ajutoooor!!!! sotul meu nu ma mai iubeste...
Dragele mele, sunt tare nefericita... sunt casatorita de 8 ani, avem o fetita de 3 ani, avem si o situatie materiala excelenta pentru care nici macar nu a fost nevoie sa muncim foarte mult. Suna bine, nu? Cu toate astea, viata mea este in deriva... Nu pot spune ca intre mine si sotul meu a fost o pasiune fulgeratoare insa am plecat la drum impreuna cu multe sperante. La mai putin de un an de la casatorie, sotul meu a inceput sa lipseasca noptile de-acasa, sa devina distant iar certurile au inceput firesc. Stiam ca ma inseala insa speram ca sunt toanele tineretii. Si nici unul dintre noi nu a avut curajul sa recunoasca faptul ca asta nu e casnicie. Acum 4 ani am ramas insarcinata si pentru ca imi doream foarte mult un copil am crezut ca nimic altceva nu mai astept de la viata. Fetita este o minune si speram ca acest lucru sa-l aduca si pe sotul meu cu picioarele pe pamant. Desi o iubeste enorm, chefurile, iesirile si serile in care stau singura cu Mirona, au continuat. Stiu ca nu ma iubeste si acest lucru mi s-a confirmat cand am aflat, inainte de sarbatorile de iarna ca sotul meu are o amanta pe care o iubeste. Vad asta in ochii lui. Stiu ca gresesc facandu-i mereu crize de gelozie duse pana la isterie, dar ce sa fac? Daca facem dragoste, foarte rar, nu scoate nici un cuvant, mi-a spus ca o iubeste si ca sta cu mine doar pentru copil. Nu il mai incanta cadourile de la mine, nu ii mai place vila noastra, masinile, nimic... Stiu ca ea este o fata foarte saraca dar foarte frumoasa si isteata insa de ce suporta asta? De ce nu imi lasa barbatul in pace? De curand s-au despartit, mi-a spus sotul meu ca a facut acest lucru pentru copil, insa intre noi e mai multa raceala, mai multa tristete si mai mult chin. Vad ca sufera dupa ea. Nu mai pleaca cu prietenii, nu mai lipseste de acasa insa a cazut in el. E cel mai cumplit chin pentru mine sa stiu ca nu ma mai inseala fizic insa e cu sufletul bolnav dupa alta femeie. Am impresia ca nici eu nu il mai iubesc insa mi-e greu sa ma gandesc sa divortam. Toti prietenii nostrii au casnicii fericite, numai eu sa fiu o femeie singura cu un copil de crescut? Desi banii nu sunt o problema? Ce sa fac? sa-i redau libertatea sau sa mai incerc sa aduc fericirea in casa nostra?
Raspunsuri
maudi spune:
meelinda, din cazurile intilnite de mine, mai sunt si casnicii care reusesc chiar daca nu s-au bazat pe dragoste initial. dar macar a existat prietenie si respect, o doza de admiratie reciproca, baza pentru dragostea formata ulterior. cred ca prejudecata asta "trebuie sa ma marit, ca imi trece vremea" si alegerea unui "baiat bun" e cu dus si intors. casatoria fara dragoste, inca de la inceput, nu prea isi are rostul. e vorba despre o viata intreaga pe care o ai de petrecut impreuna. n-am inteles niciodata casatoria de convenienta si ca "mi-a sosit vremea"...imi pare rau de situatia ta si nu cred ca sotul tau e de blamat. s-a indragostit pur si simplu dupa ce s-a casatorit. stiu multe persoane care se casatoresc pentru ca isi pierd speranta in dragoste si dupa aia, ghinion de nesansa, chiar o intilnesc...e atit de uman ce se intimpla, ca nu e nimeni vinovat...faptul ca el a renutat la ea dovedeste o doza marita de responsabilitate fata de familia facuta cu tine. datoria insa, nu e de ajuns...imi pare sincer rau...si imi cer scuze pentru opinia mea.
sigur ca ai sanse sa il faci sa te iubeasca. dar, pentru asta, ar trebui sa il iubesti si tu. tacticile de seductie sunt inutile in lipsa sentimentului.
descintec spune:
Da o sansa pentru fericire amindurora. Copilul e fericit daca parintii lui il iubesc si sint fericiti, mai mult decit daca sint impreuna, nefericiti. Parintii sint un model de viata pentru copii: voi nu il invatati ca o casnicie ar fi un lucru de dorit. Deviza mea mea, meelinda draga, este: din tot sufletul pentru fericire!! Cu drag mare,
D.
missiday spune:
Meelinda, daca esti sigura ca nu te mai iubeste,lasa-l sa plece...Din ce ai scris tu se pare ca niciunul dintre voi nu e fericit.Pe de alta parte, daca exista o cat de mica sansa sa reaprindeti flacara,sa fiti fericiti impreuna,atunci merita sa lupti pentru familia ta.
camelia-daniela spune:
Dragä Melinda,
este f greu prin ce treci si e normal sä fii dezorientatä...
