mai cuminte, deocamdata ne culcam cu mare circ si nu o pot lasa sa planga ca il trezeste pe Tudor.
Legat de par se pare ca e caz general, dar mie pe langa ca imi cade parul am inceput sa am si matreata, de fapt mai mult decat matreata si ma deranjeaza foarte tare. O sa incerc si eu cu ulei de masline sa vad daca va fi mai bine macar pielea capului.

Comorile lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

crissa, in general, la copii mici(sugari ) se ia sange din cap (am si vazut in maternitate), intr-adevar, dar noua ne-au luat din manuta(palma), oricum este chinuitor pt bb si mai ales pt noi;
fetelor, ma dispera bebita mea, urla la san si nu vrea deloc sa suga, a trebuit sa ma mulg; la masa de 4 nu i-am mai dat formula, sperand ca macar acum sa papa san si n-a vrut deloc, plange de mama focului; nu stiu ce sa mai fac!!!!

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

pozici
intalnire 21.10.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcenciel spune:

Dragele mele,
N-am mai scris de mult pe forum dar am incercat zilele astea sa mai citesc din urma, mai les ca aveam de dezlegat o dilema. Insa intai de toate va multumesc pentru urarile pe care ni le-ati facut pe 14 cand Lucas a implinit 4 luni. De atunci am ajuns si la pediatru care ne-a calificat cu urmatorul epitet: "magnifique" (stiu, stiu, e un tic verbal frantuzesc, dar nenea pediatru a fost sincer). Avem 65,5cm si cantarim aproape 7 kg. Nu am inceput diversificarea pentru ca pe aici se recomanda alaptatul pana la 6 luni, daca e posibil. Si fiindca stau acasa, e posibil :-) Astea sunt noile regului ca nu cumva sa apara alergii... Asa ca poate de luna viitoare o sa gustam si noi un piure de legume.
Dar acum sa revin la dilema noastra. De ceva vreme ne e greu sa adormim seara. Pe la 9.30 facem baita, masajul, papam si... nu mai adormim pana pe la 12, cateodata chiar 1, cu toate eforturile noastre: leganat in leganut sau in brate, tinut pe brat pe burtica... E adevarat ca am calatorit la bunicii din Romania si asta ne-a cam bulversat obiceiurile, dar acolo dormeam totusi... Pediatru a zis ca e un semn ca ii e teama sa se desparta de mama si sa il pun pe tata la treaba, dar el are mai putina rabdare decat mine si in plus l-a speriat pe bebe tusind de abia abia am putut sa il calmez. Cateodata e enervat si plange sau e calm si surande si se enerveaza vazand eforturile noastre de a-l adormi... NU ca nu i-ar fi somn, fiindca casca si se freaca la ochisori. Nu stiu ce sa fac, aseara aveam chef (mama denaturata) sa il las in patut sa planga.
Am incercat ca in cari sa il las in patut dupa ce a mancat, daca e calm, sa il pup si sa ii spun noapte buna. Dar dupa ce se joaca nitel si vorbeste cu desenele de pe pereti se plictiseste si incepe sa strige (nu plange cu lacrimi, tipa).
NU stiu daca ati trecut prin asa ceva, stiu ca nu toti copii sunt la fel, dar atre as dori sa imi regasesc bebelusul care adormea la san de acum o luna. Ce bine era!
Va sarut si astept vesti!

Fotografii cu Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Annemarie, Miti: merci pt sugestii! Sper sa gasesc o solutie cat ma mai tin inca nervii
Alina2006: la voi nici dupa diversificare nu s-a imbunatatit situatia? Tu dupa cate zile fara scaun ii puneai supozitor?

Eu am tot citit ca un sugar alaptat la san poate avea si un singur scaun pe sapt. si totusi poate fi considerat in limitele normale, daca bb nu da semne ca l-ar deranja situatia...Numai ca, dupa trei zile, incep sa am eu, ca mama, probleme O saptamana de asteptare ar fi mult prea chinuitoare!

Cu parul si eu am inceput sa am probleme. Deocamdata nu ma ingrijorez. Asa mi s-a intamplat si dupa ce am nascut prima data si situatia s-a remediat in cateva luni fara a face ceva in mod special.

Crissa: analizele pt bb asa micuti se iau la nivelul capului. Asa stiam si eu.

Simona: am admirat si eu camerele superbe ale copiilor! Felicitari!

Noi plecam maine la Predeal.
Sa aveti un week-end superb!
Andreea 25:multa sanatate, fericire si implinire!
La multi ani, mamico!

de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)
poze botez Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

quote:
Originally posted by alina2006

buna fetelor! andreea, si iana avea aceleasi simptome ca si ariana si am inceput sa-i dau fier de o sapt, am inceput sa-i dau la masa de la 10 ( care la noi e pe la 11.30 ) piureu de fructe, iar la pranz supa-crema de morcov+ cartof--de atunci, adica de vreo 3 zile a inceput sa manance mai bine si, uimitor, mananca cu lingurita mai bine decat cu bibe- sper sa nu fie niste simple intamplari!!!

