Urgent - caut reteta de crema de tort cu cioco

Are cineva o reteta buuuuuna de crema de tort de ciocolata? Peste o saptamana e aniversarea sotului meu si tema din fiecare an e tortul cu crema de cacao sau ciocolata.
Am cumparat deja un blat de cacao, dar am nevoie de o crema, eventual de mousse de ciocolata, dar sa nu aiba gust predominant de frisca, poate fi si ceva cu fructe din compot.
Pana acum faceam o reteta ultrasimpla de crema din Finetti (Nutella) cu unt spuma, visine din visinata si fulgi de ciocolata, dar anul asta vreau sa mai variez putin.
Ma ajutati?
Raspunsuri

Mirrella spune:
O crema foarte foarte buna iese cu ...frisca,nu stiu daca te intereseaza,dar are un gust super.
Se pun cantitati egale frisca lichida si ciocolata,care poate fi alba sau neagra.(daca folosesti cioco alba trebuie sa fie de calitate)Frisca se pune la incalzit,si cand ajunge la fierbere se pune ciocolata si se amesteca pana ce aceasta se topeste.Se pune crema la rece,se lasa vreo doua ore,apoi se mixeaza.La mixat se poate adauga rom la crema neagra pentru aroma,un pic de unt sau mescarpone si iese bun bun .
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh


lulu77 spune:
Crema pe care o pregatesc eu la torturi :
- 1 pachet de margarina sau unt ;
- 2-3 linguri faina ;
- 1 cana lapte ;
- 1 cana zahar ;
- 2 linguri cacao.
Pui pe foc laptele ,faina ,zaharul si cacao ,mesteci in continuu sa nu se lipeasca si lasi pe foc pana se ingroasa ( mai tare decat compozitia ptr caltite ) .Dupa de opresti focul adaugi pachetul de margarina, mesteci sa se topeasca si lasi la racit .
Poti adauga esente de rom sau vanilie ,nuca pisata ,stafide inmuiate in rom .
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"


