medic bun: cancer la san?

medic bun: cancer la san? | Autor: crini

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos sa-mi recomandati si mie un medic bun in Bucuresti, capabil sa valuteze daca un nodul la san, descoperit la mamografie, necesita sau nu o operatie, daca este tumoral.
Nici nu stiu ce domeniu trebuie sa aiba.
Doctorita care a facut mamografia a recomandat o internare urgenta pentru punctie.
E necesara aceasta punctie? S-ar putea face si alte analize care sa dea informatii in plus?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

deobicei, doctorul care face mamografia vede daca e de natura oncologica sau nu. eu mi-am depistat niste noduli acum 10 ani si la mamaografie a iesit "nimic oncologic". anul trecut am facut iar mamografie si rezultatul a fost acelasi. prima maografie am facut-o la Fundeni, a doua la Coltea.

intre timp am facut si ecografii mamare, diferite consultatii (am o doctorita ginecolog foarte buna). cert este ca daca sunt cele mai mici semne ca nodul ar fi adenocarcinom doctorul te pune sa faci investigatii mai ample.

unde ai facut mamografia???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Pt ca mama a avut cancer la san, stiu ca e necesara si punctia/biopsia ca sa stii exact daca e de natura maligna sau benigna, daca necesita sau nu operatie. La ea s-a vazut din maografie ca e cancer dar era destul de avansat. Ey zic sa faci si o punctie ca sa fi sigura.
Alte analize sunt markerii tumorali care iti arata din start daca ai o tumora si ce grad are. Chiar azi am vazut la TV o stire despre asta. Sunt analize simple de sange care iti spun exact daca exista ceva suspect.

Bafta multa si sa fie bine!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Analiza a fost facuta la un centru pentru depistarea cancerului si doctorita a spus ca e un nodul suspect de 2,7 cm. A vrut s-o interneze de pe-o zi pe alta sa faca punctia aceasta, probabil biopsia, dar mama n-a fost de acord. I-a mai spus ca oricum va trebui operat.
As vrea sa mearga la un medic bun, care sa-i faca si alte analize, sa vada daca e intr-adevar necesara operatia si mai ales ce-i acolo, daca e grav sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Trebuie vazut daca nodulul e malign sau nu si pentru asta numai analiza histologica poate preciza cu certitudine. Si pentru asta este necesara biopsierea nodulului. Sa nu se incapataneze mama ta, sa faca si punctie biopsie si operatie si ce trebuie daca trebuie, ca altfel s-ar putea sa o coste si viata. Daca nodulul e malign va stii ce are de facut in continuare, daca e benign va sta linistita ca nu e nimic grav si gata. Cel mai bine ar fi sa se duca la Institutul Oncologic, pentru ca ei sunt cei mai buni in caz de ceva rau. Asa, teoretic poate sa se interneze si pe o sectie de chirurgie generala sau ginecologie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Delsim, cand spui Institutul Oncologic, te referi la spitalul Fundeni, sau exista un alt Institut de acest fel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Institutul Oncologic se afla tot la spitalul Fundeni, dar una e spitalul si alta institutul. Sunt doua cladiri diferite din cate stiu eu dar in acelasi loc.

Cand merge mama ta la control? Sper ca e ok ca si stare psihica avand in vedere situatia.
Astept vesti!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput