Prichindei martie - aprilie 2005 (114)
Raspunsuri - Pagina 26
ligia13 spune:
niccelmic, multumesc!
Alintata Iubi e chiar vorbareatza! Pai cred ca doar Alicia caramellei (apropo pe unde sunteti?!) mai face propozitii . Ca inteleg ca Brien are un vocabular bogat, dar nu neaparat in propozitii!
Noi tot in categoria semi-mutulica suntem 
Si eu ma gandeam sa-i dau Humana HN(ieri nu aveam in casa si i-am preparat laptele cu mucilagiu de orez).
Pana la aceasta ora a facut doar un kk mic mic si normal, fara papa nedigerata, sper sa fie ok. Spune bunica ca a baut f mult ceai, a baut 2 cani de BabyCalm , si ca a si mancat bine, de dim painica prajita cu un pic de cascaval si la prinz iaurtel (am inteles ca daca nu e diaree iaurtul e bun, ca ajuta la refacerea florei, sper ca nu gresesc) cu painica prajita.
Pt dupa nani i-a pregatit mancarica de orez, morcov si carnitza de pui!
Il mai tzin pe regim 1-2 zile si daca mai apar probleme o sa apelam si la ceva medicamnete pt refacerea florei.
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
mamacita spune:
quote:
Originally posted by dariaevelin
mamacita imi amintesc ca ,discutand despre bona,la inceputurile integrarii ei in familia voastra,iti spuneam ca s-ar putea simti coplesita ,intimidata si nesigura. PAREREA MEA: Faptul ca ti-a reprosat neincrederea in ea, cred ca denota de fapt,temerea ei de a nu gresi,iar cel mai mic gest din partea ta(justificat de altfel),dumneaei i se pare negare a tuturor straduintelor ei. Cred ca se straduie mult sa faca totul bine si ca exact stresul acesta(care nu-i deloc usor)de a da/ face ce poate mai bine(atat cat si cum poate , dar eu chiar cred ca se straduie mult),de a sta mereu "en garde" vis-a-vis de felul in care actioneaza si cum priviti voi prestatia ei, o face tematoare,deloc degajata si usor anxioasa.
Repet,asta cred ca i-a declansat izbucnirea. Nu e o scuza,doar am incercat sa inteleg cum de, lucruri care par marunte si neinsemnate,de fapt s-au accentuat.
Ai 2 directii posibile: 1.out! si cauti pe altcineva, sau 2.te concentrezi mai mult pe ceea ce face si nu pe ceea ce nu face.E perfect normal ca nu ai cum sa ignori total lipsurile sau chestiile negative. Poti incerca sa le schimbi, treptat cu rabdare si perseverenta,fara a atenta la mandrie proprie a doamnei. Pentru ca,cea de-a treia directie posibila, cea in care ea se schimba ,va deveni o femeie culta,binecrescuta(m-au distrat copios povestile tale cu cotrabaitul pe birou,vase nespalate, i le-am povestit si lui M si zambeam amar),calda si dedicata,posesoare de bun gust( a se vedea alegerea hainelor,a accesoriilor)si ma rog,a se transforma total inr-o persoana ideala...e usor utopica.
,nu este deloc nesigura si intimidata decat de o singura idee,aceea de a nu fi considerata servitoare!Tupeul ei[ca dealtfel toate calitatileUn alt aspect este ca,intr-adevar,o supraveghez indeaproape,caci are tendinta de a modifica ce i-am spus astfel incat totul sa-i fie ei cat mai usor:paseaza mancarea cand nu e cazul,de riscam sa ajungem inapoi la borcanele,ii da o gramada de obiecte la masa ca distractie,pentru a nu mai face efort de imaginatie sa-i povesteasca asa cum il obisnuisem etc.,astfel incat intr-o vreme,cand ma relaxasem putin,am constatat ca "baietul"nu mai voia sa mestece sau hapaia la repezeala ceva lacom[ca avea si prostul obicei sa-i indese ca la curcani pe gat,neavand rabdare sa mestece]si numai daca ii organizai spectacol.ori el papa foarte frumos si corect cu gura cascata la povestirile mele.Am incercat sa-mi mai inghit observatiile,dar ea nu are de unde sa stie treaba asta,desi simteam cum toti nervii mei au fost tociti degeaba si pierdem teren.Acum,desi era stresata,chiar incepuse sa invete rostul,deci,daria,optiunea 2 ramane in picioare[caci ai gandit identic cu mine
].si voua va multumesc,niccelmic,coco.
