PIERSICUTE de iulie - august (8)
Raspunsuri - Pagina 15
dariana spune:
fetelor,ce-a nins,nu-mi vine sa cred! oare chiar vine iarna sau se imbunatateste vremea?
colacul din poze este cel pe care trebuia sa stau eu dupa ce am nascut
, dar n-am reusit!
cele care beti cafea nu alaptati, nu?a tare mai simt si eu nevoia cateodata dar mi-e frica sa nu-l agit pe darius.
am impresia ca a cam pacit prichindelul ca ii curge nasul si haraie, fomfaie, se ineaca, tuseste putin, febra nu are, dar are ochii asa micsorati ca atunci cand esti bolnav. Sa-i dau panadol? Febra nu are. A mai racit al cuiva pana acum?
Si eu vreau leagan de la primii pasi, dar nu inteleg, pana la urma, leaganadestul de tare sau nu, ca al meu e vitezoman![]()
Noi avem un balansoar dar e pt bebei mici, pana la 8 kg si in curand n-o sa mai stam in el asa ca l-am scos la vanzare si pe urma poate luam si noi un leganush din ala de la primii pasi.
Noi avem deja si premergator, dar asteptam sa se ridice el si pe urma ilvom folosi; l-a luat tati de acum din Bulgaria ca sunt mult mai ieftine acum si sunt foarte frumoase, de exemplu un inel gingival Baby care este 1E. Super misto!
Amabella spune:
Sabana, adu-ti aminte ce zicea Larissa: ignore mother-in-law. Hai, nu mai fi suparata... 
Mi-am amintit ce mai vroiam sa zic: ieri am facut vaccinul de 4 luni, iar Piti a fost foarte cumintel, nici nu s-a prins cand a intrat si cand a iesit acul. Da' ce s-a mai strambat asistenta aia la el si cate onomatopee scotea din ea ca sa ii distraga atentia!... Pana acum nici o reactie secundara: nici febra si nici nu mananca mai putin (slava Domnului, ca si asa nu mananca cine stie ce).
Azi a facut 4 luni, asa ca l-am masurat si cantarit si avem 7,500 kg si 67 cm. Suntem mari, domn'e!
Si Rares e innebunit dupa tv, dar eu fac ca Miruna: il intorc cu spatele. La chestia cu autismul nu ma gandisem si nici nu auzisem asa ceva pana acum... Dar e o teorie demna de luat in seama, mai ales acum, ca m-am mai linistit cu Down-ul.
Pai daca raman fara motive de stres, ce ma fac? ![]()
luiza
de
mic si iubit si Rares (3 iulie 2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/luizapadiu/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10501;117;1;1/c/71/t/60/s/77/k/f60b/weight.png
Sabana spune:
Larissa nu am vazut nimic in plus la mesaj. Ori de la nervi, ori mi-a scapat pur si simplu.
Of Doamne daca ar fi asa de simplu. Sa nu stati vreodata cu soacra. EU una cred ca o sa ajung sa mor inainte de vreme. Nu stiu cat o sa mai rezist. Sau o bat pur si simplu. Nu cred ca sunt departe.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos
www.fotografiibotezuri.com
crissa71 spune:
Beiiiii, am aparut si eu!!
Ma inscriu la stresate in continuare...Deci vorba Amabelei ce e cu autismul asta??!!!Serios vreau sa stiu..daca stie cineva??!!
SAbana: eu stau cu socrul...patesc exact ca tine zi de zi..imi blestem zilele cand m-am mutat aici!!!fara exagerarare..ma termina...ma aduce in pragul disperarii..
Probabil daca n-as fi obosita si contra cronometru tot timpul n-ar fi atat de stresant..are 80de ani..altadata va povestesc ca sa ma descarc ca voi stiti sa ascultati..
LArissa:pupici multi..
NU stiu de ce sa ma puc mai intai..maine am o nunta super pizdoasa si n-am cu ce sa ma imbrac..sunt disperata..n-am nici bani sa-mi cumpar ceva..de inchiriat pe-aici..mai va...sotul meu s-a ars la mana cu smoala....mi-a facut un car de draci...
Si tot asa..nu va inchipuiti ce darci am..dar nu vreau sa va indispun si pe voi..
VA pup...
crissa71 si Ciprian 11 iulie
http://new.photos.yahoo.com/cristosmora/album/576460762313281122#page1
Tweety7 spune:
Dariana eu alaptez, dar un capuccino pe zi n-o afecteaza deloc pe bebelina. N-am observat sa fie mai agitata. Uneori a fost mai somnoroasa in zilele de baut
decat in cele de abstinenta.
