Plimbarea lui bb mic mic

Plimbarea lui bb mic mic | Autor: Lumi

Link direct la acest mesaj

Denisa are 17 zile si pentru ca noi stam la casa o scoatem zilnic in curte la aer dar ma intreb cand am voie sa ies cu ea pe strada la plimbare. E bine sa o scot in lume inainte de botez?
Va intreb pentru ca azi e ziua lui cumnatu-miu si n-as rata platourile deliciase pregatite de cumnatica mea.
Voi ce parere aveti? Cum ati procedat la randul vostru?

ici pe burtici la mamici si ici
Lumi - mamica Denisei

aici gasiti pozici: http://community.webshots.com/album/71873746ieirlw

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Lumi ,eu am fost cu fata mea inainte de botez la Sinaia.
Eu stiu ca nu e bine sa te prinda seara pe afara cu puiutul nicidecum sa nu pleci cu el nicaieri.Poate ramai la cumnatel sa nu fi nevoita sa o scoti noaptea din casa.
la puiutul tau scump si dulce de la Cristina si Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Nu cred ca are legatura atat cu botezul cat cu varsta. La varsta asta sistemul ei imunitar e foarte putin dezvoltat si e foarte e receptiva la boli. Ai mare grija cu colectivitatea! S-o scoti la aer in curte e una si s-o scoti in lume (adica s-o bagi in colectivitate) e alta. Mai ales la o petrecere unde vrei, nu vrei, vor fi toti gramada pe ea. Eu zic sa fi precauta cu aglomeratia in jurul copilului macar primele cateva luni. Eu sunt un pic mai panicoasa de fel, nu e neaparata nevoie sa si am dreptate, dar cred ca e mai bine sa fii precauta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Parerea mea este ca nu are nimic daca o scoti in lume nebotezata. Si eu l-am scos pe Bogdan inainte de botez si nu s-a intamplat nimic. Doar sa ai grija pt. ca ceea ce a spus Mirela este foarte adevarat. Eventual sa mergi cu ea si sa o lasi intr-o camera unde nu este lume si sa nu prea vina lume la ea acum cand este asa de receptiva la toti microbii si toate bolile.
Miha & Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

ce bine e cateodata sa ..nu stii cevaspun asta pentru ca eu habar nu am avut ca nu.i bine sa scoti copilul nebotezat sau sa te prinda seara...si astfel ca nu am avut griji si batai de capsi slava Domnului suntem teferi..dar acum am intrat la idei..buba e ca Marc are 6 luni si tot nebotezat este ca tati al lui nu se streseaza deloc si cum fara el nu facem nici o miscare..adica nu am bani,nu am permis valabil aici,stam depaaarte de biserici...ofofof..acu zau ca acum nu ma mai simt deloc linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

De unde pana unde sa tii copilul in casa daca nu e botezat?
Parca mama nu trebuia sa iasa din casa dac nu are molifta facuta, dar acu mai nou este sa-l tii in casa si sa-l scoti dupa botez?

Eu l-am botezat la 10 luni. Va dati seama ca pana atunci numai cu el pe afara am stat.

Scoteti-va puii pe afara, au nevoie de aer!

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Ancuta, sunt multe biserici romanesti in Germania. Spune-i sotului ca pentru tine e important sa botezi copilul.Explica-i in fata ca treaba asta iti sta pe suflet si te apasa. Eu cred ca tu nu ai inca "tupeu, curaj" sa-i vorbesti clar si raspicat. Nu e cu nimic mai prejos decat tine, sunteti egali, ar fi cazul sa iti impui pct. de vedere.Te asigur ca o sa se intoarca roata.
Cauta pe Net biserica cea mai apropiata de tine si suna acolo.Vorbeste cu preotul si explica-i situatia (ma refer la bani). Nu cred ca va refuza sa bteze copilul fara bani. Si te sui cu copilul in tren, te duci si il botezi.Si cand vii, ii spui sotului unde ai fost. Nu cred ca pe viitor se va mai pune la fel de cāsh dorintelor tale.
Posibilitatea 2: Asta in caz ca ai de gand sa mergi in Romania. Faci botezul acolo cand te vei duce la ai tai in vizita.

LAURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

pai al meu sot vrea sa botezam bebelul,si inca neaparat in religia ortodoxa dar....valeeeu ce greu e sa te trezesti duminica dimineata
Pana atunci..ma mai inchin eu ..eu sunt foarte foarte credincioasa..mai mult in sufletul meu decat in practica
oricum,cu siguranta nu are nimic de obiectat in ceea ce priveste botezul.
si in tara..hmm..nu stiu cand o sa ajung...dar cu siguranta voi gasi in zona o biserica si apoi poate vine mama cand se ia vacanta-ea e profesoara-si atunci mai discutam

acum alta ..vorba din popor..ati auzit ceva cum ca atunci cand un bebe nebotezat plange si e ofticat tot fara motiv..isi cere botezul????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Ahaaaa! Asta era! Greu cu trezitul de dimineata... Pai atunci il inteleg partial ca si eu sunt genul cucuvea: seara nu-s de-a ma culca si dimineata trage omul de mine ca de cāne sa ma puna in picioare. Dar la o chestie din asta ma urnesc daca n-am ce face si nu ma pot fofila....
Stabileste atunci botezul si spune-i : "Vai, am avut azi deea sa vorbesc cu preotul si ce crezi? Mi-a facut un termin in data de .. la ora de.. Asa-i ca e amabil? "
Ma gandesc ca nu mai are ce sa zica....

LAURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Lumi,noi cand am iesit de la spital am oprit direct la servici,am pus bb-ul pe birou si toata lumea a venit sa-l salute!
Nu s-a intamplat nimic.
Ai fost la ziua lui cumnata-tu?

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

draga mea lumi, eu am iesit cu alexutza in parc cand avea 12 zile.:) si tare mult ii place!dar tot am fost la biserica ca sa-mi citeasca apele.nu stiu ce m-a apucat, caci eu nu eram asa de bisericoasa. acum vreau sa-mi fac molifta ca au trecut 40 de zile de la nastere si tare mi-ar fi ciuda sa nu ma lase sa merg la botez!

ariel

Mergi la inceput