Am citit tot,am vazut poze[nu puteam sa ratez]cu dulcele cumintel Raducu
,toate mi-au picat cu tronc,si cu "gradinarul" David cel voinic si mandru.Chiar super arata si suna ce face la gradinita!Serviciu usor mamicii!crissa,vesti bune!
Raspunsuri la intrebari:
-crema de vanilie nu ii dau caci nici noi nu pea mancam,deci nu am avut ocazia
-regula cu oul stiam ca este pana la 2 ani
-pastele [am mai dat eu retete]le fierb,le clatesc,apoi continui fierberea cu rosii,cimbru,busuioc,eventual ciuperci si carne de vita rasol,iar la sfarsit adaug suc de lamaie;sau le fac cu branza,la cuptor;depinde,am mai multe retete de inspiratie de moment,dar evit calirea/prajeala,desi ptr.noi le fac ca niccelmic-cu Imunogrip a raspuns Alina
- mezeluri nu-i dau,i-am dat insa odata muschi file,la care se vedea clar structura fibroasa a carnii si i-a placut.astept sa faca doi ani,nu mai este mult.Oricum principiile alimentare care completeaza piramida mancarii corecte pentru 18 luni le respect.
Nu stiu daca mai erau intrebari,daca da si aveti incredere in raspunsurile mele de amatoare
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
ligia13 spune:
mamacita, dariaevelin 
mamacita, hai ma ca nu te-a vazut nimeni exploatatoare! Doar inabordabila!
(mi-am facut sigura ochiul vanat
)
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
niccelmic spune:
quote:
Originally posted by ligia13
niccelmic, multumesc!
Alintata Iubi e chiar vorbareatza! Pai cred ca doar Alicia caramellei (apropo pe unde sunteti?!) mai face propozitii . Ca inteleg ca Brien are un vocabular bogat, dar nu neaparat in propozitii!
Noi tot in categoria semi-mutulica suntem
Si eu ma gandeam sa-i dau Humana HN(ieri nu aveam in casa si i-am preparat laptele cu mucilagiu de orez).
Pana la aceasta ora a facut doar un kk mic mic si normal, fara papa nedigerata, sper sa fie ok. Spune bunica ca a baut f mult ceai, a baut 2 cani de BabyCalm , si ca a si mancat bine, de dim painica prajita cu un pic de cascaval si la prinz iaurtel (am inteles ca daca nu e diaree iaurtul e bun, ca ajuta la refacerea florei, sper ca nu gresesc) cu painica prajita.
Pt dupa nani i-a pregatit mancarica de orez, morcov si carnitza de pui!
Il mai tzin pe regim 1-2 zile si daca mai apar probleme o sa apelam si la ceva medicamnete pt refacerea florei.
Eusi Raducu
(22.04.2005)
Ligia,ai spus bine 'alintata Iubi',cu problema asta chiar ma confrunt acum.Se pare ca a devenit cam rasfatata,iar eu sint acuzata de 'lipsa de fermitate'.Recunosc ca nu suport sa o vad plingind,nu-i ajunge lacrima la barbie si eu am si sarit sa-i dau ORICE vrea.Atitudine f gresita bineinteles.E adevarat ca stam mai bine la 'dezvoltarea vorbirii' in sensul ca a inceput sa faca propozitii simple si spune multe cuvinte.Nu are rost sa-ti faci griji in privinta asta,virsta la care incepe sa vb sau sa foloseasca propozitii nu are relevanta asupra dezv intelectuale ulterioare.Iubi mai nou isi manifesta dezaprobarea sau refuzul cu un 'nu veeeu' f ferm.
cenia spune:
Salut va scriu de la servici, pina ma doteaza astia cu telefoane, computer si altele mai am timp. Am citit ce ati scris:
ligia: si al meu scurteaza cuvintele, capra=pa. daca e coincidenta cu outul moale nu ii mai da. cel putin pina creste un pic mai mare.uite cum scrie mamacita: ca pina la 2 ani .
nici eu nu respect chiar totul referitor la alimentatie.
am sunat azi educatoarea, o sun in fiecare zi(inchipuiti-va ce o sa ii fac cind primesc mobilul firmei cu minute nelimitate!!! o sa incerc sa fiu rezonabila), a zis ca e bine: a introdus niste ciupercute in gaurele si a facut bine. ma mir ca are rabdare, acasa se enerveaza imediat si arunca, darima, imprastie!