Sabana eu am o soacra cu care te ungi la rana, dar n-as locui cu ea sub acelasi acoperis. Dintr-o gramada de motive nu este bine sa faci o asemenea alegere. Poate reusiti sa va mutati...
Poze cu noi
Andra, tati Costin si puiu scump Clara (18.08.2006)
Sabana spune:
Autismul este cauzat de o dezvoltare anormala a creierului si nu de cresterea gresita de catre parinti. Copii cu autism au o dezvoltare anormala in 3 domenii principale: comunicarea, relatiile interumane si comportamentul. Copii, care dezvolta in mod normal au uneori dificultati in unul dintre aceste domenii; autismul este determinat de combinatia specifica de probleme pe care le prezinta copilul. Iata cateva exemple:
Comunicarea Copii cu autism s-ar putea sa nu inceapa sa se balbaie la momentul potrivit (in jurul varstei de 6-12 luni) si ajung de multe ori sa pronunte tarziu cuvinte. Dac avorbesc ei repeta de multe ori fara sens cuvintele si au dificultati in a purta o conversatie cu o alta persoana. Copii cu autism au de asemenea problele cu comunicarea non verbala. Ei nu stabilesc contactul vizual pentru a ii arata interlocutorului ca ila sculta si nu priveste catre lucruri ptr a arata ca le considera interesante.
Relatiile interumane: copii cu autism s-ar putea sa nu se alinte asa cume ste normal si sa nu se intinda ptr a fi luati in brate,uni idtr ei ar putea sa fie suparati pe jocurile cu parintii pe care copii normali le considera a fi atat de placute. Adeseori ii ignora pe ceilalti copii din jurul lor sau interactioneaza cu acestia in modalitati nedorite deoarece ei nu pot interpreta indiciile non verbale care insaman sunt gata acum sa ma joc sau lasa-ma in pace. Ar putea sa isi manifeste afectiunea ptr parintii lor, insa in modalitati ciudate, cum ar fi sa se ciocneasca de cineva atunci cand doresc sa fie imbratisati.
Comportamentul. Copii cu autism adeseori devin fascinati de unul sau doua comportamente pe care le repeta la nesfarsit. Un copil ar putea sa linieze masinutele de jucarie in aceeasi ordine sau ar putea sa aprinda si stinga continuu luminile. Un altul ar putea sa puna o caseta in casetofon si dupa aceea sa o scoata, repetand aceatsa succesiune de gesturi de ore intregi. Orice incercare de a modifica aceasta rutina ar putea sa declanseze o criza. Obiectele care se rotesc adeseori par a ii fascina in mod deosebit pe copii cu autism. Acestia adeseori se invart cu tot corpul, isi indoaie sau isi rasucesc mainile sau le leaga inainte si inapoi in mod repetat. Ei ar putea sa reactioneze neasteptat la sunete, mirosuri sau atingeri. de exmplu multora, dintre ei le place sentimentul de a fi tinuti strans in brate, insa nu le place deloc sa fie tunuti usor.
Expertii recunosc un intreg spectru de tulburari legate de autism, de la usoare la foarte severe. terminologia ar putea fi erutanta. termenul de tulburari pervasive de dezvoltare ar putea sa fi eutilizat pentru a descrie intreg spectrul caracteristic autismului; insa tulburarea pervaziva de dezvoltare se referea de asemenea si la o maifestare autista care nu cuprinde toate simptomele care caracterizeaza autismul complet manisfest.
Sindromul Asperger este un tip de autism in cadrul caruia copii vorbesc corect, insa au probleme in ceea ce priveste nuantele subtile ale limbajului social. de exemplu intonatia discursului lor este uniforma sau melodioasa, sau ei ar putea sa vorbeasca ca savantii insa sa fie incapabili sa discute despre lucruri triviale.
In cea mai grava forma autismul adeseori se asociaza cu retard mintal sever, cu tulburari de auz sau cu crize recurente. Cu toate ca astfel de copii s*ar putea sa nu invete niciodata sa comunice verbal, profesorii si terapeutii sensibili pot de multe ori sa-i ajute sa stabileasca alte mijloace de comunicare si pentru a intra in contact cu ceilalti.
Numarul copiilor cu autism pare sa creasca si nimeni nu stie de ce. Multe teorii si voci s-au concentrat pe trivaccinul antirujeolic, antiparotidita epidemica si antirubeolic (MMR). Cu toate acestea, studiile aprofundate nu au gasit nici o legatura intre MMR si autism. De exemplu nu exista nici o diferenta in rata autismului la copiii care au primit vaccinul si la cei care nu au fost vaccinati.
