Cum faceti budinca de taiteti?
Raspunsuri

amik spune:
fierb taieteii, apoi ii scurg, ii amestec cu branza (dulce sau sarata, depinde cum vrei), oua si gata.se baga la cuptor.
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)


miria_cristina spune:
Budinca de taitei cu branza de vaca
Ingrediente:
250 g fidea,
200 g brânza de vaca,
2 oua
zahar
50 g stafide,
2 linguri cu smântâna
2 linguri cu unt,
coaja de lamaie, vanilie.
Mod de preparare:
Se fierbe fideaua. Se strecoara, se limpezeste cu apa rece. Brânza de vaca se amesteca cu oul batut, zahar, mirodenii, smântâna, apoi cu fideaua fiarta. Se unge o forma cu unt, se pune compozitia, se toarna deasupra ou batut si se da la cuptor.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Budinca de taitei
Ingrediente:
150 g taitei,
1/2 lingurita sare,
1 l lapte, 500 g brinza de vaci,
100 g unt,
1/4 l smintina,
50 g stafide,
50 g gris,
150-200 g zahar tos,
1-2 plicuri zahar vanilat,
30 ml rom,
o lingura gem din caise,
5 oua,
coaja de lamiie.
Mod de preparare:
In laptele clocotit (cratita nu se asaza direct pe flacara, ca sa nu se afume laptele), se pun taiteii in forma de ploaie, amestecind mereu cu lingura, ca sa nu se lipeasca unii de altii;se fierb numai 6-7 minute, la foc mic, ca laptele sa nu scada complet.Cind sint aproape reci, se adauga untul moale, galbenusurile, gemul, stafidele muiate dinainte cu jumatate din cantitatea de rom, brinza de vaci bine maruntita, vanilie, coaja de lamiie, smintina, grisul si sarea, amestecindu-se bine.Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, si restul de rom;spuma se bate in continuare pina cind se intareste din nou, apoi se desarta in compozitia precedenta si se rastoarna usor cu lingura ca sa se amestece, dar nu prea mult.Se desarta intr-o cratita sau tava de cca 2 1/2 l dinainte tapetata, se niveleaza cu lopatica din plastic (cu care se aduna de pe vas) si se coace 50-60 minute in cuptorul bine infierbintat, la foc mijlociu.Nu se deschide cuptorul 30 minute; dupa aceea focul se poate reduce.Budinca, frumos rumenita, se serveste din vasul in care s-a copt, fierbinte sau reincalzita la cuptor sau pe un vas cu apa fierbinte, acoperita.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Budinca de taitei
Ingrediente
100g taitei,
1 litru lapte,
2 oua,
2 linguri pesmet,
coaja de lamiie,
vanilie,
200g zahar
Mod de preparare
Se fierb taiteii in lapte cu vanilie, zahar, coaja de lamiie, pina ce scad. Se amesteca cu 2 galbenusuri si albusul spuma. Se rastoarna intr-un vas uns si presarat cu pesmet si se dau la cuptor la foc potrivit
Se poate servi simpla sau cu dulceata de visine, zmeura etc.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Budinca de taitei cu brinza si salam
Ingrediente
1/2kg. taitei,
150 gr. unt,
50 gr. brinza,
3 oua,
250 gr. salam,
1 lingura faina,
1 ceasca lapte,
sare
Mod de preparare
Se fierb taiteii in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se strecoara, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu un sos alb preparat din 50 gr. unt, faina si lapte cu brinza rasa, galbenusurile si salamul taiat cuburi mici. Se unge o forma cu unt. Se rastoarna compozitia in forma, iar restul de unt taiat bucatele se presara deasupra. Se rumeneste la cuptor.
Se serveste fierbinte.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."



adas spune:
eu o fac asa (dar cu macaroane, nu taietei):
fierb pastele (1 pachet, din cele cu ou) si le limpezesc sub jet de apa.
separat amestec intr-un castron branza telemea rasa mare (cam 200-300gr, 2-3 linguri de zahar, 3-4 oua, 1 plic zah vanilat.
ung o cratita cu unt pe fund si pereti. pun pastele scurse bine. peste ele pun amestecul de mai sus. iar peste torn lapte (rece sau cald) cat sa le cuprinda pe toate. intra aproape 1 litru de lapte. (nu amestec ingred in cratita, ci doar le asez unele peste altele)
dau la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
pofta mare
www.dropshots.com/day.php?userid=192859&cdate=20061103&cimg=6" target="_blank">stefi
poze
ada mamica de stefi (08.07.2006)

