Buna seara
Fetitei mele i-au iesit niste pete, bubitze, in spatele genunchiului, putin mai sus. Acestea in contact cu apa isi schimba culoarea, se "amplifica"...nu o deranjeaza deloc, in schimb sunt foarte inestetice. Parca sunt julituri, dupa baie zici ca a fost biciuita...pielea e asa uscata incat crapa groaznic de tare. Ar mai trebui sa mentionez ca in general pielea pe picioare e f. uscata de cand cu sezonul rece...
...sunt socata, deoarece sora mea, care are 22 ani e suspecta de psoriazis(medicul nu e 100% sigur) iar aceste pete, julituri par a fi la fel!!!! Ar fi o coincidenta sadica....
Mersi din suflet pentru raspunsuri
Florina, mamica Elisei(9 iulie 2004)
" Louie, I think this is the beginning of a beautiful friendship ..."
Mai curind este vorba de o dermatita....Incearca initial cu o crema cu un continut scazut de hidrocortizon...sau mergi la un dermatolog...
Baietelului meu de 4 ani i-au iesit doua pete rosii care nu dispareau pe fata si pe gat. Medicul de familie mi-a spus ca ar putea fi psoriazis si m-a trimis la dermatolog. Am ajuns foarte speriata la spit colentina unde l-a vazut o doctorita foarte draguta, Adina Alexandru, care mi-a spus ca poate fi o ciuperca. Am facut o analiza pt ciuperca, a iesit pozitiva si totul s-a rezolvat dupa tratament cu travogen. Am fost foarte nelinistita cu psoriazisul, concluzia e ca trebuie mers la dermatolog pentru ca poate fi ceva mult mai simplu!
Teoretic ar putea fi psoriazis, chiar daca baietelul are 2,4 ani, eu am un nepotel care s-a nascut cu psoriazis. Psoriazisul e mai rar la copii asa mici, dar totusi poate aparea.
Dar eu zic ca nu ar trebui sa te gandesti la psoriazis, ar putea fi ceva mult mai banal. Mergi la dermatolog ca sa te linistesti.
Tana
da, am citit si eu despre psoriazis, se pare ca poate aparea si la copii, mai ales daca au cazuri in familie...sunt niste pete rosii cu cojita alba deasupra, care trec si post sa apara din nou, mai ales la copiii stresati!