Caut si eu ceva... (retete chinezesti)
Raspunsuri - Pagina 5

miria_cristina spune:
Creveti in 2 culori cu legume
Ingrediente:
500 g creveti
1 albus
1 lingura de amidon
400 g legume congelate
1 rasa lingurita zahar maro (light)
1 lingurita ghimbir tocat
1 lingurita sos fasole iute (optional)
1 fir de ceapa verde
1 lingura de sos de soia (light)
1 lingura de vin de orez chinezesc
1 lingura de pasta de rosii
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se decorticheaza crevetii si se curata de intestine – daca aveti creveti gata prajiti si/sau congelati cu atat mai bine. Se pun crevetii decorticati intr-un castron si se amesteca cu albusul de ou si cu amidonul. Intr-o tigaie se pune la incins ulei si se prajesc crevetii. Sunt gata in cateva minute, capata o usoara culoare roz. Se scot si se scurg de surplusul de ulei.
Se pun la incins 2-3 linguri de ulei si se pun legumele cu ligurita de zahar. Se amesteca 3 minute apoi se scot si se pun in mijlocul farfuriei. Pot fi legume combinate, mazare, fasole verde, broccoli, etc.
In aceeasi tigaie se lasa 2 linguri de ulei si se adauga ghimbirul tocat si ceapa taiata fin. Se amesteca 1 minut si se adauga crevetii. Se mai amesteca inca 1 min si se pune sosul de soia, vinul de orez. Se pun jumatate din creveti pe farfurie. Cealalata jumatate se amesteca cu lingura de pasta de tomate, pe foc, pana se fac rosii, aproximativ inca 1 minut.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Orez Malacca
Ingrediente:
2 oua
200 g carne de pui
1 ceapa medie
1 ligurita de ghimbir
1 catel mare de usturoi
4 fire de ceapa verde
200 g creveti gatiti
250 g mazare congelata
3 linguri de sos de soia(light)
1 pahar de orez
2 linguri de ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Se fierbe orezul cu 3 pahare de apa si putina sare.
Se bat bine cele 2 oua cu putina sare si piper. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc ouale, fara sa le amestecati. Se ruleaza omleta si se taie fasii de un centimetru.
Se taie cubulete ceapa, se piseaza usturoiul si ghimbirul si se pun in tigaia in care s-a incalzit o lingura de ulei. Se amesteca un minut avand grija sa nu se arda.
Se adauga partea verde de la ceapa, mazarea, sosul de soia, carnea de pui taiata felii de 1 cm si crevetii taiati dupa preferinta sau intregi.
Se incalzesc bine si se adauga orezul fiert. Se vor praji 5 minute.
Se pune pe un platou si se decoreaza cu fasii de omleta.
Sugestii:
Se poate adauga si o lingura de sos iute.
Se poate manca cu sos dulce-acrisor.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Vita cu sos de stridii si legume
Ingrediente:
400 g carne frageda de vita
125 g ciuperci
100 g muguri de porumb din conserva
125 g mazare congelata
1 lingurita de ghimbir tocat
1 fir de ceapa verde
2 linguri vin de orez
2 linguri amidon
2 linguri sos de stridii (oyster sauce)
1 lingura sos de soia
1 lingurita zahar maro
1/4 lingurita sare
2-3 linguri ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm si latime 1 cm. Se pun intr-un castron si se amesteca cu sosul de soia, vinul de orez si zaharul. Se amesteca bine si se lasa la marinat 30 de minute.
Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Daca aveti muguri de porumb taiati-i in 2. Se taie ceapa verde in bucatele de 2-3 cm.
Se pune uleiul la incins si se pune carnea. Se amesteca continuu pana se schimba la culoare.
Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza calda.
In grasimea ramasa se pune ceapa, ghimbirul si legumele. In caz ca nu este suficienta se mai pune o lingura de ulei. Se amesteca 3-5 minute.
Se pune din nou carnea alaturi de sosul de stridii si putina sare. Se amesteca putin si se serveste cald pe un pat de orez simplu.
Sugestii:
Se pot folosi si ciuperci din conserva sau mazare proaspata. Daca vreti puteti pune alte legume.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Mincare chinezeasca cu piept de pui si sos de soia
Ingrediente:
orez,
2 ardei grasi,
ciuperci 200 gr.,
o ceapa,
condimente chinezestii,
sos de soia
un piept de pui
Mod de preparare:
Intr-o oala se fierbe apa cu o lingurita de ulei si sare, dupa ce a fiert pune o canita de orez. Intre timp cit fierbe orezul, se dezoseaza pieptul si il taiem feliute subtiri si le punem intr-o farfurie in care s-a pus condimente chinezesti, 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de vin si sos de soia. Intre timp taiem ceapa si o calim in putin ulei dupa aceea se adauga ardeiul si ciupercile se acopera totul cu capac si se lasa sa se inabuse cind sunt aproape gata se adauga pieptul de pui cu totul cu acel sos format. Dupa ce a fiert orezul se scurge de apa lasata si il se aseaza pe o farfurie. In mijloc asezam legumele si pieptul.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Amestec chinezesc cu fructe de mare
Ingrediente:
250 gr. fructe de mare amestec ( surimi, creveti, caracatita, scoici, inele de calamar);
400 gr. amestec de legume chinezesti (se gaseste in comert, contine muguri de bambus, urechi de lemn - ciuperci; fasole boabe, etc),
o ceapa mica sau cativa catei de usturoi,
o lingura ulei,
condimente
Mod de preparare:
Se taie marunt ceapa sau usturoiul (la alegere, dupa gust) si se prajesc intr-un vas la microunde circa 5 min., se adauga fructele de mare dupa ce au fost spalate in prealabil, se amesteca si se mai lasa inca 5 min., spre final se adauga amestecul chinezesc pe care se prepara in 15 min., impreuna cu condimentele. Se alege programul de microunde sau se fierb spaghetele.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


