Va rog, ajutati-ma!!!!!

Va rog, ajutati-ma!!!!! | Autor: pisi_ella

Link direct la acest mesaj

Am venit ieri cu fetita mea de la maternitate.Era bine ieri, insa azi-noapte a avut colici urate si diaree...Am mancat ieri pe la pranz niste castraveti si rosii...Am inteles ca ar fi de la castraveti...Am mai facut prostia de a o alapta de mai multe ori, cu toate ca avea colici si diaree, iar eu banuiam ca e de la castraveti...Acum a adormit, in sfarsit, dupa o noapte de nesomn...Mi-e teama insa ca o sa-i fie foame cand se trezeste si nu stiu ce sa fac...Sa-i dau lapte sau ceai de colici cand se trezeste???? Dati-mi un sfat, va rog, sunt disperata!!!! Cand pot sa o alaptez iar?????????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Draga ella, linisteste-te. Imi amintesc cum eram eu la primul copil, ce crize de panica aveam si nu stiam unde sa intreb. Profita din plin de acest forum. Parerile despre faptul ca ceea ce maninca mama influenteaza colicile copilului sint impartite. In principiu, nu minca fasole uscata, mazare, varza, condimente. In rest, bucura-te din plin de mincare, asa o sa ai lapte. Bea multe lichide, ceaiuri, sucuri. E important sa golesti sinul dupa ce suge bebe: asa faci lapte mai mult si nu faci mastita. Oricum bebelusul tau va trece prin perioada colicilor, a scaunelor neregulate, uneori diaree, alteori constipatie, fara vreun motiv evident. Incearca sa fii cit mai detasata, mai calma si nu renunta la nici una din mese: ceaiul impotriva colicilor il dai intre mese, nu in loc de. Si cind te intilnesti cu pediatra pote iti prescrie ea ceva usor impotriva colicilor. Poate ajuta sa il maingai incet pe burtica sau sa pui un prosopel caldut. Sau incearca sa il pui pe bebe sa doarma pe burtica. Poate sa o faca chiar pe burtica ta. Si mai bine, cum e vara si cald, culca bebeul cu burtica goala pe burta goala a lui tati si pune deasupra o paturica. Contactul piele pe piele il linisteste. Mai jos, despre ce maninca mamicie care alapteaza:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1000&SearchTerms=colici

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Sa-ti traiasca fetita, deja au inceput intrebarile? Nu-i nici o problema daca ii dai putin ceai de colici pana se mai linisteste, insa colicii n-or sa dispara asa rapid. Diareea e normala, e de la alaptat, acuma depinde si cat de des face kk. Mai intai linisteste-te tu, ca starea de agitatie se transmite si la micuta. Incearca sa te odihnesti cat doarme ea si ai sa vezi ca incet, incet se mai limpezesc apele. Sanatate multa!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Dar de ce spui ca are diaree? Ca in primele luni copiii pot avea cate 6 - 8 scaune pe zi si nu e vorba de diaree.
Si incearca sa fii relaxata si linistita - stiu ca suna cam aiurea, dar incearca. Parerea mea este ca daca mama e stresata, sigur devine si copilul nelinistit. Si nu alapta mai des de 2 ore si jumatate.
Multa sanatate si sa va traiasca fetita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina spune:

mie mi s-a spus ca nu-i diaree, la inceput kk a fost galben-portocalie lichida/pastoasa si daca are niste graunte mica ca boabele de orez inseamna ca e BINE!!!!!! a mea facea si de 10 ori pe zi!!! si e f bine! mai rau si mai tragic e daca nu face kk! atunci plinsete, acuma stai linistita si da-i sin, contactul cu tine, cu sinul, iubirea si ocrotirea ta, caldura ta il va linisti, trebuie sa simta ca-i esti alaturi, tine-o pe burtica ta, mingiie-o, vorbeste, cinta si asculta-i plinsul minunat! ca o sa tot miaune si plinga, dar sa nu fie un plins incontrolabil, violent! eu in primele 3 luni nu am vrut sa-i dau nimic in afara de late matern, adica am incercat cu ffffff multe medicamente recomandate de pediatrul ei, mi-a trimis mama ceai de colici, am incercat cu de toate si nu aveau efect decit statul pe burtica, pupicii si leganatul in brate. ceaiul de colici nu i-a placut niciodata si nici n-am vazut vreun efect, dar fiecare copil e unic. e cam rar sa faca diaree la virsta asta, mai ales daca o alaptezi. in primul rind stai linistita ca te simte si daca esti panicata si plingi s-ar putea s-o apuce si pe ea plinsul

