diferente de virsta mari intre copii
Sint noua pe aici.
Sint multe discutii pe acest site dar inca nu am intilnit niciuna in care se trateaza problemele care se ivesc cind ai copii mari 15, 12 dar si mici. Adica diferentele sint destul de mari.
Poate sint si alti parinti care au copii cu diferente mari de virsta si am putea sa discutam pe aceasta tema.
ella
Raspunsuri
miruna28 spune:
Si pe mine m-ar interesa subiectul in sensul ca baietelul meu are 5 anisori si as mai vrea unul,insa nu ma hotarasc cand;dar problema ar fi si cat ar fi diferenta maxima "posibila".
lilach spune:
Dupa cite ai observat am doi copii mari. Diferenta dintre ei este de 3 ani si nici nu am simtit-o cu toate ca sint fetita si baiat.
Depinde numai de tine si sotul tau ce hotariti.Am citeva prietene care au avut al doilea copil cind primul avea 14 ani si chiar si 17 ani .Deci totul e deschis.
ella
Cary spune:
Sper sa va ajute cazul meu:
Am o fetita de 4 ani si 5 luni si un BB de 2 luni,stiu ca diferenta nu-i nici mare, nici mica.
Cred ca atunci cand primul copil e fetita lucrurile stau un pic mai bine pentru mamici,adica la varsta de 4 ani fetitele sunt mult mai iuti in gandire si fac mult mai repede conexiuni decat baietii,dar nu cred ca este o regula ci sta in firea lucrurilor si in libertatea acordata de parinti copiilor lor.
Fetita mea nu sesizeaza ca ea a trecut pe locul 2, deoarece se simte foarte atrasa in multe lucruri cand e vorba sa ma ajute cu BB.Ii cer sa aduca diferite lucruri ale lui BB,ii place sa-i dea suzeta atunci cand plange,ii place sa plimbe ea caruciorul in parc,ii alege ea hainutele cand plecam in vizita, iar BB deja coopereaza si atunci cand vine ea la patut ii zambeste si Andra e tare fericita.
Siguri ca exista momente cand trebuie sa fiu doar eu cu BB si atunci ii acord incredere Andrei si o las sa faca ceva (un lucru care cere concentrare)pentru a nu se ivi in dormitor cand il schimb sau ii fac baie,de aceea ii dau voie sa se joace la calculator.
ATENTIE nu jocuri pe calculator ca sa piarda vremea, ci ceva folositor:
-pune CD cu colinde si canta o data cu ele;
-pune CD cu numere,animale,culori,zilele saptamanii si asa mai departe in limba engleza si repeta dupa ele.
-scrie in W la tastatura cu diferite culori.
Andra de mica i-au placut cifrele, iar acum stie sa-mi spuna pe sarite, cand ii cer,orice numar de la 1 la 100 in engleza.
Sigur ca atunci cand descoperi o placere a copilului iti este foarte usor sa-l pedepsesti interzicandu-i o anumita placere pentru ca te-a suparat sau nu vrea sa manance de exemplu.
Hai ca v-am plictisit destul cu povesti pentru copii,sper sa va ajute exemplul de mai sus.
Multa bafta si succes la BB 2, caci unul singur nu e bine, cunosc multe cazuri in care copiii acum mari sufera ca nu au un frate sau o sora careia sa-i dea sfaturi sau sa-i fie alaturi in clipe dificile.
hi_lara spune:
Lilach, nu stiu daca-ti raspund la subiect insa eu am un frate cu 9 ani mai mare decit mine si pe mine m-a ajutat enorm acest lucru.Nu am copilarit impreuna, nu ne-am jucat impreuna insa.... a fost cel mai important sfatuitor al meu.Am invatat din propriile lui greseli si m-a indrumat aproape parinteste.M-a luat de mica cu el la concerte, la filme,mi-a insuflat bucuria de a asculta anumite genuri muzicale...intr-un cuvint a contribuit major la ceea ce sunt eu astazi.
Ligia mama lui bb Horia (8 luni)
dori spune:
La noi situatia este asemanatoare cu cea a lui Cary. Ioana are cinci ani si Matei 9 luni. Ioana il iubeste pe Matei, nu s-a simtit deloc (aproape deloc) trecuta pe locul doi. Se distreaza tare bine impreuna. Cand o iau pe Ioana la pranz de la gradinita si se revad, li se lumineaza fata la amandoi si tare sunt fericiti ca sunt din nou impreuna.
Toate au fost bune si frumoase pana cand a inceput Matei sa mearga de-a buselea, cand, evident atentia este indreptata mai mult spre el. Si atunci incepe si Ioana sa se tavaleasca si sa scoata tot felul de sunuete "ca de copil mic", care ma exaspereaza. Iar cand avem musafiri spectacolul este si mai "maret".
Cam asa stau lucrurile la noi...
petruta spune:
Ca exemplu de diferenta mare de virsta: intre mine si sora mea este diferenta de 13 ani si jumatate ( fix). Si ea era " scama " mea. Si acum la fel. Ne intelegem minunat.
Dar pot sa-ti dau exemplul unei prietene: are o fetita de 8 ani si un baietel de 1 an. La inceput le-a fost foarte greu, fetita fiind foarte geloasa, facea scandal chiar si pentru un costumas pe care il primea fratiorul ei, sau pentru ceva ce era necesar, ca i se acorda atentie etc. Compromisuri si iar compromisuri. Este o fetita foarte rasfatata , egoista . Parerea mea ca tine mult si de educatie.
Sa auzim de bine.
Petruta & bb Mihai
lilach spune:
quote:
Originally posted by miruna28
Si pe mine m-ar interesa subiectul in sensul ca baietelul meu are 5 anisori si as mai vrea unul,insa nu ma hotarasc cand;dar problema ar fi si cat ar fi diferenta maxima "posibila".
Din proprie experienta pot sa iti spun ca este groaznic sa fii copil singur la parinti.Poate si asta e un motiv ca am facut "trei".
ella& laura,andrei,andra