Dacä a renuntat la , e totusi un semn bun...si acum e normal sä se inchidä in sine...pt cä trebuie sä-si adune gindurile si sä afle in sfirsit ce vrea de la viatä....eu zic sä-i lasi timpul necesar de gindire, nu-l presa sä-ti dea un räspuns, nu-i mai face cadouri, cä nu meritä....fii demnä, poartä-te cit mai normal posibil, dar sä nu accepti sä stea cu tine numai datoritä fetitei...cä asta ar fi un chin continuu pt tine...de fapt, ca si acum. Cäsnicia färä dragoste este o jertfä din partea voasträ...cine stie?...poate invatä sä te iubeascä si sä te pretuiascä din nou...poate recunoaste faptul cä ai "rezistat" la toate injosirile determinate de aventura lui, in favoarea familiei...intrebarea primordialä este dacä tu il mai iubesti, dupä toate astea!!!....
Este o situatie fff delicatä, pt a da sfaturi, dar eu am reactionat, in cazul meu, dupä inimä....l-am iubit...si i-am mai dat o sansä...bineinteles cind am väzut cä-i pare räu pt ce a fäcut!!!
Altädatä m-am läsat condusä de ratiune, ceea ce a fost mai bine in acel moment....depinde de situatie...de asta e asa de greu...
Vezi cum o sä mai fie, si cintäreste bine toate aspectele, pozitive si negative, iar in concluzie intrebä-te dacä poti träi cu aceste compromisuri sau nu...
Fii tare!
Cami.
mihaelas spune:
Meelinda, este greu sa dai sfaturi, fiecare situaties este unica in felul ei, fiecare om este unic... Barbatii insa sunt toti la fel:) Glumesc, desigur, slava Domnului ca nu e asa... Citind mesajul tau, am avut senzatia ca cineva descrie situatia mea actuala. Cu mici modificari, privind situatia materiala si varsta lui bb. Am plans enorm de mult pana acum, tocmai am terminat o discutie cu sotul meu si am decis ca nu mai avem ce sa salvam. Si la noi dureaza de 7 luni (deci dinainte de sarbatori) povestea cu amanta, cu reintoarcerea, cu hai sa dam o sansa... Nu conteaza atat de mult daca va merge sau nu, daca ramai cu el sau nu. Ceea ce conteaza este DOAR persoana ta si bb. Atat. Pentru ca voi sunteti cele care suferiti. Si nimeni nu are dreptul sa va faca sa suferiti. Bineinteles, s-ar fi putut intampla si invers: ca tu sa-l inseli. Insa... daca tu ai constiinta curata, de ce sa suferi? Nu e drept. eu m-am lasat calcata in picioare pentru copil si pentru a-mi salva casnicia si... tot eu am fost declarata mincinoasa si vinovata(ah, cate minciuni am spus pe forumul acesta... l-am transformat pe el in vinovat, cand el de fapt e victima aici...). Du-te, ia o punga de gheata, plangi pana te racoresti si analizeaza totul la rece. Nimic nu va mai fi ca inainte. Poate ca incercarea asta va face ca intr-un final sa-si dea seama ca el pe tine te vrea... poate ca nu. INtre timp, tu vei suferi. Te vei consuma. Da-ti tu seama daca il mai iubesti. Daca poti sa ierti ce ti-a facut. Ca de uitat... nu cred. Ciudat cum o secunda sterge tot ce a fost mai frumos atatia ani... Eu parca tot astept sa ma trezesc dintr-un vis urat, desi sunt constienta ca asa ceva nu se va mai intampla. Da-ti tu seama daca merita sa te sacrifici, doar de dragul amintirilor sau daca e cazul sa mergi mai departe... in doi. Tu cu fetita ta. Si sunt convinsa ca undeva exista un barbat care sa nu minta, sa nu insele, sa fie loial familiei... De tine depinde sa fii fericita. Sa fiti fericite.
carmenp spune:
Dumnezeule, ce se intimpla? Tot mai multe subiecte de acest fel deschise incep sa ma puna pe ginduri... Nu stiu ce sa-ti spun, mi-e greu sa-ti dau un sfat... Incearca sa faci tot ceea ce-ti sta in putinta, daca il iubesti, sa-l recuceresti. Iti doresc mult noroc si orice s-ar intimpla ai grija de fetita ta!
Carmen si Ionut
Arhistefy spune:
In fond, pe tine ce te sperie? Este clar ca sunteti doi oameni care nu va mai iubiti si stati "impreuna" (pentru ca de fapt sunteti singuri amandoi) de ce? Oricum veti ramane cu o situatie materiala buna si veti avea grija de copil impreuna. Si daca, acolo, undeva este barbatul pe care il vei putea iubi si te va iubi imens? Iti dai seama, o viata intreaga petrecuta in iadul in care esti acum... Hai, curaj, noi femeile avem o forta teribila de supravietuire. Va fi bine, draga mea.
Arhistefy
carmenp spune:
De unde rezulta ca nu le poti avea pe toate in viata: bani,dragoste, etc...
Carmen si Ionut
karol spune:
Draga mea,
Imi pare rau ca esti asa de nefericita.Incearca ca tristeteata ta sa n-o simta Mirona, papusa ta.Parerea mea este urmatoarea:daca esti sigura ca el nu te iubeste, PLEACA si nu te mai uita inapoi.Creste-ti copilul in liniste.Sunt constienta ca fetita are nevoie de doi parinti dar nu de doi parinti nefericiti.Acum e micuta dar mai tarziu va simti tensiunea dintre voi.Nu mai conteaza acum ca nu te mai inseala fizic.Doare mult mai mult ca te inseala cu sufletul.
Curaj draga mea,D-zeu sa-ti dea putere sa iei decizia cea mai buna.