sarmalute de post
Ziceti-mi si mie o reteta de sarmale de post...eventual cu ghebe....as vrea sa incerc maine 
Dana
Paul(6)
Ana Maria(2) 
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Sarmale de post cu ciuperci
Ingrediente:
1/2 ciuperci(cu cat mai multe feluri, curatate mai bine)
o canade orez
3 cepe mai. 1 morcov
100 ml ulei
2 linguri pasta de rosii
150ml suc de rosii
sare, piper, marar,o foaie de dafin
varza acra
Preparare:
Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa.Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa.Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez.
Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalelee. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate.Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si ofoaia de dafim.
Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.
Mentiuni:
Se poate folosi miez de paine in loc de orez.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
miria_cristina spune:
Sarmale de post
Ingrediente:
ceapa,
orez,
morcovi (optional si ciuperci) sau soia,
foi de varza,
ulei,
sare,
piper,
boia,
rosii sau bulion (pot fi inlocuite cu sare de lamaie),
cateva tulpini de cimbru.
Preparare:
Taiati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei, adaugati orezul, condimentele si morcovii trecuti prin razatoare (si ciupercile tocate). Amestecati-le bine si lasati-le sa se racoreasca putin.
Pregatiti oala cu cimbru pe fund, infasurati sarmalele, puneti-le in oala, acoperiti-le cu varza taiata marunt, puneti rosiile felii sau bulionul, cam 100g ulei, apa, fierbeti-le la foc mic.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
claudia_a spune:
Eu fac asa sarmalutzele de post care sunt fie cu varza, fie cu vitza:
- colesc vreo 3-4 cepe marisoare cu 1 morcov mare , juma de telina, un patrunjel mic si cu o cana de orez (pentru cele care tin Monti nu pun orez deloc); separat in apa clocotita cu delikat se pun cam 50-70 gr soia mica si se acopera vasul cu un capac si se lasa cam 15 minute dupa care se scurge in maini zeama si se adauga peste zarzavatul calit si racit de mai sus! Toata compozitia rezultata este amestecata cu o mana generoasa de marar, piper dupa gust...
Se invelesc sarmalutzele si eu le pun in oala minunii; le acopar cu bors amestecat cu suc de rosii doar cat sa le acopere... se lasa cam juma de ora dupa ce incepe sa fluiere oala...
In loc de soia poti pune ghebe date la masina de tocat sau la robot...
Sunt delicioase!! Pofta buna!
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
ECMI spune:
Eu pun in orez si cateva stafide.
E delicios amestecul de dulce cu condimente.
Maria si Ilinca
La plimbare
Slabeeeeesc
mirelaispir spune:
quote:
Originally posted by ECMI
Eu pun in orez si cateva stafide.
E delicios amestecul de dulce cu condimente.
Maria si Ilinca
La plimbare
Slabeeeeesc
sau nuci tocate marunt cu cutitul si alune
nemary spune:
eu le fac la fel ca pe cele obisnuite, doar ca in loc de carne pun ciuperci taiate marunt + soia granule(dar nu tot timpul si de cand cu soia de la noi modificata genetic nu cred ca voi mai folosi).
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
kasemada spune:
Fetelor (scuzati-mi off topic-ul) dar citind aici atatea retete ''sfinte'', nu m-am putut abtine sa nu scriu si eu ceva, si anume ca as bate in moment asta pe cineva pt 2 sarmale. 
Din pacate nu stiu sa gatesc, si nici nu indraznesc pana nu ne reinnoim asigurarea pe casa
, iar acasa la sarmalele mamicii ajung abia prin Martie (asta dupa un an si ceva)! ![]()
Cand bagati o sarma ''la burduf'', ganditi-va o tura si la mine!

niponel spune:
Pentru sarmalute de post folosesc urmatoarele:
orez
ciuperci tocate marunt
ceapa tocata mic
marar si patrunjel
1 ardei gras tocat
bulion
Intr-un bol pui orezul spalat ,ciuercile tocate ,ardeiul gras tocat mic , sare, piper ,verdeata tocata , ceapa care a fost calita si bulion .
Amestecit totul bine si faci sarmalute .
L-e pui in oala la fiert iar in apa care fierbe mai poti pune bulion