ciocolata de casa

ciocolata de casa | Autor: fetitie

Link direct la acest mesaj

AM mancat ciocolata de casa (facuta la cofetarie)cu mai multe straturi(diferite cantitati de cacao) si cu mult rom. O nebunie!

Va rog sa-mi dati si mie reteta de ciocolata de casa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

CIOCOLATA

Timp de preparare:
1/2 ora (complexitate redusa)
Ingrediente
1kg zahar
1/2 kg lapte praf
100 g cacao
200 g unt
200 g nuci, alune,…
1 cana apa
1lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:
Zaharul cu un pahar de apa si zeama de lamaie se fierb pina se leaga, ca pentru glazura.
Se amesteca untul, iar cind acesta este topit, se amesteca laptele praf si cacaua bine cernute.
Se amesteca repede cu lingura,pentru a nu face cocoloase.
Cind compozitia este omogena,se ia de pe foc si se pune romul vanilia si nucile sau fructele uscate.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ciocolata cu alune sau nuci

Ingrediente:

500 g zahar vanilat,
150 ml apa,
500 g lapte praf,
100 g cacao,
150-200 g alune sau nuci taiate in felii groase,
100 g unt,
50 g glucoza sau 15 ml zeama de lamiie,
un pachetel cu zahar vanilat,
20 ml rom.

Mod de preparare:

Laptele si cacaua se cern neaparat prin sita de sirma inoxidabila, ca sa nu aiba cocoloase. Nucile sau alunele se pun intr-o tava care se introduce in cuptor, la foc mijlociu, unde se lasa 10 minute, usa cuptorului deschisa, ca sa se prajeasca putin, fara sa se rumeneasca, amestecindu-le din cind in cind; apoi se freaca intre palme, ca sa se desprinda cojile uscate si se taie in felii mari. Intr-un lighenas de 3-4 l, se pun apa, untul, zaharul si glucoza sau zeama de lamiie.Lighenasul se asaza pe un vas cu apa fierbinte si se amesteca in compozitie pina cind se topeste zaharul; apoi se ia de pe aburi, se adauga laptele praf, amestecat in prealabil cu cu cacaua si nucile si se amesteca pina cind se omogenizeaza bine. Lighenasul se pune, din nou, pe apa fierbinte si se amesteca in compozitie 2 minute ca sa se infierbinte putin. Dupa ce s-a luat de pe aburi, se adauga zaharul vanilat si romul. Compozitia se desarta intr-o tava smaltuita de cca 26/40 cm, unsa cu putin unt, se niveleaza si se lasa la rece.Dupa 1-2 zile, ciocolata se intareste si se poate taia.Ciocolata se pastreaza in bucata mai mare, invelita in celofan sau pergament, la frigider. Daca se usuca prea tare pe parcurs, se pune in punga de nailon.




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

CIOCOLATA DE CASA (de pe culinar)

250 gr lapte praf
500 gr zahar
150 ml apa
50 gr cacao
100 gr unt
alune, stafide

Se dizolva zaharul in apa, se face un sirop gros ( pe foc). Se incorporeaza laptele si cacao in siropul racorit. Se adauga untul topit si racit si se amesteca bine. Se toarna in tava un strat de ciocolata, un strat de alune si stafide si iar un strat de ciocolata.

Daca faci siropul prea gros, ciocolata iese prea vascoasa si nu mai poti fac straturi (trebuie sa infigi/presezi alunele si stafidele), dar se intareste mai repede. Daca siropul e mai lichid, se toarna foarte frumos in straturi, dar ia mai mult timp sa se intareasca.
Daca e cleioasa inseamna ca nu s-a intarit bine, asa ca mai las-o la frigider cateva ore.


CIOCOLATA

Ingrediente
500 g zahar , 150 ml apa, 500 g lapte praf, 100 g cacao, 150-200 g alune sau nuci taiate in felii groase, 100 g unt, 50 g glucoza sau 15 ml zeama de lamiie, un pachetel cu zahar vanilat, 20 ml rom.

