ce poate fi?
![](images/user_woman.png)
Ma confrunt cu o pb destul de spinoasa..
Pe scurt:
Mama mea acum 10 zile a ametit acasa si am gasit o intr o balta de sange, consumase o oarecare cantitate de alcool, face asta cam 1 data pe sapt.
Dupa CE au dus o la urgenta si i au curut rana deskisa de la cap..a fost ok, a stat acasa saptamana aia ..
De lunea urmatoare a mers la munca pana miercuri cand a lesinat si au kemat salvarea. Aun internat o la neurologie si au presupus ca are un acc vaskular.
I au facut tomograf si a reiesit o formatiune hipodensa posibil iskemica pe partea dreapta. Ramanand sa faca un RMN pt care este planificata se pare maine.
Analizele de sange sunt TOATE OK!
I au facut un ecograf si are o formatiune mai mare cam de 2,5 sau sau 3, 5 cm pe ficat si alte 3 mult mai mici....se pare ca e chist hidactic.
ce se poate face in afara de operat?
ca ea nu vrea sa se opereze..
ar putea sa treaca pe cale medicamentoasa?
ar putea sa fie de la episoarele de consum de alcool? si poate trece medicamentos si prin detoxifiere adika 0 consum de alool si regim?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
quote:
Initial creeata de danna2002
I au facut un ecograf si are o formatiune mai mare cam de 2,5 sau sau 3, 5 cm pe ficat si alte 3 mult mai mici....se pare ca e chist hidactic.
Chistul hidatic este o boala parazitara data de un parazit microscopic care se transmite de la caine la om prin fecale. In general chisturile apar in plamani si in ficat dar pot sa apara si in alte organe. Din pacate boala se trateaza foarte greu, chisturile se scot chirurgical dar de multe ori exista chisturi microscopice inhibate de chisturile mari care odata scoase chisturile mari si efectul lor inhibitor dispare, incep sa creasca. Adica poti scoate chisturile care se vad acum si la scurt timp apar altele fara ca persoana bolnava sa se reinfesteze. Tratamentul medicamentos nu este foarte eficient pentru ca medicamentul nu trece de capsula chistului ca sa ajunga la parazit. Daca sunt doar cateva chisturi si nu provoaca probleme prin compresia organelor nu e foarte grav, singura problema cu ele este ca in cazul in care chistul se sparge (un accident, traumatism) provoaca o reactie anafilactica. Chistul hidatic este doar unul din 'avantajele' cainilor comunitari si din pacate copiii sunt cei mai expusi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
danna2002 spune:
EU TOT Spun aproape obsesiv ca eu cred ca e de la alcool ca are analizele de la ficat ok!
si tot eu care nu le a,m cu medicina stiu ca ea nu se odihneste destul, face naveta, nu mananca destul...s a cam ingrasat un pic in ultima vreme...etc
tot eu exclud chistul hidactic mai ales ca ea nu iubeste si nu mangaie animale..
Ramona J spune:
Tatal meu nu iubea animalele si nu se apropia de ele si tot a avut chist hidatic. El facea soc anafilactic din cind in cind.
Operatia a fost singura rezolvare.
E ingrijorator ca are acea formatiune la cap. Chistul hidatic se poate localiza si la creier.
Nu trebuie privit cu usurinta chistul hidatic. Nenorocirile astea elimina toxine in organism care nici nu stim cit rau pot face.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
danna2002 spune:
la cap in zona in care are acea formatiune a fost lovita acum 20 si ceva de ani de un individ care a facut o gluma proasta, atunci a lesinat si a revenit so nu si a facut nici un control.
pana acum nu a avut manifestar.
i a fost atat de rau su pt ca cu o seara inainte a mancat prajeala la masa de seara ea avand in antecedente prin anii 80 o intoxicatie cu ciuperci in urma careia ficatul a fost grav afectat...
s a internat pt ca ametea ..la spital a vomitat si a ametit..astia au suspectat o cum am mai spus si de acc vascular.
a cazut pe stanga si are FOmrtiunea pe dreapta...
plus de asta nu se 0dihneste..SE STRESSEAZA se consuma...si a avut tot soiul de pb toate viata ..
raman la ideea mea ca daca nu mai bea si daca face un regin de odihna si de viata normal va fi totul ok.
eu care nu stiu mai nimic despre medicina cred ca are STEATOzA HEPATICA facuta pe stress si pe consum de alcool.
