Copiluti de mai-iunie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 30
fran spune:
Elisor-bine ai revenit. Moama ce simt de observatie ai, eu nu bagasem de seama pe ce isi desfasura talentele
...erau niste oferte de la serviciu, astia cand renunta la ele le vand la salariati dar erau naspa toate...
Ce mai faceti voi?
Ioana-bafta maine, sa faca bine aia cu subiectele si sa-ti dea ceva ce ai invatat. Noi oricum facem galerie
Monu-au venit jucariile?
Mey, pana la urma cine e misterioasa
? Nu de alta da' pana aflam noi cred ca naste...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
monu spune:
Fan, nu au venit pt ca am luat tzeapa! Cica nu le-ar mai fi gasit pt ca m-am trezit prea tarziu si astfelde cumparaturi in pragul sarbatorilor se fac din timp. asa ca... din 4 imi doar 2 cele mai micutze ca importanta. 2 plusuri mici si elefantul de fisher price. De nervi si suparare m-am dus la Carrefour Feeria si i-am luat ceva similar dar .. nu sunt la fel. I-am luat un bb mic, o bucatarie simpla (vad ca se joaca cu ea) niste cuburi tip lego de construitn un ciocan care face zgomote de la little tikes si un cosulet in care sa bage forme de la miniblu (mare prostie ca nu e de calitate si usitele nu stau in locasul lor si pica!!!) si o carte mica cu animale.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Tdi spune:
Ciaooo!
imi pun cenusa-n cap sa fiu iertata de la tras kiulul, citesc tot ba mai iau si notitze (care sunt rapid mancate de pitik
) dar de raspuns nu mai apuc...mai nou atomika doarme doar o ora pe zi si zau ca in timpul ala nu mai stiu de ce sa ma apuc
...iar seara nu prea mai intru pentru ca stau cu sotzul
, ne-a apucat 

ca in vremurile bune
si nu ne mai saturam unii de altzii, bineinteles cu maimutzica hlizita atasata de gatul sau de picioarele noastre!![]()
Album Alyssa
nelia spune:
Teoretic nu ar fi trebuit sa am timp sa scriu, dar practic... nu ma pot abtine! Boala grea DC-ul asta.
Asa...
In legatura cu dormitul cu parintii. Eu am eliminat acest stres de cind avea 7 luni copilul. Adica, mi-am spus asa: sint mamica si in casa mea si in relatia mea cu copilul meu eu sint sefa. Si tati... citeoadata!
Si am ajuns la parerea mea, proprie si personala, ca in nici intr-un caz nu are cum sa-i fie rau copilului daca doarme cu mine sau cu tati. Ce poate sa fie mai linistitor pentru un copilut decit sa o simta pe mami linga el in timpul noptii, cind e intuneric si lui ii este frica singur!?! Fetele mele au avut tot timpul patutul sau patul lor, dar au dormit si linga noi atunci cind au cerut. Agata a dormit in patut, linga mine, intre noi pina la doi ani, apoi a dormit singura, fara nici o problema. Dar daca, dintr-un motiv anume, se trezeste noaptea si vrea sa doarma cu noi, nu a fost refuzata niciodata. Si inca ceva, Agata a fost alaptata pina la doi ani si a dormit cu noi cind a vrut sau cind nu s-a mai putut... si este unul dintre cei mai independenti si echilibrati copii pe care ii cunosc de virsta ei. Ba chiar poate prea-prea pentru gustul meu... Deci, de ce nu ar dormi copiii cu parintii? Eu cred ca mama (si tata, bineinteles, dar ne bag pe noi in fata, ca noi ducem greul, nu?) trebuie sa hotarasca. De exemplu, pentru mine e mai odihnitor sa dorm linga ea in noptile in care se trezeste de 'nspe ori decit sa fac naveta intre camera ei si a noastra. Dar alte mamici nu dorm bine linga copii, nu se odihnesc. Sau nu dorm bine taticii. Ei, atunci trebuie ori gasita o solutie de mijloc, ori invatat copilul sa doarma in patul lui (nu neaparat si in camera lui). Si mai exista un motiv (pentru mine cel mai important) pentru care nu sint de acord ca minunile noastra sa doarma chiar tot timpul cu noi: relatia de cuplu a parintilor! Cit imi iubesc eu copiii si nu ma deranjeaza sa renunt la nimic in favoarea lor, la momentele noastre de intimitate si tandrete chiar nu pot si nu vreau sa renunt. Daca ploadele ar fi chiar tot timpul calare pe noi... pai noi cind alea-alea!?! Si ma intreb si eu: daca nu dorm acum, cind sint mici si au nevoie de asta, cind or dormi, la 15-18 ani, cind numai ideea ca s-ar baga in pat linga noi li s-ar parea invechita si le-ar fi teama sa nu rida colegii daca afla!?!
