Cum anuntam angajatorilor sarcina?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by ECMI

tocmai pentru ca sarcina a aparut atat de curand dupa angajare trebuie sa fii precauta.
Faci o instiintare oficiala asa cum este cea de mai sus, ii atasezi o adverinta de la medicul de familie sau de la ginecologul tau, din care sa reiasa prezenta sarcinii, poate sa fie o simpla echografie cu date generale despre sarcina si parafa si semnatura medicului. dai numar de inregistrare acestei instiintari (faci si tu o cpie cu nr si o pastrezi) si lasi originalul la director (sau ce-o fi el).

Daca te trimit sa faci medicina muncii inseamna ca s-au hotarat sa se opreasca, altfel nu se mai oboseau ei, cand era aproape sfarsitul perioadei de proba.
Incepand cu 1 nov controlul medical la angajare nu mai impune obligativitatea examenului radiologic pulmonar. Deci pericolul asta a trecut
Iar ei pot sa nu-si dea seama ca esti insarcinata. Vor face niste probe de sange (VDRL) din care nu reiese.
Am fost coerenta?
Momentul in care ii anunti il alegi tu, dar cu cat mai repede cu atat mai bine.
Nu va fi usor, am patit si eu la fel si stiu.

ECMI, ideea e ca ar trebui sa merg la medicina muncii saptamana asta sau cea care vine (cel tarziu), impreuna cu alti nou veniti. Nu stiu daca sa anunt inainte sau dupa controlul asta, pt. ca, din cate am inteles, trebuie sa ma si aia in evidenta. Pe de alta parte, burta cam incepe sa se mareasca si mi-e ca se vor prinde toti curand...

Multumesc mult!!!

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Cum iti spuneam, la fel am patit si eu, si m-am cacait 2 luni pana sa le spun. Unde mai pui ca erau gemeni si aveam o burta. Imi era teama ca ma trimit pur si simplu la plimbare.

Am inteles ca tu te-ai angajat la ei pe 20 octombrie.
ai o perioada de proba de 30 de zile calendaristice> perioada s-a terminat deci poti sta linistita.
Parerea mea este ca ar trebui sa-i anunti cat mai repede. Din momentul in care le-ai inmanat hartia nici sa faca vreun comentariu nu mai au voie.
Asigura-te ca hartia are nr de inregistrare. nu-ti bate capul sa cauti vreo aprobare de la director. nu trebuie sa ti-o dea. tu ii aduci la cunostinta ca esti insarcinata, nu ii ceri voie.
stabilesti in timp relatii solide cu colegii, le arati ca sarcina nu ti-a modificat nivelul performantelor profesionale (nici nu are cum, decat daca este vorba de munca fizica, si nu e cazul la tine).
Eu am lucrat pana in ultima zi de sarcina, stateam in fiecare zi 10-12 ore, si m-am intors la serviciu dupa 4 luni. Ce sa faci sunt niste sacrificii, dar poate la tine o sa fie mai usor.

Succes.
Sa-mi spui ce-ai facut si cum au primit vestea.
Nu-ti fie teama.

si ce e mai important, bucura-te de bebelus

Maria si Ilinca
La plimbare

Slabeeeeesc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ECMI

Cum iti spuneam, la fel am patit si eu, si m-am cacait 2 luni pana sa le spun. Unde mai pui ca erau gemeni si aveam o burta. Imi era teama ca ma trimit pur si simplu la plimbare.
Am inteles ca tu te-ai angajat la ei pe 20 octombrie.
ai o perioada de proba de 30 de zile calendaristice> perioada s-a terminat deci poti sta linistita.
Parerea mea este ca ar trebui sa-i anunti cat mai repede. Din momentul in care le-ai inmanat hartia nici sa faca vreun comentariu nu mai au voie.
Asigura-te ca hartia are nr de inregistrare. nu-ti bate capul sa cauti vreo aprobare de la director. nu trebuie sa ti-o dea. tu ii aduci la cunostinta ca esti insarcinata, nu ii ceri voie.
stabilesti in timp relatii solide cu colegii, le arati ca sarcina nu ti-a modificat nivelul performantelor profesionale (nici nu are cum, decat daca este vorba de munca fizica, si nu e cazul la tine).
Eu am lucrat pana in ultima zi de sarcina, stateam in fiecare zi 10-12 ore, si m-am intors la serviciu dupa 4 luni. Ce sa faci sunt niste sacrificii, dar poate la tine o sa fie mai usor.
Succes.
Sa-mi spui ce-ai facut si cum au primit vestea.
Nu-ti fie teama.
si ce e mai important, bucura-te de bebelus

