Lapte mai mult, please!!!
Pentru mamicile care ati alaptat, o maaare rugaminte. Puiutul meu are (azi) trei luni si deja cere cam 200-250 ml lapte la o masa. Marea problema este ca nu am (si nici nu am avut de la inceput) o "productie" la san mai mare de 100-150 ml. De aceea a primit si supliment.
Nu vreau in ruptul capului sa renunt la alaptat, mult, putin cat este. Am incercat toate metodele imaginabile: alaptat la cerere (si cere, nu gluma), nutrinatal, bere fara alcool si chiar cu, salata de marar, ceai de chimen ...
Imi mai puteti sugera altceva, va rog mult!!!
Multumiri,
Miki si bebe Ella
Raspunsuri
Ela spune:
Pai se pare ca ai cam bifat tot!
Dar sa te relaxezi sa nu mai fi stresata, sa incerci sa te odihnesti si sa ai incredere in tine - ai incercat?
Iti vorbesc din experienta, sa nu ma intelegi gresit - si eu am trecut prin aceleasi faze - prima data pana in 3 luni si a doua oara acum o saptamana! Ilinca are 5 luni acum si pana in iunie o sa continui sa o alaptez exclusiv!
Eu beam ceaiul de chimen cu anason si NU faceam proba suptului - mi se pare nerelevanta si stresanta - la o masa poate sa manance mai putin, dar sa recupereze pe urma!
Numai bine la mamici si la bebici!
ariel_7000 spune:
am citit pe un site, din pacate nu mai stiu adresa..., ca sunt bune pt a spori productia de lapte urmatoarele:ridiche, orez. pepene, chimion, anason, marar, nuci si cat mai multe lichide.
sper sa iti foloseasca.
ariel
jade spune:
la mine a mers si merge foarte bine ceaiul de fenicul, cam 1 litru si jumatate pe zi si da, odihneste-te muuuuult, muuult ... succes!
adrianangi spune:
Daca esti din Bucuresti, mergi la Municipal, la asistenta sefa de la nou-nascuti si ... cumpara-ti GALACTOGIL. O cutie e vreo suta de mii de lei. Efectul e insa garantat! Si mai incearca si ceai de chimen si anason: la doi litri de apa cinci linguri de chimen + cinci de anason. MULT SUCCES si lapte!
dacia spune:
Eu nu am avut probleme dar sora mea,exact la 3 luni a simtit ca-i scade laptele si bebele cerea din ce in ce mai mult.Problema ere ca nici sticluta n-o primea.A inceput s-o puna la san din ce in ce mai mult,din jumatate in jumatate de ora ca plangea de ti se rupea inima si incetul cu incetul ia venit laptele.A fost obositor pt. ea dar a meritat.Acum are un anisor si inca mai suge.Nu renunta.E important ca vrei.Succes!!!!!
irinaP
lilic spune:
Am si eu o intrebare.Stiti cumva cat ceai de anason,fenicul sau chimen se poate bea intr-o zi? Eu am citit ca toate trei contin substante toxice care baute in cantitate mare au efecte secundare severe,mai putin chimenul,iar doza recomandata e de aproximativ 300 ml/zi.
liviu`s spune:
Sotia mea foloseste Galactogil, se gaseste la Farmaciile 2NA, costa 220.000 lei. Este foarte eficient.
Anina_n spune:
Daca ii dai si supliment iti scade lactatia. Cu cat alaptezi mai mult, cu atat ar trebui sa se produca mai mult lapte. Eu am alaptat la cerere, am luat "nutrinatal" si am baut pana la 2 litri de lichide /zi. Am intarcat-o acum 1 luna pt. ca devenise prea obositor alpatatul, tot timpul numai san vroia.
Succes !!!
Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)
Anina_n spune:
Uite, mai gasesti aici, cate ceva despre marirea productiei de laptelui matern!
http://www.reclama mascata//avertizare/info.asp?id=94
Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)