Hildegard spune:
TORT DE CIOCOLATA I
-10 oua
-10 linguri zahar
-100 gr. unt
-50 gr. cacao
-2 linguri faina
- 2 pac. zahar vanilate
- un praf sare
asta e blatul:se bate albusul de la 10 oua spuma cu praful de sare,cand s-a intarit se pune zaharul in ploaie,si se bate pana se topeste.Faina se amesteca intr-un vas cu cacauoa sa nu aiba cocoloase(cacaoa),se pune untul si sebate ,sa nu te sprii caci are un aspect de maioneza taiata dupa ce pui untul,nu intotdeauna.Apoi se pun 6 galbenusuri unul cate unul si apoi faina amestecata cu cacaoa.Tava de tort se unge cu unt se tapeteaza cu faina si se pune compozitia in ea si in cuptor.Se coace cam jumatate de ora. Se incearca cu o scobitoare,cand iese curata e gata.
Crema:
-350 ml apa
-1 pahar apa de 100 ml
70 gr. cacao
2 pachete unt(400gr)
3 plicuri zahar vanilat.
se punu pe foc apa cu zaharul,pana se leaga siropul,se adauga apoi cacaua si se fierbe mestecand continuu panaa se ingroasa bine,tot pe foc ,dar la foc mic se adauga untul batut bine cu mixterul,cele 4 galbenusuri care au ramas si cand se opreste zaharul vanilat.
Blatul se insiropeaza cu 100 g. coniac,nu se taie,se pune crema deasupra,si se orneaza dupa inspiratie, eu lil ornez cu frisca si rad deasupra ciocolate de multe feluri.Am facut si cu blatul taiat si a iesit super.
TORT DE CIOCOLATA II
Blat:
8 oua
8 linguri de zahar
6 linguri faina
2 linguri cacao
Crema:
1 cutie finetti(sau nutella)400 gr
1/2 pachet margarina Rama cu cacao sau rom
Sirop:
3 linguri de zahar
2/300 ml apa
razatura de lamaie
Blat:Separi albusurile de galbenusuri cu atentie sa nu le spargi(galbenusurile).Bati spuma albusurile,adaugi zaharul si bati pana se dizolva.Adaugi galbenusurile amestecate putin ,cerni faina si cacaoa si amesteci trecand telul de jos in sus,sa nu se lase albusurile.Pui compozitia intr-o tava rotunda de tort cu hartie de copt pe fund,nivelezi frumos si bagi la cuptor la foc mediu.Este gata, cand apasat cu degetul blatul revine la forma initiala.
Crema:
Spumezi cu mixerul margarina,adaugi pe rand cate o lingura de crema Finetti.
Sirop:
Pui pe foc intr-o craticioara apa cu zaharul si razatura de lamaie.Dai un clocot -doua si lasi la racit.
Ansamblare:
Blatul copt si racit(curatat de hartia de copt de pe fund) se taie in trei felii pe orizontala.
Se insiropeaza cu lingura prima foaie ,se intinde strat de crema,se pune deasupra a doua foaie,se insiropeaza,se pune crema,se pune a treia foaie,se insiropeaza,se pune crema si se imbraca cu crema si deasupra si pe margini.
Se da la rece.
Din acest moment poti hotara cum ornezi tortul,daca il barotezi pe margine sau daca il imbraci in ciocolata.Daca vei sa-l imbraci in frisca atunci nu-l mai imbraci si in crema.
Topesti o ciocolata amaruie la microunde sau in baie de aburi,pui un strop de ulei si amesteci usor pana se incorporeaza uleiul.
Iei o mana de alune sau miez de nuca,il dai o data prin robot(sa ramana mashcate -mari -nu sa se farame de tot).
Scoti tortul de la frigider,mai indrepti o data marginile cu latura cutitului(cutitul tinut vertical si plimbat de jur imprejurul tortului)apoi iei tortul in mana stanga si cu dreapta iei alune macinate si le lipesti de marginea tortului.
Ciocolata topita se toarna deasupra si se intinde repede cu o spatula sau un cutit mai lat.
Si gata tortul…
Tort cu ciocolata III
Ingrediente:
Blat: 6 oua, 4 linguri faina (cu varf), 2 linguri cacao(daca se poate, cacao de Zaan), 1 fiola esenta rom, 6 linguri zahar, 1 lingura si jumatate ulei.
Crema: 3 oua, 3/4 cana mare zahar,3/4 pachet unt, 50 gr cacao (zaan).
Mod de preparare:
Galbenusuruile se amesteca cu uleiul si se lasa de o parte.
Se bat albusurile, apoi se adauga treptat zaharul. Se pune jumatate fiola esenta de rom. Se toarna incet galbenusurile si se incorporeaza amestecand incet de jos in sus. Se adauga faina, se incorporeaza, apoi cacaoa si la fel.
Se toarna compozitia intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata pe fund si pereti cu hartie.
Cuptorul trebuie incins cu o ora inainte. Se tine 10 min. la foc mare si apoi la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea, cand nu se mai lipeste aluat se stinge cuptorul si se mai lasa acolo cu usa intredeschisa. Cand s-a mai racorit se scoate. Tragi de hartie si il scoti din cratita. Desprinzi hartia de pe el si il lasi sa se raceasca.
Crema:
Ouale se amesteca intr-o craticioara sau ibric cu zaharul. Amestecul se tine pe baie de aburi sau la foc foarte mic aprox. jumatate de ora amestecand continuu. Se trage de pe foc si se adauga cacao cernuta (prin strecuratoarea de ceai) si se amesteca repede sa nu faca cocoloase. Se mai pune un minut pe foc amestecand. Se da la o parte si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat. Se pune cate o lingura de crema in unt si se incorporeaza. Apoi se mai pune o lingura si tot asa pana o incorporezi pe toata.
Se face un sirop dintr-o cana da apa, o lingura de zahar care se fierbe un pic, cam un minut la foc mic. Cand siropul e rece se adauga jumatatea cealalta de fiola de rom.
Blatul se taie in doua. Se inteapa fiecare jumatate cu furculita si se toarna sirop cu o lingura. Se aseaza pe platou jumatate de blat, crema, cealalta jumatate si se imbraca totul cu crema.
Tort de ciocolata IV
Pt blat:
250 gr faina
4 linguri de cacao
1 lingurita de bicarbonat (baking soda)
1/2 lingurita de sare
120 gr de ciocolata
125 gr de unt sau margarina nesarata
225 gr de zahar
2 lingurite de vanilie
4 oua
1 cana de lapte acru (batut, iaurt subtiat cu lapte) (250 ml)
Pt umplutura:
crema de vanilie (pe care eu am folosit-o ca umplutura):
400 ml lapte rece
3 linguri rase de amidon alimentar
5 linguri de zahar
vanilie
coaja rasa de citrice
2 oua
3 linguri de unt
1 cana de cirese din compot.
Pt glazura:
Nota: asta este cea mai buna glazura pe care am intilnit-o si o poate face si un copil, e mai mult crema decit glazura …deci se poate umple tortul cu ea sau se poate decora.
Se poate inlocui ciocolata neagra cu ciocolata alba pt o crema alba.
Va rog sa notati…crema este suficienta pt un tort normal…insa eu am facut doar jumatate de cantitatea de mai jos.
120 gr de ciocolata amara
120 gr de ciocolata normala
340 gr de unt nesarat si rece
50 ml glucoza (glucoziu, light corn syrup)
500 ml smantana lichida
350 gr de zahar
2 lingurite de vanilie
Se ung 2 tavi de 9” (23 cm) se tapeteaza cu faina.
Se incinge cuptorul la 350° (180°C)
Blatul:
Amestecati faina, cacao, bicarbonatul, si sarea… se da deoparte.
Intr-o cratita mica topiti ciocolata la foc foarte mic… cea mai mica temp.
Intr-un castron de plastic se amesteca cu un mixer la viteza mare, untul cu zaharul pana se face o creama albicioasa… 6-8 minute. Se curata peretii castronului cu o lingura si se aduna totul in mijlocul catronului. Se adauga vanilia si ciocolata topita…. Se amesteca bine pana toata ciocolata sa incorporat. La viteza medie adaugati oule unul cite unul pana s-a incorporat in mixtura.
Se aduga faina amestecata cu cele uscate ….alternand cu laptele batut sau iaurt subtiat cu lapte. Se amesteca totul pana arata ca o crema. Circa 2-3 minute.
Se toarna compozitia egal in cele doua forme… si se coc la 350° (180° 30-35 minute. Blatul e gata cind se desprinde de peretii formelor.
Se scot de la cuptor si se lasa in forme 5 minute dupa care …se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit complect.
Crema de vanilie:
Se combina intr-o cratita laptele rece, se dauga zaharul in care s-a amestecat amidonul. Se amesteca toate pana se incorporeaza bine, se adauga cele 2 oua bine batute.
Se pune la foc moderat pana da in fiert…de la primul bulbuc se numara pana la 60 (1 minut exact) …se da la o parte. Se adauga coaja rasa de citrice, vanilia si untul, se amesteca pana untul s-a topit in intregime.
Se lasa partial la racit…dupa care se foloseste ca umplutura pt torturi, éclair, sau alte prajituri.
Glazura:
Se topeste ciocolata la foc foarte mic. Se adauga peste untul rece si se mixeaza pana ce se incorporeaza.
Intr-o cratita… se amesteca frisca lichida cu glucoza, zahar, si vanilla. Se pune la foc mijlociu si se mesteca continuu pana da in clocot. Se lasa la foc 2-3 minute in timp ce se amesteca constant.
Se da deoparte si se pune intr-un castron cu apa rece.
Cand a ajuns la temperatura camerei… se toarna cite putin peste unt si ciocolata mixand la viteza mare.
Se poate tine la frigider pana la asamblarea tortului.
Se asambleaza dupa preferinta. Cu sau fara budinca de vanilie.
SPER SA-TI ALEGI CEVA......
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05


