O noua "nenorocire" - vaccin inrosit si umflat

O noua "nenorocire" - vaccin inrosit si umflat | Autor: adi65

Link direct la acest mesaj

Fetita mea care are o luna a facut doua vaccinuri in maternitate.
Unul din ele, sau poate amindoua, este facut in mina stinga.
Acum trei zile a inceput sa se inroseasca si sa se umfle. Asistenta ne-a spus ca-i normal si ca o sa-i treaca pe la o luna si jumatate.
Voi ce stiti?

Adi tatal Anei-Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Si baietelul meu care are 6 sapt are la fel cam de o saptamina si eu am primit acelasi raspuns de la medicul pediatru ,la noi deja a cazut odata coaja la o baita acum are din nou dar pare ca se vindeca nu mai e asa umflat,dar tot am emotii desi am fost asigurata ca e absolut normal.
Gabi si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

hihi nu va speriati, vaccinul ala din mana se face ca un furuncul, coace. Eu pe Alex l-am dat cu putin rivanol. Si eu m-am speriat cand am vazut ca se umfla da' m-a linijtit pediatrul.

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Da, este normal. Iar la 6 luni se face "citirea" cicatricei BCG. Pana una alta, aveti grija sa nu rupeti cojitele, protejati zona si la baita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Si eu stiu ca e normal... ba chiar e bine :D - dupa o jumatate de an se va vedea daca acest vaccin trebuie refacut : daca "urma" lasata de el are un diametru de 0,5cm, inseamna ca vaccinul initial a avut efect ... Zona trebuie pastrata curata, fara sa incerci sa "spargi" sau sa "curetzi" - cred ca actiunea soarelui ii va face bine.

DeDe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

si la noi a durat mult pana a disparut umflatura si s-a cicatrizat ca lumea, dar lasa vaccinul in pace, ca totul va fi bine
rabdare va dorim,

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mugur spune:

Alex nu a avut nici o umflatura la primele vaccinuri, iar acum i s-a umflat si inrosit putin locul la vaccinul de 4 luni. Am pus comprse reci si e ok!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

La Raducu al meu a avut reactie de abia acum la 8 luni. Si de o luna de zile se tot umfla si face cojite. Nu l-am dat cu nimic si nici nu l-am protejat la . Pur si simplu l-am ignorat. Dar ma intreb cat o sa mai tina? Intr-adevar are o forma rotunda cat un banut de 100 lei(sau 1 €) si la inceput a fost rosu dar acum e roz.

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Cred ca este vorba de BCG - cel care lasa cicatricea in forma de floricica. Ni s-a spus ca e absolut normala o astfel de reactie, ca dovada ca majoritatea oamenilor raman cu cicatricea aferenta. Sper sa nu spun prostii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

a! adi 65..din alea doo vaccinuri din spital unul este in mana (asta care coace) si unul in picior (nici o reactie).

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Nu e nici o "nenorocire" ! E ceva normal ca acel vaccin sa coaca. Lasati-l in pace, nu-l zgandariti si feriti-l de apa.
O mamica mi-a spus ca fetitei ei i-au repetat vaccinul(pe la 6 luni) deoarece nu se vedea nici urma de vaccin.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)

Mergi la inceput