A avut cineva Zona Zoster?

A avut cineva Zona Zoster? | Autor: Idaira

Link direct la acest mesaj

Ma confrunct pt prima data cu simptomele de Zona Zoster...am fost la medic ,mi-a retetat un unguent cu Piroxicam si un analgezicsi pina nu-mi apare prima vezicula nu-mi reteteaza altceva..Care e experienta voastra,ce trat a-ti urmat,cit persista senzatia asta de arsura?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Sora mea a avut ZZ cu ceva ani in urma si i s-au prescris unguente (dar nu mai retin ce anume si oricum nu ar mai fi de actualitate , cred) si sirop B complex buabil si sa stea doar in casa. Cred ca stii deja ca boala este data de virusul zosterian (acelasi care e "responsabil" si la varicela) si daca intri in contact cu , copii care nu sunt imunizati la boala ei pot dezvolta varicela . Nu stiu daca tu ai copii ...
Mai retin ca eruptia "merge" pe tractul muscular deci cam pe acolo v-a aparea rana (cam asa de urit arata si nu vezicule ca la varicela) si e destul de dureroasa .
Sper ca dr sa se fi inselat si sa nu ai ZZ.
Daca concluzia lui finala e pozitiva sfatul meu ar fi sa mergi la un infectionist ca trebuie tratata constiincios ca eruptia e si interna si poate ataca unele organe , asta din ce am citit eu cindva.
si sanatate!

„A scapa cu invatatura dintr-un necaz e mai folositor decat absenta necazului insusi” Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Au aparut si primele eruptii,motiv pt care mi s-a retetat Valaciclovir de 1g...
Draga alintaroma,am citit tot ce se poate citi despre Zona Zoster,chiar am intuit dinainte dar aveam nevoie de confirmarea unui dr...in afara de faptul ca ustura,doare, ma mai si maninca..nu suport nimic care sa-mi atinga pielea,nici macar tactil..Oricum astept un preparat pe care l-am lasat la farmacie,care e pt prurit..iar unguentul care mi l-a dat e frectie la picior de lemn...
Din cite am inteles,chiar si dupa terminarea trat poti ramine cu durerea in zona lezat mult timp(normal e afectat nervul!)Asa ca,trai neneaca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Eu am facut ZZ acum 8 ani pe fond de stres si nedormire.

Deci : la inceput doare rau apoi faci bubite ca la varicela (cum a spus Alina, e acelasi virus), doare si ai mincarimi crunte.
Am folosit unguentul Parkipan si medicamente impotriva durerii.

Bubitele s-au vindecat repede, dar (!) am avut dureri cam 2 luni dupa si bubite au lasat ceva urme cam un an.

Asta din cauza ca virusul se instaleaza frumos pe traseul unui nerv pe care-l distruge. Dupa spusele medicului meu nu trebuie lasa durerea sa se cronicizeze si nici tu sa te obisnuiesti cu durerea.

Sanatate !

Mergi la inceput

Miksi nu ti-a dat altceva in afara de analgezic si de unguent? Nimic pe baza de Aciclovir???
Mie mi-au aparut fix 4 bubite,pe partea stinga abdomenului..dar fac cit 1000...preparatul pe baza de oxid de zinc si mentol e extrem de eficient..racoreste si imi taie pruritul o vreme buna..
La fel am inteles si eu,ca fiind afectat nervul ,durerea poate dura chiar si citeva luni...
Ceea ce ma preocupa si inca n-am gasit raspuns(pt ca nu e nimic sigur) e daca virusul poate recidiva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Nu, nu-mi amintesc sa fi luat antiviral.

Da, porcaria (scuze !) poate recidiva, caci organismul e rezervor natural de virus. Boala se produce pe fond nervos, cel mai adesea.
Da, crema de care iti scriu era si ea albastra. continui sa o folosesc cind fac herpesuri (de febra sau de oboseala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Si eu am avut Zona Zoster cu 9 ani in urma.
Am facut 10 fiole de Rodilemid intramuscular si luam si un analgezic oral(nu-mi mai amintesc ce).

Eruptia mi-a aparut pe brat si am avut dureri crunte,cam 2 saptamini.Din pacate,niste semne mai am si acum .
Da,boala poate reveni...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

mie imi apar eruptii deasupra genunchiului sting (numai acolo!) de 3, 4 ori pe an. Si asta de vreo 3 ani.Singurul medicament prescris pe care il folosesc este crema cu aciclovir. Incep sa o aplic imediat cum incep sa simt ''fierbinteala'' din acel loc.

cristina d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogdidicris spune:

daca nu ma insel, virusul varicelei este cel care duce la aparitia ZZ. sotul meu a avut si apare sub forma de vezicule pline de lichid de obicei pe traiectul unui nerv ca urmare a slabirii sisitemului imunitar ca urmare a oboselii, lipsei vitaminelor, etc. asta mi s-a spus de la medicul de familie. stiu ca tratamentul este destul de costisitor, sau era la vremea aceea. despre tratament nu stiu sa-ti spun nimic, deoarece el a stat internat in spital.
cris si bebe bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roza_roza414 spune:

La Z.Z. este necesaa o odhna pelungita cu izolaea subiectului de obicei int-un spital ,o monitoizae completa cadiovasculaa si enala ,un tatament bogat in vitamine si o alimentatie deasemenea,potectie hepatica pt. ca este o boala infectioasa si un egim saac in gasimi si f. multa lamaie in alimentatie pt. egeneae hepatica daca nu sunt pobleme digestive ,eliminaea factoilo de stes si a azelo solae

Mergi la inceput

La ce te gandesti cind spui protectie hepatica? Te referi sa iau niste vitamine sau la regimul alimentar,sau la amndoua??
In afara de antiviral,mai iau acidul folic,vitamine,ulei de somon,vit E...

Mergi la inceput