iritatie pe obraji

iritatie pe obraji | Autor: mmireille

Link direct la acest mesaj

Micutul meu,care are 5 saptamini,a facut o iritatie pe fata: niste pete rosii,in mijlocul carora se afla niste bubite,cu aspect de cosuri.Medicul de familie mi-a spus ca este din cauza caldurii si datorita faptului ca laptele meu e gras.Ce parere aveti si cum am putea scapa de ele?

mmireille

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Buna mmireille
Nu stiu daca e acelasi lucru dar si fetita mea a avut o problema asemanatoare la aceeasi virsta. A inceput cu iritatia pe fata ca si in cazul micutului tau: niste bubite ca niste cosuri pe fond rosu, iritat. Pe urma s-a intins si pe git si pe piept. Am citit inainte in niste carti de specialitate si am intrebat si doctorita de familie care a confirmat ceea ce citisem si eu: se pare ca este o acnee provocata de hormoni, dar nu ai bebeului ci ai mamei, hormoni care se mai gasesc inca in circulatia copilului. Nu este tratament pentru asta si nu are legatura cu cit de gras e laptele in nici un caz. Fetitei mele i-a trecut complet si fara urma in circa 3-4 saptamini fara nici un tratament. Adevarul ca iritatia asta nu e atit de suparatoare pt bebei cit este pentru mame care nu stiu ce s-a intimplat cu tenul de portelan al copilului...In anumite situatii insa cind apare o suprainfectie se poate recomanda aplicarea de cortizoni, dar repet, numai in caz de suprainfectie grava fiindca altfel cortizonul nu e indicat la bebelusi.Daca e vorba de aceeasi problema si la micutul tau atunci nu are rost sa-ti faci griji, inarmeaza-te cu rabdare ca va trece de la sine
Sper ca ti-am fost de ajutor cit de cit
cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmireille spune:

Iti multumesc Cristina73 (ce rapida ai fost!),si sa stii ca m-am mai linistit.Problema care mai ramine e sa dau mereu acelasi raspuns la aceeasi intrebare pe care mi-o pun cam toti care il vad pe Razvan:)

mmireille

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Si copiilor mei le-au aparut bubite rosii pe fata, la 2 saptamani.
In cateva zile au trecut fara sa le fac nimic.
Nu cred ca ai de ce sa te alertezi!
Sanatate micutului si sa creasca mare!!!

Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

si fetitei mele de 5 saptamani i-a aparut aceeasi iritatie pe fata: din cauza hormonilor materni, mi-a zis doamna doctor sau din cauza samponului Johnson&Johnson - cica e eczema sugarului, si mi-a prescris "Pivalat de flumetazona". I-a trecut eczema in aceeasi zi in care am inceput sa o dau cu crema.
pupici

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cred ca toti bebelusii patesc la fel cand sunt mici-mictitei,si al meu a trecut prin asta dar stiam eu de la mama ca e normal si nu mi.am facut griji.Trec in cateva zile,ai sa vezi.daca se repeta la catva timp..or sa treaca.Si la al meu s.a intins pe piept dar bine ca a trecut repede ca sa pot sa.i fac poze zilnic
v.am pupat si sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Si lui bebe al meu i-au aparut pe fata pe gat si pe piept si nu stiam de la ce sa fie, ma gandeam ca o fi de la detergent sau poate vreo reactie la ce mananc eu (il alaptez). Dar observand ca pe bebe nu-l deranjeaza deloc nu mi-am facut probleme sia cum daca si voi ziceti ca ati patit la fel si e chestie hormonala chiar nu-mi mai fac griji.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

da, si noi am patit la fel si ne-a spus ca e de la hormoni, atata doar ca lui Andrei i-a trecut in vreo trei saptamani.
mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Noi n-am avut dar citisem ca la inceputul vietii pielea de pe fata nu are porii inca deschisi si de aceea nu se elibereaza de grasimile care se aduna la toata lumea. Ca urmare apar acele "cosuri" de care spui tu. Dar nu tb tratament pt ca pielea in curand se va regla singurica.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmireille spune:

Ma bucur ca am intrebat pentru ca, nu prea am crezut ceea ce mi-a spus doctorul si incepusem sa ma gindesc ce-o fi de fapt.Multumesc tuturor si impreuna cu Razvan va pupam.

mmireille

Mergi la inceput