Mamacita:succes cu bona. nu o baga prea mult in seama
dar daca ar fi asa preturi la salariile bonelor in Iasi...la scorul asta doar la copii mici 2-3 luni se practica!
Asteptam sa scrieti mai mult.dar poate dupa weekend e mai greu
la lac
niste poze
rrox3 spune:
Mamacita deci esti exploatatoare amatoare! ![]()
Acum serios vorbind: succes cu bona! Spune-i ca-i angajata bona, nu servitoare. Om al muncii! Ca-i respecti munca, dar e totusi copilul tau si e normal sa hotaresti tu in ceea ce il priveste. Daca ii plac florile, cumpara-i flori! Nimeni nu cumpara flori servitoarei
Si nu te arici ca ti-am pus la indoiala atitudinea fata de ea, stim ca nu esti asupritoare, problema era doar cum te vezi din perspectiva ei (noi nestiind toate cele).
Mesaj de la persoana presupusa dictator ![]()
Niccelmic vorbeste foarte bine Iubi! felicitari!
Dar ai mare grija cu indeplinitul dorintelor in urma plansetelor, eu sunt patita cu Mariuca si e taaare greu sa mai corectezi asa ceva. Daca nu suporti s-o vezi plangand indeplineste-i dorintele inainte sa inceapa sa planga, nu ii spune "nu" si dupa aceea "da".
Ligia parerea mea personala e ca n-ai de ce sa-l tii la regim pe Raducu, mai mult decat ai facut-o deja.
frumosului!
Coco Mariucai nu i-am dat pic de mezeluri pana la 2 ani si dupa numai gen sunca sau muschi, in care se vede fibra carnii. Cu Ioana m-am relaxat mai mult si ii dau deja ce ti-am enumerat mai sus. Ii plac foarte mult. Dar nu exagerez, o felie la 2 zile, pe painica cu unt.
Danuta Ioana papa in fiecare weekend o prajitura gen: tort de mere (cu frisca din samantana facuta de mine), placinta cu branza dulce sau mere sau dovleac, choux a la creme (de vanilie), etc. Toate facute de mine. Am dat deja reteta de crema, daca nu o gasesti, o s-o mai scriu odata.
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
pisicuta si matei spune:
HI!
Hop si noi pe aici cu mici probleme![]()
Se pare ca ne-am stabilizat nitel cu burtica si ne-a luat febra si apatia,de ne-am si dus la doctor ca niste parinti disperati ce suntem pe acest pamant
.Si se pare ca ar fi reactii ale vaccinului care apar intre 5-11 zile de la efectuarea acestuia
.Asa ca suportam si speram sa treaca mai repede.
Ligia Raducu este minunat cu vesnica lui roseata in obrajori.Cum stati cu agatatul fetelor?![]()
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
rrox3 spune:
Pisi
lui Matei sa-i treaca repede febra. Ioana a facut in ziua a 7-a dupa ROR febra mare, foarte reticenta la antitermice, care a cedat dupa fix 24 ore.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
laura72 spune:
Eu iar bantui noaptea pe DC,ca ziua nu-i chip.
cu mancatul un pic mai bine desi la pranz vrea doar legume fierte fara pic de grasime.asa ca ,asta a avut .si carnita.
cred ca era buna ideea cu meniul zilnic
8 lapte
11 orez cu lapte si branza,2 biscuiti
15 pui cu morcov,cartof,patrunjel ,120ml suc de mandarina
18 1/2 banana
2045 un pic de cartof si morcov,100g iaurt cu caise, 2 piscoturi de sampanie
21.30 suge_250ml lapte cu cereale
A doua zi dupa escaladarea patutului am fost pe la mag. cu mobila.am vz 2.un pat de 1 pers. cu aparatoare la perete,cap,picioare cu saltea relaxa separat. se poate integra intr-o biblioteca mai tarziu.si o canapea extensibila cu aparatoare la perete si picioare cu tapiterie cu animale.ma gandesc sa o intorc invers, asa incat sa nu cada din pat,tapiteria fiind si pe spate.si daca e bolnav sau are vizitatori se poate intinde.inclin spre canapea.voi ce ati alege?azi am fost sa o luam dar se vanduse.dar au facut comanda,asa ca mai asteptam.pana atunci i-am pus plapuma in 4 langa patut si am incuiat si usa.
