Prajitura Cabana......

Cum se face ca cea din cofetarie.....cea cu straturi mai multe in forma de triunghi?Imi place prajitura asta shi am zis sa o incerc acasa, dar nu shtiu cum!Am gasit pe diverse site-uri o cu totul alta retetza, cu budinca de vanilie!
ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78
Raspunsuri

Lorelai spune:
quote:cred ca ce vrei tu se mai numeste prajitura Carpati sau prajitura Caraiman.
Initial creeata de greierash78
Cum se face ca cea din cofetarie.....cea cu straturi mai multe in forma de triunghi?Imi place prajitura asta shi am zis sa o incerc acasa, dar nu shtiu cum!Am gasit pe diverse site-uri o cu totul alta retetza, cu budinca de vanilie!
uite o reteta de pe net, neincercata. e de fapt Dobos taiat altfel si asamblat sa arate ca un triunghi. si eu vreau sa o fac de sarbatori.
Prajitura Carpati
Ingrediente foi:
-5 oua
-300 g zahar
-200 ml ulei
-400 ml lapte
-1 plic praf de copt stins intr-o lingura de otet
-1 fiola esenta de rom
-faina cat cuprinde
Ingrediente crema
-750 g zahar
-1 l lapte
-1 fiola esenta vanilie
-13 linguri faina
-1 1/2 pachete margarina
Glazura
-300 g glazura de ciocolata
-200 ml frisca
Mod de preparare:
Preparare foi:
Freci galbenusurile cu zaharul pana se topeste si adaugi albusurile batute spuma.Se adauga uleiul,laptele,praful de copt si esenta.Apoi faina pana iese un aluat potrivit.
Se imparte aluatul in 6 parti egale care se coc pe dosul tavii tapetata cu faina.
Preparare crema:
Din litrul de lapte se opreste o cana in care desfacem faina.
Zaharul se caramelizeaza,dupa care se adauga restul de lapte si se amesteca pana cand se dizolva caramelul.Cand tot zaharul s-a topit adaugam faina desfacuta in lapte si lasam sa fiarba la foc mic 10 min.
Cand se raceste se adauga esenta si se incorporeaza in margarina frecata spuma si se mai lasa 15 min in frigider.
Se asambleaza o foaie,un strat de crema si se da la frigider cel putin 3 ore(de preferat chiar mai mult).
Pastrati cateva linguri de crema pt decor!
Asamblare:
Taiem prajitura in dreptunghiuri cu laturile de 5 respectiv 10 cm.Fiecare dreptunghi se taie pe diagonala rezultand 2 triunghiuri care se lipesc pe latime cu putina crema.
Se toarna glazura de ciocolata si se orneaza cu frisca
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****


adi69 spune:
Prajitura Carpati care se gasea prin cofetarii este facuta cu foi carpati(sau dobos) si crema de unt cu cafea(cafea pudra nu lichida),si barotata(sau imbracata ) in barot de blat(blat de tort facut firimituri).
Adriana
papa-bun