Moniland spune:
miria, super retete . Ce mult ma bucur ca le-am gasit.
Preferata mea, la restaurant, este puiul gong bao. Se face bineinteles ca si porcul gong bao, dar vreau sa stiu, mai explicit cum se face. Dupa ce tai carnea o prajesc pana devine albicioasa. Tai legumele in cuburi mari si apoi le combin pe toate? La restaurantul preferat sunt multe mancaruri cu sos brun. Asa sunt si retetele tale? La alte restaurante mancarurile cu sos au culori si gust ca si tocanitele clasice. Imi dau seama ca depinde de bucatar din ce zona este, dar eu prefer sosul brun. Se face cu sosul de soia?
Monica


miria_cristina spune:
Pui chinezesc cu ciuperci
- 500g piept de pui,
- 3linguri ulei,
- 1 lingura bulion,
- 20 ml cherry,
- 1 paharel sos soia,
- 1 lingura zahar,
- 2 cepe,
- 2 catei usturoi,
- 1/2 lingurita ghimbir,
- 1 cutie ciuperci tocate,
- malai,
- sare
Se taie pieptul de pui cubulete de cca 2cm, se sareaza putin, se da prin malai, apoi se prajeste la foc iute in ulei pana devine auriu. Se scoate din tigaie si se pune pe un platou. In 2 linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt, cateii de usturoi tocati marunt, se adauga zaharul, ghimbirul, cherry-ul, bulionul, se lasa un pic la calit, apoi se adauga ciupercile si se mai lasa 5-10 min pe foc. Se amesteca cu bucatelele de pui si se serveste cald.
Se serveste cu orez chinezesc cu bobul lung.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Pui cu susan
- 4 buc. piept de pui ( aprox 150 gr),
- 2 linguri unt,
- 2 linguri sos de soia,
- 100 gr faina,
- 75 gr seminte susan,
- sare, piper
Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se asaza pe o bucata de hirtie de copt. Puiul se da prin sosul de soia si se preseaza pe hirtia cu faina si susan, pe ambele parti. Se asaza puiul intr-un singur strat intr-un vas yena ( sau tava de cuptor) si se toarna pe deaspura untul topit. Se coace 40 de minute la 180-200 de grade, turnindu-se o singura data din sosul din tava peste pui.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
MONILAND - Eu fac sosul asta:
Sos chinezesc
Ingrediente:
6 linguri ulei,
2 linguri faina,
2 linguri mustar,
pasta de rosii,
3 linguri zahar,
supa, sare,
piper,
o crenguta busuioc,
o crenguta cimbru
Mod de preparare:
Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu si zaharul, care s-a ars intr-o tigaita separata. Sa nu se uite sarea, piperul, busuiocul si cimbrul. Se mai toarna supa, pina ce sosul capata consistenta unei smintini. Se lasa sa dea citeva clocote. Mod de servire Acest sos are un gust asemanator cu sosul de soia chinezesc, care se serveste ca garnitura la aproape orice fel de mancare.
Dar este si sosul de soia din comert, care este foarte bun. Din acela in folosesc foarte putin o data pentru ca ce am eu este foarte concentrat.
Iar Puiul gong bao, il calesc pe el mai intai, apoi morcovul si la final castravetele. Adica, respect reteta ca la cea de porc. Pun sosurile etc.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Pui Szechuan
Ingrediente:
6 linguri ulei alune (sau orice alt ulei),
3 ardei rosii mici, curatati de seminte si maruntiti,
1 cana de morcovi taiati,
8 copane de pui fara piele sau oase taiate cubulete,
2 legaturi de ceapa verde,
3 linguri de usturoi tocat,
1/2pahar apa,
4 linguri sos de soia,
4 linguri otet,
4 linguri amidon de porumb,
4 linguri zahar
Mod de preparare:
Se incinge uleiul. Cind incepe sa fumege se adauga ardeii iuti maruntiti si morcovii. Cind morcovii se inmoaie, se adauga puiul. Cind puiul e aproape gata, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa inca 3 minute sau pina cind puiul e complet facut. Se amesteca apa, sosul de soia, otetul, amidonul si zaharul si se toarna in tigaie; se amesteca pina sosul se ingroasa un pic
Se serveste cu orez la aburi
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