Gegea m-am plimbat prin Europa cu voi.frumoase amintiri.si o sa aprecieze Daria cand va creste asa plimbare.pe Lumea Piticilor la ce pagina este.eu m-am tot uitat dar nu am observat-o.sau era pe oct.?
Adrianabr felicitari Soniei pt baut si pt ca e gospodina.
Marox cum te-ai descurcat in weekend? pieile rosii au pus cortul?de mancat cu Cleopatra a fost din nervi si disperare ca umblasem cu castronul toata casa.i-am pus muzica si cand l-am vz absorbit de muzica hai sa incerc.si s-a pacalit.era deja 19 si nu bause decat lapte si ceva banana.de aia i-am mai dat si nectar ca mai are si zahar sa se hraneasca cu ceva.
Anca Mihaela faina ideea fotografului.de model ce sa mai spun.nici la mine nu se aude,dar se vede ca are ritm.
Alina
felicitari pt. casuta,s-o stapaniti sanatosi.cum merge treaba cu bilele? cine are mai multe? si de ce culoare?Eu ciorba Ligiei o fac primavara si din stevie,ca e mai acrisoara.
Nika am facut cunostinta cu dra Bianca fetita frumoasa .
Andira ati scapat de virusi?
surioarelor.
Daria,
sper ca sunteti bine si felicitari prt. asa vocabular.cand vine nenea dr. din concediu?tinem pumnii sa fiti ok.
Andruzza si George executa unele ordine,pe altele le ignora.stie unde e o anume incapere sau unde e un lucru.arata cu degetul ce vrea sau te impnge pana la locul cu pricina.in schimb ori are o lipsa de atentie ori nu ma baga in seama.se intampla sa-l strig de 3-4 ori si sa nu raspunda/reactioneze.e si f. agitat tot timpul pe fuga.tot ce invata e din mers, nu asezat si aratat.doar f. rar.eu ma gandesc la ADHD ,dar un dg. se pune dupa 4 ani,pana atunci lipsa atentiei fiind un lucru comun copiilor.
Danuta, sper la un rezultat f bun.sanatate lui Mihai.
Cenia ,ne plac si gradinita si tunsoarea.f. spatioasa sala de clasa.reintegrare usoara la serviciu.
Ionela vz pozele Dorei.Dora vine de la adorabila asa? ca asa am vazut in poze.
Rrox
multi la domnisoare..
CatXO bine ati revenit.asteptam poze noi cu fetele.nici noi nu stam mai bine la greutate10800 imbracat,81cm.macar voi sunteti suple si inalte.
NIccelmic am reusit sa vad si pozele tale si am descoperit 2 fete frumoase si elegante.si noi trecem prin faze cu aruncat pe jos si plans dupa cele interzise.incerc sa nu-i dau satisfactie intotdeauna.
Ligia vz poze cu tunsulici.ati reparat burtica de tot?se pare ca si noi ne vom tunde sapt asta.ca avem o claie...si bucurate ca mananca asa de bine.
Pisi observ o atitudine de soacra?"[agata fetite mai mari
".he,he si mie mi se par urate sau prea mari unele fetite.semn de batranete.(la mine).George nu a facut febra dupa vaccin in schimb i=a aparut micro rubeola in special pe fata.si ceva bubite pe picioare la cateva zile dar nu stiu sigur daca din cauza vaccinului sau a nectarului neincercat pana atunci.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
laura72 spune:
rares,Cranguta,Coco,Rrox,Marox Ligia,Daria,Mamacita,Zuzu,Cenia, multumesc de raspunsuri si grija.
Mamacita si Zuzu,lasati cearta,ma simt prost sa va certati din cauza mea.mersi de link.
intre timp s=a trezit G ,scriu de vreo 2 ore ,l-am luat cu noi in pat si am atipit si era sa cad.o sa iau si pt mine aparatoare
.
sunt ingrijorata ca nu prea mananca deoarece el manca f. bine.nu era mofturos.portiile mult mai mari si concentrate.in ultima vreme este mai palid,are cearcane si de vreo 2 zile transpira desi in camera sunt 22-230C si are doar body si bluzita subtire.transpirat era si acum jilav pe tot spatele si parul.
ma duc la culcare ca nu mai nimeresc tastele.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005