Cum ati depasit faza "intarcarea"?
Va intreb mai nedumerita ca niciodata, peentru ca nu mai stiu ce sa fac...pana acum ~15 zile , toate bune si frumoase , desi rar , o data sau de doua ori pe zi , fata mea se mai facea ca bea laptic, apoi , gata , n-a mai vrut si pace.Pana aici nimic deosebit in afara de strangerea de inima ca n-o mai vad asa mica si linistita la pieptul meu...n-am avut nimic pana acum cateva zile(chiar m-am mirat ca nu s-au umplut sanii!)cand sanul din care am alaptat-o -pentru ca in ultima luna de celalalt nici nu s-a atins,a inceput sa ma doara din ce in ce mai rau.Cum nici prin cap nu-mi trecea ca as mai avea lapte dupa 2 sapt. , speriata si mai ales bulversata complet , m-am apucat sa sun pe la n-clinici sa vad unde pot sa-mi fac o mamografie, dar...ce sa vezi, nici nu m-am apasat bine pe san ca a si iesit.....lapte!Chiar destul!Ceea ce ma nedumereste e cum de 2 sapt. n-am avut nici un "simptom" si mai ales nu stiu ce sa fac , am incercat sa o pun la san , dar oricum pt. ea e joaca , joaca,...m-am speriat un pic pentru ca laptele e galbiu si acum chiar nu stiu ce sa fac , sa ma duc la dr. , sa stau asa pur si simplu , de-abia astept , poate daca vi s-a intamplat asa ceva sa-mi spuneti si mie ...Multumesc!
Maryam
Raspunsuri
mirela.mustaciosu spune:
L-am intarcat pe baietelul meu acum 2 saptamani (dupa un an si jumatate de alaptat) si am fost sfatuita de medicul meu sa iau niste pastilute - bromcriptina pentru oprirea lactatiei si sa scot tot laptele din sani in fiecare seara. Inca mai am un pic de lapte, nu s-a oprit de tot lactatia, dar s-a diminuat f. mult. Sanii m-au durut in primele zile cand n-am luat nici pastilute si nici n-am scos laptele (stiam de la alte femei care au trecut prin asta ca nu trebuie decat sa pun comprese reci pe sani), dar dupa ce am urmat indicatiile medicului ginecolog s-a rezolvat. Cred ca ar trebui sa stai de vorba cu un medic, din cate stiu exista pericol sa faci mastita daca nu respecti niste reguli. Cred ca cel mai bine ar fi sa consulti un medic ginecolog. Succes!
danis spune:
si eu am intarcat-o pe anduta tot fiindca n-a mai vrut, iar totul a fost treptat si intarcarea a venit de la sine; intr-adevar, mai exista lapte; chiar si la mine, desi au trecut mai mult de 3 luni, daca apas sanul, mai iese cate un strop de lichid galbui, dar din cate stiu nu e bine sa mai pui copilul la san o data ce l-ai intarcat; nu strica sa intrebi si un medic, dar nu te gandi din prima ca ti se intampla ceva rau si nu te grabi sa iei medicamente numai din cauza panicii; pune comprese (cele taratze de grau, pe care le gasesti la magazinele de panificatie, sunt foarte bune), bea cat mai putine lichide si leaga-te in jurul sanilor, ca sa stea stranshi; este posibil sa faci putina febra si sa ti se infierbante sanii; daca totul merge bine, in 2-3 zile scapi cu bine!
sanatate,
Daniela si bb Anda
Anina_n spune:
Exact acum 4 saptamani am intarcat-o pe micuta mea. In ultimele 2-3luni, o alaptam seara la culcare, noaptea ori de cate ori cerea si o data cand ma intorceam de la serviciu(dupa-masa). Intarcarea am facut-o brusc, dupa alaptarea de dupa-masa. Seara si noaptea nu am mai alaptat-o, la fel si a 2-a zi dimineata. Mi-au curs si m-au durut sanii 2 zile. Am folosit comprese reci peste noapte, atat. In 2 saptamani nu am mai simtit nici o tensiune in sani. La mine asa a fost ! Am scapat usor, se pare.
Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)
Danza spune:
quote:
Originally posted by mirela.mustaciosu
L-am intarcat pe baietelul meu acum 2 saptamani (dupa un an si jumatate de alaptat) si am fost sfatuita de medicul meu sa iau niste pastilute - bromcriptina pentru oprirea lactatiei si sa scot tot laptele din sani in fiecare seara. Inca mai am un pic de lapte, nu s-a oprit de tot lactatia, dar s-a diminuat f. mult. Sanii m-au durut in primele zile cand n-am luat nici pastilute si nici n-am scos laptele (stiam de la alte femei care au trecut prin asta ca nu trebuie decat sa pun comprese reci pe sani), dar dupa ce am urmat indicatiile medicului ginecolog s-a rezolvat.
[purple]Mirela, draga, am si eu o intrebare pt tine. Cred ca ai vazut deja in una din zilele trecute am postat si eu un subiect, in care ziceam ca am intarcat puiu tot cam 2 saptamani in urma, adica pe 30 aprilie, dupa 1 an 7 luni si 10 zile de alaptat. M-am stors numai in prima dimineata cand am hotarat ca nu-i mai dau san (dupa care m-amlegat), si abia in ziua a 3-a, cand il aveam prea mare, umflat, impietrit, cu noduli si un pic de febra, dupa care iarasi m-am legat. La a 5-a zi mi-am scos fasa, ca sa pot merge la servici. Lapte dupa aia mi-a mai venit, dar nu in cantitati mari, adica exact atat cat sa aduca sanul pana la dimensiunile pe care le aveam inainte de intarcat. Acum e moale, nu ma doare, laptele nu picura, nu am intarituri, numai ca e la fel de mare. Acum vine intrebarea propriu-zisa: pieptul nu se lasa prea tare daca il storci in fiecare zi. Cu ce te alegi din el dupa stors? Nu-ti vine mai mult lapte? Pt ca mie mi s-a spus> cu cat mai mult mulg cu atat mai mult vine (stii si ti sfatul pt a mentine lactatia cat mai mult). Si tare mi-i frica ca-mi ajunge pan' la burta daca ma voi stoarce zilnic. Ce faci ca sa se dea la loc? Cum il storci> asupra unei bai cu aburi sau pur si simplu? Si o ultima intrebare> mai iei pastilele? Am luat si eu niste pastile pe baza de brom dar numai 5-6 zile, pana cand am vazut ca nu se mai umfla./purple]
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz
paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599