Mod de preparare
Laptele si cacaua se cern neaparat prin sita de sirma inoxidabila, ca sa nu aiba cocoloase. Nucile sau alunele se pun intr-o tava care se introduce in cuptor, la foc mijlociu, unde se lasa 10 minute, usa cuptorului deschisa, ca sa se prajeasca putin, fara sa se rumeneasca, amestecindu-le din cind in cind; apoi se freaca intre palme, ca sa se desprinda cojile uscate si se taie in felii mari. Intr-un lighenas de 3-4 l, se pun apa, untul, zaharul si glucoza sau zeama de lamiie. Lighenasul se asaza pe un vas cu apa fierbinte si se amesteca in compozitie pina cind se topeste zaharul; apoi se ia de pe aburi, se adauga laptele praf, amestecat in prealabil cu cu cacaua si nucile si se amesteca pina cind se omogenizeaza bine. Lighenasul se pune, din nou, pe apa fierbinte si se amesteca in compozitie 2 minute ca sa se infierbinte putin.Dupa ce s-a luat de pe aburi, se adauga zaharul vanilat si romul. Compozitia se intinde intr-o tava smaltuita de cca 26/40 cm, unsa cu putin unt, se niveleaza si se lasa la rece. Dupa 1-2 zile, ciocolata se intareste si se poate taia. Ciocolata se pastreaza in bucata mai mare, invelita in celofan sau pergament, la frigider. Daca se usuca prea tare pe parcurs, se pune in punga de nailon.

CIOCOLATA DE CASA

Se pun la foc 150 g apa, 1/2 kg zahar si se lasa sa se faca un sirop. 1 pachet unt (margarina) se taie cuburi si când siropul este gata se pune câte un cub. Un pachet de lapte praf (500g) si cu unul de cacao (250g) se dau prin sita si se amesteca, apoi se pun într-o cratita, se toarna siropul si se amesteca bine, se pune si nuca uscata putin în cuptor, apoi se rastoarna în tava de aragaz si se pune la frigider


Ciocolata de casa superbuna

- 500 grame zahar
- 500 grame lapte praf
- 50 grame cacao
- 100 grame unt
- 1 pahar cu apa
- 1 vanilei (esentza)
- nuci, stafide dupa gust

intr-un castron se amesteca laptele praf cu cacao. din apa si zahar se face un sirop mai gros.in el se incorporeaza untul, apoi se toarna peste celelalte (laptele praf cu cacaua).se pun nucile taiate marunt si stafidele, se amesteca bine, apoi se toarna intr-o tava peste o folie de celofan, si se lasa la rece sa se intareasca.
pofta buna!

secretul:
1. zaharul il faci sirop prin fierbere si apoi il racesti aproape complet..(din 200g apa.. sa ramai cu 130-160g dupa fierbere)
2. untul se pune moale, nu topit

CIOCOLATA DE CASA

500gr zahar si 120ml de apa se fierb 7 min pe foc.Se ia de pe foc.Se adauga un pachet de unt (sau margarina)si se amesteca pana se topeste.Se adauga 500gr lapte praf si 4-5 linguri de cacao cernute dinainte.Se amesteca si se aseaza pe un celofan ud intr-o tava de chec. Se pot adauga nuci taiate,alune fara sare,vanilie,stafide,ce este.
Se lasa in camara sa se intareasca.


SPER SA-TI ALEGI CEVA...ARICUM TOATE SUNT SUPER BUNE.

BAFTA!



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fetitie spune:

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si sotul meu face o ciocolata super-buna, e una din specialitatile lui,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

laptele praf nu se poate inlocui cu alt fel de lapte ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

!!!!!!!


Nana, aspiranta la titlul de mamica!
In asteptarea lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

nu nu se poate inlocui.
reteta mea de ciocolata ,este aceeasi cu prima postata , aici.e super buna cu nuca sau alune putin prajite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Cind eram pustoaica faceam ciocolata de casa cu un praf care se numea "Zeamil".Iesea o minunatie,mincai pina ti se facea rau.....

Mai exista acest praf?

BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

exista
1. ZEAM'IL s.n. Produs alimentar dietetic, usor asimilabil de organism, obtinut prin tratarea amidonului din porumb cu hidroxid de sodiu. [Pr.: ze-a-] - Denumire comerciala;.
Sursa : DEX'98 (21724) - valeriu

2. ZEAM'IL s. maizena(~ pentru alimentatia suga-rilor.)
Sursa : Sinonime (218993) - siveco

il cheama maizena acum...

Cind faceai ciocolata cu zeamil puneai si lapte praf ? sau mergea si lapte normal ? Am si eu un off cu laptele asta praf

Mergi la inceput