dovleac- retete
Raspunsuri - Pagina 2

miria_cristina spune:
lbelciug - Mii de scuze, ca nu am trecut pana acum la topicul asta!
Am vazut ca m-ai rugat sa dau reteta de crema de dovleac. Eu am pus si o reteta de placinta cu aluat dospit. Crema o vei gasi inclusa acolo. Este o varianta foarte buna de creama de dovleac pe care fii-mea o mananca si fara aluat.
Reteta cu foi de placinta sau aluat fraged este gustoasa si ea, dar dovleacul este greu pentru ficat, iar aluaturile astea sunt deja grele pentru ca au multa grasime.
De asta prefer sa asociez dovleacul cu aluatul dospit.
Uite reteta:
Placinta cu dovleac
203 g faina,
169 g unt (margarina),
200 g zahar (100 g farin),
2 oua,
1 g bicarbonat,
1 ml otet,
1 g sare,
10 g zahar vanilat,
1 kg dovleac proaspat,
50 g pesmet,
1 g scortisoara.
Preparare:
Untul se bate spuma cu 50 g zahar farin, se adauga un ou, sare si zahar vanilat si se continu#259; baterea pina ce compozitia devine ca o crema, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si faina amestecind usor pina ce se incorporeaza toata cantitatea. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece cca 30 minute.
Dovleacul ras pe razatoarea cu giuri mari se inabusa in margarina (ulei) cca 10 minute, se adauga cca 50 ml apa si se continua inabusirea inca 20 - 25 minute. Cind s-a inmuiat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga 100 g zahar, scortisoara, zahar vanilat si 20 g pesmet. Se amesteca pina se obtine o compozitie uniforma.
Aluatul se imparte in doua bucati egale. O parte se intinde pe masa pudrata cu faina, obtinind o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se asaza in tava, se perforeaza cu furculita din loc in loc pe toata suprafata pentru a nu se bomba la coacere. Se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata si se ra-ceste in tava. Dupa racire, foaia se pudreaza cu cca 15 g pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform si se pudreaza restul de pesmet, apoi se asaza a doua foaie, care a fost intinsa la fel ca prima si se perforeaza cu furculita. Se unge deasupra cu cantitatea de ou ramasa si se introduce la cuptor la o temperatura moderata circa 20 minute. Dupa coacere si racire, se portioneaza in forme diferite, se pudreaza cu zahar farin si se asaza pe platou.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


niponel spune:
Uite si aici retete cu dovleac
http://www.formula-as.ro/reviste_743111retete-cu-dovleac.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/rulou-cu-dovleac.html
http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/placintacudovleac/index.html
http://www.moldova.org/retete/rom/27/349/


maria_alexia spune:
Noua ne place tare mult dovleacul copt la cuptor, cel fiert mi se pare prea apatos si mai putin dulce (am incercat chiar in oala Zepter - fara apa, doar in aburii proprii). Dar... avem o mare problema: de fiecare data se umple bucataria de fum.
Nu stiti cumva vreo metoda mai eleganta de a coace dovleacul ?
Maria & Cristian (22 dec 2005)


bb_alinus spune:
Eu fac o reteta de dovleac combinata cu cartofi la cuptor.
Deci tai in rondele( la robot) cartofii cruzi si dovleacul, pun intr-o tava un strat de cartofi, apoi cascaval ras, apoi un strat de dovleac apoi iar cascaval ras si in final un strat de cartofi.Adaug smantana lichida sau lapte amestecat eventual cu un ou.
Sarez dupa gust.


bufi spune:
Fetelor incercati dovleac cu zahar brun, are alt gust decat cel alb.
Dovleac cu miere...este super!
Coaceti dovleacul la cuptor, dar la foc mic, ca sa nu faca fum si cand mancati puneti miere...este delicios!!!


bb_alinus spune:
Asa si acuma o reteta de prajitura de dovleac dupa care copiii prietenelor mele sunt innebuniti:
- un castron de piure de dovleac ( fiert la oala minune daca se poate)
- 180 g faina
-3 oua
- 200g de zahar ( sau mai putin daca vi se pare mult)
- un pachetel de drojdie in pudra
-100g de nuca de cocos / sau 3 lingurite de scortisoara/ sau vanilie, etc
Totul se amesteca se toarna intr-o tava si se coace 1 ora.
O sa o fac si eu azi sau maine.



maria_alexia spune:
Alinush, suna tare bine combinatia si - mai ales - pare usor de facut . Cam cati ml are castronul tau?
