Cade

Cade | Autor: Diana_b

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca e locul potrivit pentru problema mea (de fapt a baietelului meu).

Baietelul meu are 2 ani si 10 luni. Cand a fost mic a mers in premergator. Nimeni nu mi-a zis ca n-ar fi bine. Din cauza ca este bine dezvoltat si repezit, s-a obisnuit sa alerge cu premergatorul prin casa, pe varfuri. Problema a aparut dupa ce am renuntat la premergator, ca tot pe varfuri merge de atunci. I-am luat si ghetute ortopedice, dar nimic. Parca si mai tare iau deformat mersul. Merge tot timpul pe varfuri si cade f. des. In ultimul timp parca se corecteaza din ce in ce mai des si merge pe toata talpa, mai ales ca toata lumea ii zice. Dar cand alearga, tot pe varfuri alearga. Azi tocmai a cazut cu coltul ochiului de coltul unei masute. Noroc ca aveam o patura dubla pe masa si a atenuat putin. Dar tot s-a lovit f. tare si i-a curs sange 1 ora jumate. N-a fost cazul de copca, dar totusi ...

Cand merge, chiar daca merge pe toata talpa, din cand in cand i se inmoaie genunghii, parca nu are suficienta putere in genunchi.
Nu-i atent pe unde merge, se mai loveste si de usi, se impiedica de tot ce nimereste.
Pe la un an jumate - 2 ani, tot asa, a alergat, s-a impiedicat si a cazut cu capul intr-o muchie de la usa, si-a facut un cucui in frunte cat o zi de post. N-a curs sange, am pus imediat gheata, dar lovitura a fost f. puternica. Dr. mi-a zis atunci ca n-a fost nimic afectat. Totusi, nu pot sa nu ma gandesc daca n-a avut nici un efect.

In rest, el e un copil dinamita, e f energic si istet, are memorie buna si un vocabular f bogat pt. varsta lui, a mers un an la cresa si acum l-am dus la gradinita pt. ca vad ca absoarbe informatiile ca un burete.
Si totusi ma ingrijoreaza lipsa asta de atentie, lipsa echilibrului. Ii vad pe ceilalti copii de varsta lui ca se tin f bine pe picioare.
Nu stiu ce sa fac, poate sa merg cu el la un neurolog?

Cand era mic am mers cu el la ortoped, trebuia sa merg cu el sa-i faca gimnastica la picioruse. Ortopedul a zis ca problema lui e ca s-a format in creier harta mersului pe varfuri si f greu o sa-si revina si ca tb multe exercitii. Doar ca ortopedul ala era cam grobian si cam dur si Mircea s-a speriat f tare de el. Asa ca am zis ca-i fac eu gimnastica acasa.
Toata lumea imi zice ca o sa-si revina, inclusiv doctori, dar parca prea mult dureaza. Si acum ca e mai marisor si are tot timpul chef de alergat, mereu se infige cu capul pe undeva.

Imi cer scuze ca am povestit atat, dar m-a socat destul de tare faza de azi. Sper sa intelegeti ce am zis.

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Baiatul unei colege de serv era asa! Invatase sa mearga pe varfuri si cred ca l-a tinut pana aproape de scoala. Am inteles ca n-avea ce sa-i faca, asa mergea el si pace! Daca dr a spus ca se remediaza in timp, at inarmeaza-te cu multa rabdare....

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Diana,cred ca te-ai speriat...bine ca ati avut patura pe masa.
Dar cine ti-a spus ca merge pe varfuri din cauza premergatorului?Nu cred ca e un efect general-si fi-meu a mers de la 8 luni la 1 an si nu merge pe varfuri.Noi avem alta problema,merge cu varful piciorului spre interior-nu e nasol,dar se vede,trebuie sa ajungem si noi la ortoped.Dar el asa a tinut piciorul de la inceput,nu e de la premergator.
Aveti grija acasa sa acoperiti toate colturile si determinati-l sa "alerge incet",ai spus ca e dinamita,si poate nu e atent pe unde merge.Pentru orice eventualitate mai mergeti la ortoped sau la gimnastica,la un doctor pe care sa-l accepte fiul tau.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput