Rasul in cap

Rasul in cap | Autor: Indra

Link direct la acest mesaj

[size=3]Drage mamicutze

Anisia mea are 6 luni juma' si de abea acum vreo luna a inceput sa-i cada parul cu care s-a nascut..... si avea ceva . Pt. acum a ramas cu un fel de smoc lung de-i intra in ochisori, in frunte si in rest are parul mititel, a inceput sa ma intrebe lumea daca o rad in cap, de ce n-o rad in cap c-o sa ramina copilu cu parul rar!!!M-au exasperat

Pe mine nu m-a ras nimeni in cap si uite ca n-am parul deloc rar!
dar imi fac datoria sa ma informez...... VOI V-ATI CHELIT PUIUTII???
daca ati facut-o a meritat, le-a crescut asa o pleata?

Dana & Anisia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Nu are nici o logica rasul asta in cap. Aveam o vecina care-si radea copila sistematic in cap.Saraca arata oribil si tot degeaba ca acum la 20 de ani are parul raaaaaarr de tot. Pe mine nu m-au ras niciodata si am par slava Domnului.... Eu una zic sa lasi copila in pace ca o sa-i creasca par mult mai incolo, dupa vreo 1 an jumate. Depinde pe cine din parinti mosteneste.Dar de obicei sunt mostenite mamele.

LAURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza spune:

Puiutul meu are 4 luni ,abia acum a inceput sa-i cada putinul par pe care-l avea ,cum spune bunica ei glumind are o chelie foarte deasa.Deja imi spun toti ca dupa ce-i rupem turta sa o radem in cap.Nu stiu ce vom face.Pe mine nu m-au ras si mama mereu imi zice ca daca ar fi facut-o as fi avut tone de par.E drept ca in familia mea toti cei care au fost ``cheliti``in copilarie au parul superb,dar nu pot sti daca nu a fost o coincidenta.Noi mai avem timp sa ne gandim,dar daca nu o fac si Sara ma va mosteni pe mine si cele trei fire ale mele? Daca e ceva adevar si in chestia cu rasul in cap si voi regreta mai tarziu???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Subiectul a fost dezbatut din greu cu ceva timp in urma iar parerile au fost, bineinteles, diferite. Eu una am executat "lucrarea" in decembrie, cind era cald si bine si in circa 2 luni parul a crescut frumos si mai ales uniform. Ca si baietelul meu avea lungimi diferite la par pe portiuni, ca ma enerva, arata de parca il tunsese un frizer nepriceput. Asa ca l-a "coafat" mami si gata! Chiar avea o mutrisoara haioasa! Pina la urma mai dai la o parte vorba lumii si faci cum crezi tu ca e mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Unii spun ca rasul in cap nu e indicat in lunile de vara, iar explicatia este ca parul constituie o bariera naturala impotriva radiatiilor ultraviolete, mult mai buna decit orice palariuta care le-am pune-o. Eu una nu l-am ras si nici n-o voi face desi.... numai una din surorile mele a fost rasa in cap cind era mica si tocmai ea are parul cel mai des...
Hai ca v-am lamurit!
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Si noi am executat operatiunea exact pe 15 martie, dar eu am tinut cont si de faza lunii. Parul ne-a cresscut deja si suntem frumusele. Uitati-va la poza ca si atunci eram!

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

in martie am mers si eu cu fetita sa o tund, scurt bineinteles( de ce bineinteles, habar nu am), tipul de acolo mi-a spus ca nu est enecesar si ca rasul sau tunsul f.scurt nu rezolva nimic.
singura problema este ca atunci cand parul creste trebuie evident prins cu clame sau mai stiu eu ce , fiind extrem de sensibil se deterioreaza foarte usor prin folosirea diverselor clame sau elastice.
asa ca am tuns-o mai scurt cat sa fie uniform si acum l-am lasat sa creasca, bretonul il prind usor cu clame pt.copii(soft) sau uneori cand vrem sa facem parada modei codite, dar nu prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Chestia asta nu am inteles-o niciodata in Romania. Pot sa va spun ca aici nu se practica si toti au un par de invidiat. Se pare ca este genetic.

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

"Rasul in cap" nu are nici o legatura cu "indesirea" parului. Parul se regenereaza si respira mai bine daca sunt indepartate varfurile tocite si daca e ingrijit corespunzator, dar nu devine mai des sau mai gros daca e ras. In timpul vietii se pot modifica structura,culoarea sau volumul parului, dar in nici un caz nu exista legatura intre aceste modificari si "rasul in cap". Toate modificarile acestea au cu totul alte cauze. Putem aa apelam la solutia asta ca sa-i fie copilului mai comod, ca sa nu sufere de caldura, pentru ca asa e modern, sa se regenereze un pic parul (se indeparteasa varfurile tocite sau despicate si parul deteriorat din cauza soarelui etc) sau ca sa fie mai estetic (sa se uniformizeze) dar, din pacate, nu devine mai des prin asta.

Mergi la inceput