....
ea moral este ok...si zice ca se va reface...nu vrea sa auda momentan de cutit..si vrea sa incerce tratamente naturiste...
e aiurea ca are analizele bune ...are unele facute la medicul de familie si unele in spital..cele din spital sunt ok.....
vrea sa isi faca si o biorezonanta sau cum se numeste acel test...
imi cer scuye ca scriu cam gresit dar sunt obosita rau
multumesc pt raspunsuri.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
quote:
Originally posted by danna2002
EU TOT Spun aproape obsesiv ca eu cred ca e de la alcool ca are analizele de la ficat ok!
si tot eu care nu le a,m cu medicina stiu ca ea nu se odihneste destul, face naveta, nu mananca destul...s a cam ingrasat un pic in ultima vreme...etc
Din pacate oricat de tare vrei sa crezi ca nu e chist hidatic, daca este atunci nu poti schimba nimic. Cel mai bine este sa aflati despre ce este vorba, nu ignorati sperand ca va trece.
quote:
tot eu exclud chistul hidactic mai ales ca ea nu iubeste si nu mangaie animale..
Poate intr-o alta tara ar avea importanta cat de mult mangaie cineva animalele, dar nu si in Romania. Cum am spus boala se transmite prin fecale de caine si trotuarele mioritice sunt o spalatura de fecale de caine mai mult sau mai putin vizibile, dar este absolut peste tot. Este suficient sa scapi ceva pe jos, sa pui mana pe jos si sa uiti sa te speli (atentie la copii!!!) sau sa mananci salata care nu a fost bine spalata si provine dintr-o gradina din spatele blocului sau dintr-un loc unde cainii au acces, un mar picat din pom sau pe jos si nespalat...sunt mii de cai prin care te poti infesta.
doinabita spune:
Imi pare nespus de rau de ce a patit mama ta!Dumnezeu sa o ajute sa treaca cu bine peste acest necaz, iar tie multa putere sa treci peste acest necaz si sa o ajuti!
Redati-mi viata!
Ramona J spune:
Danna inteleg ce spui. Manifestarile pot fi din alte cauze, tu cunosti istoricul ei mai bine.
Dar daca a spus medicul ca poate avea chist hidatic eu zic sa va lamuriti ce e cu asta, daca are intr-adevar sau nu are.
danna2002 spune:
ieri am aflat ca nu e chist hidactic ci o boala congenutala care face aceste kisturi...
m am calmat si eu si ea..
boala nu pune in pericol viata
ramane sa faca o coproculturac a sa excludem parayitii care sa isi fi facut loc prin corpul mamei mele..
ea e externata ..e ok..se simte bine..are precautii la enervat, la stat in picioare<CUM SA NU TE ENERVEZI CAND eshti profa disperata?? ..LA ALCOOL ADICA POATE SA BEA DOAR fara alcool..:D sau rraaarr DE SARBATORI CU ALCOOOL...
tb sa mearga la un nefrolog sa vada ce e cu kistul de la riniki ca e cam mare..
ficatul nu e marit asa scrie pe tomografie..
rinikiu e la feld e normald esi are kisturi..
analizele de sange sunt ok in afara de calciu si magneyiu..le a facut in 2 locuri diferite....
nu stiu..dar e ciudat...
imp e ca ea e ok..
:D
Ramona J spune:
Sper sa fie bine. Sanatate multa, citeodata e greu pina sa-i dai de capat.
teodraghici spune:
Imi pare rau pt mama ta...poti sa fi mai explicita? Ce fel de boala congenitala? Si daca e asa...ar trebui sa-ti faci si tu ceva analize...nu?
Multa sanatate!