Plimbarea afara cand e ceata sau ploaie ?

Plimbarea afara cand e ceata sau ploaie ? | Autor: Midori

Link direct la acest mesaj

Ce sa fac ? O prietena din Romania mi-a spus sa nu scot copilul
mic de pana in 3 luni afara cand e ploaie sau ceata ... acuma, ce
sa zic, clima aici e destul de umeda tot timpul ... iar prietenele
Japoneze si pediatrul au zis ca nu e nici o problema ... voi ce
ziceti ? E bine sa o scot pe pice afara cand e umezeala ?
Cu drag,
Midori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Eu l-am scos pe Alex pe orice vreme: ceata, ploaie, vant, ger, soare, evident imbracat adecvat(fara nas si gurita acoperite) si n-am avut probleme deloc! Din contra, l-am calit! Numarul racelilor in primii 4 ani de viata au fost 2 sau 3! Am avut cateva probleme cand am inceput gradinita si nu mai iesea afara. L-am dat apoi la program scurt si am reinceput sa-l scoatem. Totul a fost in regula. Aerul ii face bine.
Claudia si Alex(4 ani si 4 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

nici eu nu cred ca o sa pateasca ceva ,daca o inveti treptat cu plimbarile pe orice fel de vreme.Eu nu am auzit de regula asta,doar sa nu scoti copilul nou nascut iarna pana la 3 saptamani si vara pana la 2..Eu l.am scos pe al meu si era un ger..brrrr...bine acoperit si infofolit si mama tare s.a mirat ca nu a patit nimic cand i.am spus ca nu l.am acoperit la nas..cica ar raci de la aerul rece.Eu nu am stiut si astfel baiatul meu cred ca s.a calit binisor.
Si,mai mult,,incearca putin si vezi ce se intampla,nu toti copiii au probleme cu vremea mohorata!!
Multa sanatate si plimbari frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dialu spune:

La noi aici se spune sa nu scoti nou-nascutul afara pana nu atinge din nou greutatea de la nastere. Noi am iesit la prima plimbare cand Patric avea 8 zile si timpul aici era ca o primavara racoroasa adica (0-10gradeC) si nu am patit nimic, inca le dormea bebele de numa' numa' cum in casa nu prea facea. Deci nu vad care ar fi problema mai ales ca aici in Olanda este multa ploaie si umezeala.
Diana si Patric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Eu i-am mai scos pe ploaie, doar daca nu batea vantul!
Pe ceata, nu i-am scos niciodata!

Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Daca ar fi sa stau dupa vreme, nu stiu, zau, cand as mai scoate copilul afara! Doar de ceata deasa ma mai feresc, in rest iesim pe orice vreme.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Dragä Midori,

poti sä-ti scoti copilul afarä pe orice vreme...aerul curat, vintul, soarele sint binevenite si-l fac si mai obosit....
Dacä spui cä vremea este asa de rea, ar trebui sä-l cälesti un pic, chiar dacä la inceput mai räceste...dupä aceea nu o sä mai fie asa de räu....
Dacä-l imbraci adecvat si-i lasi näsucul liber, e perfect....
Eu le-am dat copiilor mei inghetatä incä de mici, nu cum a fäcut mama cu mine, cä si acum dacä mäninc inghetatä mä doare gitul.......si pot sä spun cä la inceput au fost ceva probleme, dar dupä aia....nimic....
Nu-l cocolosi prea tare, cä dupä aceea o sä ai probleme mai mari....

Te pup si....curaj!!!!

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Si noua ne-a recomandat medicul neonatolog sa evitam sa-l scoatem afara pe Tudor pe timp de ceata sau ploaie si cand e vant. Dar au fost perioade mai mari de timp cu ceata multa si am fost nevoiti sa-l scoatem - alternativa ar fi fost sa-l tinem inchis in casa cu saptamanile. Anul trecut la mare am prins o vreme groaznica cu un vant puternic tot sejurul, avea Tudor 9 luni, si n-am stat in casa. Nu s-a intamplat absolut nimic. Daca la voi clima e umeda mai tot timpul nu prea aveti de ales. Cred ca ar trebui sa asculti sfatul medicului - oricum el cunoaste copilul si e cel mai in masura sa-ti spuna ce are voie si ce nu.

Mergi la inceput