Fiecare doctor care administreaza vaccinul este obligat prin lege sa dea parintilor un pliant informativ despre fiecare vaccin (in SUA). Aceste pliante, tiparite de Centers of Disease Control sunt foarte clare si exacte.
le-am scos din carte Dr Spock, Ingrijirea Sugarului si a Copilului, editia 8.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos
www.fotografiibotezuri.com
iulenca spune:
Mai fetelor inainte ma enervam cand va auzeam cu drobu de sare da acu ma distrati rau. Daca ramaneti in pana de subiecte stiu eu cateva sindromuri nasoale si va dau tema de cercetare.
Dariana sa stii ca eu beau cafea pt ca am tensiunea cam mica si ma doare capul altfel si mi-a zis doctorul ca e ok atata timp cat beau cu masura si nu observ schimbari in comportamentul lui bebe. De altfel dupa cum ziceam eu fiind o mamica destul de relaxata nu prea am restrictii alimentare (desi poate ar trebui ca tre sa slabesc). Eu am mancat si fasole si mazare am baut si suc, ceapa usturoi si alte chestii care cica dau miros laptelui dar bebica mea nu a avut nimic de obiectat. La inceput am testato si daca am vazut ca e ok am continuat. Noi nu am avut colici, constipatie, nu a fost agitata nu a plans fara motiv - cred ca imi seamana.
Acum mi se pare foarte usor eu zic ca problematic va fi cand vor creste si vor vrea sa mance diverse chestii junk. Am si eu piticul meu - toata viatza am fost intr-o lupta cu kg acu am atins apogeul da no comment. De aceea eu vreau sa ii formez de mica un comportament alimentar sanatos. Vreau sa o invatz cu chestii sanatoase, hranitoare sa nu faca excese. Chiar cred ca e o chestie de educatie. Asta nu inseamna ca imi voi teroriza copilul sau ca ea nu va putea manca dulciuri sau nu va calca in viatza ei la Mac. Dar vreau sa creasca in asa fel incat sa nu ii placa dulciurile mai mult decat fructele, Macul mai mult decat o friptura samd. Obezitatea devine boala secolului si chiar va ajunge sa imi multumeasca intr-o zi. Din acelasi motiv sunt convinsa ca nu va voi stresa niciodata daca copilul meu nu vrea sa manance la o masa sau nu il voi pune sa linga farfuria.
Vreau si eu colac pt gagicoasa mea. e mortal Darius Dariana.
Iulenca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;104/st/20060808/n/MARIA+THEODORA/dt/8/k/82d2/age.png
MARIA THEODORA![]()
poze[http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulenca/my_photos]
larissa_79 spune:
Amabella, La multe lunite Rareselului! Sa creasca mare si frumos si destept!
crissa, autisti sunt copii ce traiesc in lumea lor fara sa interactioneze mai deloc cu ce e in jur. E o boala f f rara...stai linistita...nu e cazul!
Sabana, eu am obseravat ceva. Cu cat dai mai multa atentie cand te enerveaza cineva..si cu cat te superi mai tare...cu atat te enerveaza din ce in ce mai mult. Stiu ca e greu sa dai ignore...mai ales cand traiesti in aceeasi casa....poate gasiti o metoda sa va mutati sau sa o mutati pe ea. Mie de ex chiar daca am niste pariniti minunati si o soacra ok ar fi greu sa stam in acelasi loc. Chiar si 3 sapt pe an cand ajung acasa....dupa cateva zile se ajunge la: de ce mananci mancare de dim la amiaza? mai nou: uite ce rece e copilul nu are caciula!, nu mai stati la tv pana la 1 noaptea ca va stricati ochii...de ce ati data atatia bani pe x cand puteati lua de banii astia y si tot asa. Ei nu sunt rau intentionati dar pe mine toate astea ma scot din pepeni...cand aung acasa pe langa faptul ca mi-e dor de ei...ma gandesc..in sf imi recapat intimiatate!
tweety, la cat de ametita sunt...si fara chef de treaba mi-ar mai trebui o cafea...sau inca un capucino!
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
larissa_79 spune:
dariana, mai pune odata poza cu colacul..ca eu n-am vazut-o si tot aut mesajul si nu il gasesc!
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
SimonaU spune:
Jale mai fetelor, la noi e iarna in toata regula! Ia uitati aci, zapada de 10 cm si ninge in continuare
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simoungu/album?.dir=/e8c7re2