voi sunteti mai marisoare asa ca ati putut incepe diversificarea noi mai asteptam putin .oricum ma gandeam eu sa incepem cu supita si la sf lunii 5 sa bagam nitica carnita dar sa vedem ce zice si doctora si in functie de cat mai ia si ariana in greutate.esti o fericita dc iti papa poate am si eu noroc la mancare sa mi demonstreze si fii mea ca poate!!
pupici si multumim ptr sugesiiandreea25 +ariana-irina (04.08.2006)
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511
http://www.dropshots.com/andreeadm2511

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ok Crissa daca mai vreti eu mai scriu cand am timp.
Arcenciel ai incercat sa ii faci baitza mai devreme? De ex noi ii facem baita pe la 18:30 la 19 papa si ea dupa baitza e f activa si in vreo doua ore numai bine oboseste mai papa un pic si pe la 9 jumate 10 deja face nani.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annemarie06 spune:

Buna seara piersicutzelor!

Ca sa ne integram mai bine in grupul vostru am pus si noi poze ca sa ne vedeti.
http://new.photos.yahoo.com/dragaflorentine/album/576460762350277727

poze

Mergi la inceput

Surse de grasimi saturate:
carne, unt si margarina tare, branza, grasime vegetaka hidrogenata sau ulei, gasita in produsele mancarurile procesate cum ar fi biscuiti sau produse de patiserie
Surse de grasimi nesaturate:
ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ulei de porumb, ulei de susan, peste uleios
Surse de omega-3:
peste uleios (somon, ton proaspat, pastrav, sardine, macrou), seminte de dovleac, suplimente din peste uleios
Surse de omega-6:
ulei de floarea soarelui si porumb
Surse de vitamina A:
morcov, ardel gras rosu, rosii, pepene galben, caise, mango, ficat, unt si margarina
Surse de complex de vitamine B:
carne in special ficat, tofu, sradine, ou, nuci, legume culoare verde inchis, produse lactate, cereale integrale, avocado, banana
Surse de vit C:
citrice, capsuni, kiwi, legume cu frunze verde inchis, cartofi, ardei grasi
Surse de vit D:
somon, ton, sardine, lapte, branza, oua
Surse de vit E:
uleiuri vegetale, avocado, nuci
Surse de calciu:
lapte, branza, iaurt, legume cu frunze, tofu, nuci, sardine, pasta de susan
Surse de zinc:
crustacee, carne rosie, alune, seminte de floarea soarelui
Surse de fier:
ficat si carne rosie, galbenus de ou, peste uleios proaspat sau in conserva, fasole gatita sau linte, paine, fructe uscate, legume cu frunze verde inchis
Surse vegetariene de fier:
galbenus de ou, paine integrala, fasole si linte, fructe uscate, legume cu frunze verde inchis
Surse de proteine:
carne rosie, pui, peste, lapte, oua, branzeturi (nu cele cremoase), tofu, nuci, fasole, linte
Mi s-a parut interesant tabelul asta.

Incercati sa includeti fructe si legume cat mai colorate pt a oferi copilului o varietate larga de nutrienti.
Portocaliu/Galben:
morcov, mango, papaya
Rosu:
rosii, ardel gras rosu, capsuni, zmeura
Verde:
broccoli, spanac, mazare, kiwi
Alb:
conopida, ceapa, usturoi, cartofi, pere

Sursa: Feeding your baby and toddler - Annabel Karmel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annemarie06 spune:

punem adresa corecta http://new.photos.yahoo.com/dragaflorentine/album

poze

Mergi la inceput

Piureurile de fructe sunt mancaruri ideale pt primele gusturi. Alegeti numai fructe dulci si bine coapte . Odata ce bebe s-a obisnuit sa pape piure de mar sau para, incercati sa le combinati sa ii dati ocazia sa guste diversitatea de arome. Piureurile de fructe trebuie sa fie un pic mai lichide decat cele de legume.
Toate fructele pt primele piureuri in afara de banana, papaya si avocado, trebuie gatite. La o luna dupa ce ati inceput diversificarea puteti sa ii dati pere, piersica, mango, pepene galben si prune proaspete, daca sunt bine coapte si suculente.
Daca piureul de fructe vi se pare prea lichid il puteti ingrosa cu un pic de orez de baby.
Pt diluarea piureurilor folositi numai lapte de la san, formula sau apa fiarta si racita.
Pt inceput serviti piure de pe varful degetului dumneavoastra. Odata ce copilul s-a obisnuit cu piureul apoi incercati sa ii dati cu linguritza.
Pt primele piureuri de fructe incepeti cu mar si pere. 2 mere sau 2 pere bine coapte si curatate de samburi si coaja le taiati cubuletze si le puneti intr-o tigaie cu fund mai gros impreuna cu 3 linguri de apa fiarta si racita sau 3 linguri de suc de mere natural. Gatiti fructele la foc mediu pana sunt moi sau le puteti gati la abur. Apoi cu ajutorul unui blender pasati-le si le puteti face mai lichide cu un pic de apa fiarta si racita, suc de mere sau apa din steamer.
Varianta 2:
Banana sau papaya facuta piure cu o furculita nu cu blenderul si amestecata cu un pic de lapte de la san sau formula.

Sursa: Feeding your baby and toddler-Annabel Karmel

Mergi la inceput