strumfi2004 spune:
O crema care ne place tare mult, o folosesc tot timpul cand fac vreun tort sau chiar prajitura cu foi, ceva rapid . poate fi facuta si fara ciocolata, atunci ii adaug coaja si suc de lamaie. iata:
- 3 oua intregi
- 1 pahar obisnuit de zahar
- 2-3 linguri cacao (sau ciocolata rasa adaugata la fiert)
- 1 pachet unt
- arome
Pun pe foc mic sau bain-marie zaharul cu ouale pana ce se omogenizeaza. dupa ce s-a racit putin adaug cacaua, amestecand f bine, apoi untul si frec bine pana ce se leaga. se poate adauga si nuca macinata. iese delicioasa si f aromata: eu intotdeauna pun rom si coaja de portocala.
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si
Stefanut


georgiana 1000 spune:
Crema de cacao
Durata
15 min
Ingrediente:
doua oua, 7 linguri zahar, 100 gr. cacao
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu zaharul si cu cacao si se pun la bain marie. Se amesteca in permanenta pina se omogenizeaza. Se lasa la racit si poate fi folosita la torturi si prajituri.


georgiana 1000 spune:
Crema de cacao cu vanilie
Durata
25 min
Ingrediente:
3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pachetel vanilie, 1/2 l lapte, 2-3 linguri rom, 2-3 linguri frisca
Mod de preparare
Se amesteca zaharul cu cacaoa, faina, vanilia si putin lapte rece. Cind amestecul este ca o pasta, se adauga restul de lapte (acesta clocotit) si untul. Se fierbe 10 minute pe foc mic, amestecind mereu. Se da deoparte si dupa ce s-a racorit se adauga romul si se pune compozitia in cupe.
Mod de servire
Se orneaza cu frisca


simali spune:
Crema de ciocolata:
- 2 cutii de supercrema mascarpone
- 1 ciocolata amaruie topita (minimum 70% cacao)
- zahar pudra dupa gust
- esenta de ce va place sau deloc(rom, vanilie)
- alune prajite sau nuci sau migdale
- stafide
- 4 linguri de alcool (visinata, cointreau, coniac, rom, etc.)
Se amesteca toate cu telul. Atentie la ciocolata topita, care trebuie sa fie putin racita.