mult succes mamica fericita si sa-ti creasca mare si frumoasa bebelusa!
pupici

Doina&Carlita-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Bine ai revenit , pisi ella ! Eu am postat un subiect la Felicitari si anunturi , da' nu mi-a raspuns nimeni !? Sa va traiasca minunea , sa fie sanatoasa si frumoasa si sa va aduca numai bucurii !
Referitor la colici , nici rosile nu-s prea bune. Cel putin Vladutz a avut dureri mari de burtica din cauza ca mancasem eu si l-am alaptat ! Pentru colici am folosit ceai de chimen ( efectul a fost slabut ) si GRIPE BABY WATER ( sticla maronie , de plastic si eticheta cu girafa ) , iar mai tarziu SSAB SIMPLEX.
In ceea ce priveste alaptatul , in maternitate ne-a zis ca in prima luna copilul va suge si la o ora - o ora si jumate ( probabil ca depinde si de cat e laptele de gras ).
Problema diareei ( eu cand zic diaree ma refer la kk ca apa ; atat timp cat bb este alaptat exclusiv , kk va fi galben-verzui cu "bobite de mustar" ) , tot din maternitate , mi s-a spus ca poate fi rezolvata cu SMECTA pt. copii.
Multa sanatate si putere pentru partea minunata ( dar , uneori , epuizanta ) ce va urma !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Mi-am mai adus aminte si de DEBRIDAT ( nu stiu dupa cate luni se da ) si BABY DRINK ( 100% natural ). Eu i-am tot schimbat leacurile ca sa nu se obisnuiasca doar cu unul !
Numai bine !
PS : Mai vezi si la "Parintii intreaba ..." , sunt si alte leacuri. Poate aici nu e locul cel mai bun in care sa postezi mesajul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

stiu ca e stresant pentru tine sa nu sti ce sa faci cand bb are ceva,dar cum ti-au scris si celelalte mamici, trebuie sa fi relaxata pentru ca copii ori cat de mici sunt ei simt nelinistea mamici si devin si ei nervosi.Pt colici eu am incercat sa ii dau ceai impotriva colicilor dar nu l-a vrut,asa ca am baut eu ceai impotriva calicilo si sa mai calmat, i-am dat si sad dimplex mie mi se pare bun. numai bine.

florina si mica minune Danny Thirerry

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Eu voi fi putin off-topic, dar vreau sa o intreb pe pisi-ella daca a povestit undeva cum a fost.........:)
N-am mai intrat asa des in ultima vreme, si as vrea sa stiu detalii, pt. ca stiu ca a nascut cu cezariana.......
Please, say something! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Poti sa-i dai Debridat (intreaba totusi pediatrul inainte). La Monica a functionat super - s-au dus si colicii iar kk facea mai rarut (adica "doar" de vreo 5 ori pe zi, ceea ce era ok). Am incercat cu Sab Simplex si n-a avut nici un efect, idem ceaiuri de colici.
Oricum trebuie sa eructeze dupa masa - ideal de 3 ori!

Succes!

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ls-dobrovicescu spune:

Bine ai revenit, pisicuto !
Intre 2 alaptaturi trebuie sa existe o pauza de 2-3 ore, altfel colicii se agraveaza, laptele nu apuca sa se digere. Daca totusi ii e foame, da-i ceai (de musetel).
Eu am incercat toate ceaiurile, Debridat, SaabSimplex .... Cam degeaba. Dar se linistea ffff bine daca il culcam pe burta pe burta mea (cu tot cu cezariana). Incearca ...
Sa fiti sanatoase !

Mergi la inceput