Sfaturi pentru o nevestica!
Raspunsuri - Pagina 2

roxanaz spune:
ai multe retete de aperitive si in cartea de bucate: Aperitive
succes si sa ne arati poze cu ce ai gatit!
Roxana


laura72 spune:
Andreea ,felicitari pt casatorie.
uite niste retete bune si nu f grele.le poti face si cu o zi inainte,ca sa te incadreezi mai bine in timp.
APERITIV CU CIUPERCI
coca
1 pahar de lapte(apa)
1 pahar ulei
drojdie 1 cub
sare putin mai multa,faina cat cuprinde.se pune apa calduta cu drojdia si sarea intr-un castron seamesteca cu telul decateva ori sa se omogenizeze.se adauga uleiul si se amesteca.se pune faina se face o coca nu f tare.se da la rece 30 min.(am lasat-o si peste noapte).
UMPLUTURA
2 cutii ciuperci,
4 oua
2 cepe mijlocii
marar,patrunjel,sare,piper
se caleste ceapa 2 min.,apoi adaugi ciupercile si tii pe foc pana scade apa-nu de tot.cand e rece se adauga verdeata si ouale cate unul si bati bine cu telul.va iesi o umplutura spumoasa si subtire.nu te speria ca se incheaga la copt.faci 2 foi din coca .pui 1 pe fundul tavii unse cu margarina,ulei etc.se pune compozitia si foaia 2 si se inteapa cu furculita.se da la cuptor pana se rumeneste.foaia de jos o facputin mai mare si o dau peste margine sa nu iasa umplutura,apoi o trec pestecea de deasupra.eu fac in tava rotunda diam 30cm .daca ai tava mai mica poti facela jumatate. poate fi facuta si cu 2 zile inainte dar sa nu o mancati pe toata.
succes.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005


laura72 spune:
RULOURI CU SUNCA SI CASCAVAL
felii subtiri de sunca presata,cate 1 sau 2 de persoana
cascaval nu stiu cat cam 100g se rade pe razatoarea mica.
se freaca cascavalul cu putin unt sau margarina si piper.eu pun si un pic de maioneza cand am .sau poti cumpara.se umplu rulourile cu aceasta pasta (groasa).se infige un scobitor sa nu sara.pe el ca decor dupa ce ai prin casa 1/2maslina,castravete murat sau proaspat,rosie,ridiche.eu tai felia de sunca in 2 si ies 2 rulouri altfel fiind prea lunga se desface sau treb 2 scobitori.
ii poti face un sos de castraveti murati in otet taiati cubulete f mici si amestecati cu maioneza dupa gust.eu pun separat intr-um bol.merge si cu oua umplute.ca sa nu=ti bati capul ia un tub de maioneza.
OUA UMPLUTE
1 ou fiert de persoana.se taie pe lung.galbenusul se amesteca cu pateu,un strop de unt si unul de mustar(din nou merge si maioneza),o lingura de branza proaspata de vaci.freci bine cu sare si piper cu mixerul .umpli jum de ou,ornezi cu maioneza peste care razi cascaval sau branza ca decor.
poti lua si niste icre gata batute de la supermarket pe care le amesteci cu ceapa ff fina sau data prin razatoarea mica.
sau niste peste marinat tot de cumparat.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005


laura72 spune:
FRIPTURA DE PUI CU BERE
cate pulpe ai nevoie curatate si condimentate.se pun in tava unsa cu f putin ulei caci vor lasa si ele.se toarna cam 500 ml bere neagra sau blonda si presari 50g stafide,se da la cuptor pana se rumeneste.separat garnitura de cartofi natur presarati cu delikat.
eu mai pun si fara stafide ca nu-i place maica-mii .sau fac sosul cu o lingura sos de soia si bere cu un pic de apa.nu iese amara are un gust absolut deosebit,asa ca sa nu stie soacra cum de ti-a iesit asa de buna.poti sa nu pui toata berea de la inceput ci cam 1/2 si cand scade mai completezi si mai stropesti din cand in candcu sosul din tava sa fie mai apetisanta.
eu as zice sa incerci inainte retetele sa vezi ce fel ies,sa ai deja experienta lor.si sa vezi ce zice sotul ar manca asa ceva socrii.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005


mari78 spune:
Salata de paste cu ton din conserva
paste fundite (de la Baneasa, cam jum de pachet)
2 cutii ton maruntit (eu folosesc pe cel care e cu piper si lamaie si nu mai condimentez)
1 adrei gras verde , potrivit ca marime si taiat feliute subtiri
1 ceapa mica taiata solzisori
o cutie mica de porumb fiert dulce
Fierbi pastele conform instructiunilor, le clatesti in apa rece si le scurgi bine. Adaugi celelalte ingrediente, daca e nevoie mai adaugi sare (daca folosesti tonul cu piper si lamaie nu prea e nevoie) si la final adaugi cateva linguri de maioneza ca sa se lege ingredientele. Este foarte gustos si racoros !
Bafta !
Mari si Teodora Maria (26.03.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marybat_78/my_photos
"Eu muncesc, tu muncesti, el fura" - conjugarea verbului "a munci"


mina spune:
Salut
VIn si eu cu o idee..sper sa nu fie prea tarziu
Daca persoanele asteptate ar aprecia niste aperitive mai rustice, iei un fund de lemn pe care pui, taiate frumos: slaninutza, kaizer, 2-3 feluri de branza, branza de burduf facuta bilute, cascaval, masline, etc.
Mai iei 2-3 cepe rosii, le cureti, le tai rondele groase de 2-3 mm, separi toate inelele din rondele, le stropesti cu sare si le dai la frigider mimin juma de ora (sa mai piarda din iuteala). Le servesti fie alaturi de cele minunatii pe fundul de lemn, fie intr-o strachina de pamant.
O salata care mie imi merge de minune la impresionat mosafiri: morcovi dati pe razatoarea mica, amestecati cu stafide, un pic de sare piper si maioneza. Suuuuper gustoasa.
Alta salata - merge de minune la friptura, poate chiar inlocui garnitura: varza tocata, frecata cu sare si lasat sa se inmoaie, cu maioneza botezata binisor cu usturoi.
daca-mi mai aduc aminte din trecutu-mi glorios cu ce am mai impresionat revin
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului


andreea81 spune:
Sa stiti ca socrii m-au mai "pasuit" si sapatamana trecuta...dar asta care vine , nu cred ca mai scap...am niste emotiiiiiiiii!!! Las' ca va spun eu cum m-am descurcat! Andreea, nevestica fara experienta, (INCAAAA!!!)
Este mai importanta pacea decat dreptatea...(Parintele Arsenie Boca)