Elisor, bine ai revenit! Ce se intimpla cu tine? De ce nu ne mai scrii deloc?
Fran, am vazut pictorita! Pot spune ca picteaza... curat! Nu mi-a trecut prin cap sa fac poze acum doua seri cind au pictat fetele mele! Toata bucataria era pastelata, am frecat la ea o ora si inca au mai ramas urme artistice pe ici pe colo.
Monu, nu stiu cine spunea ca e o faza aceasta cu tipatul. Nu stiu ce sa zic, o fi, dar eu am observat un lucru din cresterea Agatei: cum a fost in burtica, cum a fost in primul an, asa e si acum. Daca se supara sau e frustrata dintr-un motiv anume, plinge si are acelasi timbru ca atunci cind era bebelus. I-am spus odata sa plinga mai incet, ca ma doare capul. S-a oprit din plins si foarte serioasa m-a intrebat: si cum sa fac asta!?! Tudora, care e o linistita in general si plinge foarte rar, atunci cind o apuca tipatul sau urlatul, tipa atit de tare, ca pur si simplu imi vine sa-i fac ceva - vai, ce mi-a placut Loreen: imi vine sa intorc caruciorul cu copil cu tot cu fata-n jos si sa merg asa numai sa nu o mai aud... Sa stii ca si eu plingeam tare cind eram copil, acum pling in surdina, ca mi-e jena si nu vreau sa ma auda nimeni, dar in mine pling la fel.
Gata, am scris, desi eram sigura ca nu am nimic de spus! Pa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Tdi spune:
azi e vreme inchisa deci Alyssa doarme mai mult decat de obicei iar mie mi-a pierit cheful de munca asa ca sunt aici
...
dormitul la noi e fiecare in patul lui, adica pitik in pat de bb (e mai mare decat patuturile obisnuite, are 0.70x130 cm si inca nu evadeaza din el) iar noi 2 intr-un matrimonial mare (da' cam tare
)... in caz de nevoie a mai dormit cu noi dar s-a intors fara probleme la al ei.
urlatul e la loc de cinste
, daca nu face ce, cum si cand vrea EA e circ, urla de-mi crapa urechile, se zbate si se arunca pe jos de-mi vine s-o mananc cu tot cu pene! nu prea se calmeaza cu distrasul atentiei, daca o pedepsesc cumva (verbal sau cu o mica mica palmutza) ajungem la apogeul crizei crizelor de ma ia cu fiori de groaza...asa ca o las cateva secunde sa-si faca damblaua apoi o iau in brate si o alint si-i trece.
na ca s-a trezit...
Album Alyssa
gabitzam spune:
Continuare la capitolul 15
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Tdi spune:
...alarma falsa!![]()
hai sa continui:
vorbitul: Alyssa zice cam 10 cuvinte intelgibile, in rest turuie pasareasca
. e super simpatica cum zice "hopa!" de cate ori se impiedica sau scapa ceva pe jos!
si eu ma simt complexata si vinovata ca stau cu ea acasa si n-o invatz mai nimic, faca e ca n-are rabdare nici o secunda, desi e innebunita dupa carti nu reusesc sa-i citesc mai mult de 2 randuri ca nu ma lasa. in schimb pricepe absolut tot ce i se spune!
am observat ca incepe sa faca asociatii de obiecte si persoane si sa ne/se recunoasca in poze. de exemplu ia papucii lu tac-su si zice "papa'" sau haine de ale mele si zice "mama"...a facut o faza mortala azi
...a gasit ambalajul ratacit de la un prezervativ, l-a intors pe toate partile si a zis hotarata "papa!"![]()
![]()
acu' de unde pacatele mele stie ca alea-s a lui tac-su?
![]()
cu catzaratul e din ce in ce mai rau, se urca peste tot inclusiv pe masa si scaune, fuge pe paturi, sare in canapele si-si cara scaunelul peste tot ca sa ajunga unde doreste!
n-am gasit nici o metoda de a o dezvatza, stau cu okii pe ea si o tzin sa nu cada de cate ori e cazul.
aseara era sa-si rupa manutza
, a tras un sertar de la bucatarie plin cu de toate (netaioase din fericire) pana l-a scos de tot, cand a cazut sertarul s-a dezechilibrat si ea si a picat cu manutza in polonice, linguri de lemn si altele...a urlat de-am crezut ca fac infart, i s-a si umflat/invinetit mana pentru cateva minute apoi a revenit la normal, nu o doare si a si uitat de incident avand in vedere ca iar trage acolo!![]()
gata pauza, acus vine sotzer

![]()
Album Alyssa