Iti multumesc din suflet pt. tot!!
Cel mai repede ii pot anunta lunea viitoare, pt. ca de-abia sambata voi merge la un alt control si voi cere o hartie doveditoare (adeverinta, echo, ceva). Momentan, nu am decat 2 retete, pe care e scris "sarcina 5 saptamani in evolutie"; echo nu mi-a dat la primul control, pt. ca sarcina e micuta si nu se vedea decat sacul embrionar. Sarcina s-ar putea sa fie cu risc, sunt in tratament pt. sustinerea sarcinii, dar, deocamdata, nu e cazul de repaus la pat (s-ar putea sa fie nevoie de asta mai incolo), desi mi-as dori sa vin la munca pana-n ultima zi. Oricum, copilul este cel mai important acum!
Fi sigura ca te tin la curent!

De la nunta...

Mergi la inceput

Olguttza, ai grija de tine.

Maria si Ilinca
La plimbare

Slabeeeeesc

Mergi la inceput

ECMI, pls, reducerea programului de lucru cu 2 ore o pot solicita doar daca mi s-a recomandat de catre medic? sau pot solicita lucrul asta doar pt. ca sunt insarcinata??? ma simt naspa rau de tot si mi-ar face bine scurtarea programului...

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Olguttza eu pt. reducerea de program am dus o scrisoare medicala, de la medicul ginecolog, in care acesta imi recomanda reducerea de program.
La serviciu am facut o cerere de reducere a programului la care am atasat scrisoarea medicala. In aceasta hartie i-am anuntat si ca sunt insarcinata.

Pt. mai multe detalii vezi OUG 96/2003 art 13.

37 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

E ok cum zice m_monique.
Dar eu zic sa-i mai lasi putin.
Daca abia te-ai angajat, ii anunti ca esti insarcinata si mai ceri si reducere de program or sa se uite la tine cu spranceana ridicata.

Maria si Ilinca
La plimbare

Ba nu slabesc deloc

Mergi la inceput

m-am angajat de 5 saptamani, sunt insarcinata in 6...vreau sa-i pun in tema, pt. ca ma simt rau si s-ar putea sa urmeze un medical curand...plus de asta, am de facut o gramada de analize, iar pt. asta imi trebuie zile de concediu, pe care cu ce motiv sa mi le iau??? oricum, se vede pe mine ca nu mi-e bine...n-as vrea sa gaseasca ei pretexte inainte ca eu sa-i anunt...

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

olguttza medicul de familie poate sa-ti dea cateva zile de concediu medical. iti gaseste el un diagnostic. te sfatuiesc sa nu exagerezi cu zilele de concediu medical de la medicul de familie, ca se platesc cu 75% si se simt in banii de pre si post natal.

daca vrei un concediu mai lung, vb cu medicul care iti urmareste sarcina. el poate sa-ti dea concediu medical cu 100%.

in situatia ta ar fi bine sa-ti anunti angajatorul in scris.

37 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

in scris vreau s-o si fac! oricum, reducere de program n-o cer decat cand imi va recomanda dr. ginecolog. ideea e ca io am pierdut o sarcina in ianuarie, iar asta de-acum e considerata cu risc.

De la nunta...

Mergi la inceput