Pentru Zara
Draga Zara,
Am citit raspunsul tau la subiectul Roxanei si as vrea sa te intreb despre dr. Peteanu, de ce ti-a facut o impresie asa de proasta, povesteste-mi si mie te rog. Eu dupa cum ai citit probabil am nascut cu el (si cu sotia lui), dar dupa cum am spus si pe forum cred ca am avut noroc ca nu au fost probleme deosebite.
Il stiu si pe tatal lui, a fost intr-adevar un medic f. bun, mama mea s-a operat cu el si a fost multumita, dar despre fiul lui nu stiam prea multe. Cind m-am dus prima data la ei nu stiam la care din ei sa ma duc, si mai mult din intimplare am ajuns la cel tinar si apoi am continuat sa ma duc la el. Pot sa-i reprosez doar o lipsa de promptitudine, adica nu este foarte rapid in luarea deciziilor, in rest, astept sa-mi spui povestea ta cu medicii din Cta.
Te pup,
Oana
PS. Daca vrei poti sa-mi scrii pe mail (oana45@myx.net)
Raspunsuri
roxanam spune:
Draga Oana,
Iti raspund la mail aici ca imi e mai usor.
Consultatiile acum sunt ca 200.000 peste tot. La Rusa am fost la cel tanar si consultatia este 200.000 + echo 200.000. La Provita la fel. Peteanu mi-a luat prima data 200.000 (consultatie + echo) iar in saptamana mare mi-a luat 400.000 pentru acelasi lucru.
La Lutescu este 250.000 consultatia
Iti spuneam de prietena mea care merge la Peteanu. Ea nu a avut probleme decat cu un RH negativ care ii da si acum dureri de cap (cu dozari de anticorpi si asa mai departe). A mai facut cateva chiretaje pana acum (la alti medici) si nu si-a batut nimeni capul sa o intrebe ce RH are iar ea nu a aflat decat acum.
Mihaela Peteanu a sfatuit-o sa-si faca vaccinul anti RH si acum (adica pana apar anticorpi) dar si dupa nastere, si nu costa “decat” 3.500.000 unul. Apoi a mai vorbit si cu alti medici care I-au spus ca degeaba isi face acum vaccinul ca nu va avea nici un efect, ca trebuie facut dupa nastere la 72 de ore pt a proteja o eventuala sarcina viitoare. Deci daca ar urma sfatul ei ar scapa usor si degeaba de 3.500.000.
Cat despre spagi, eu personal in sederea mea la 5 stele in minunatul nostru spital am cheltuit in jur de 2.500.000 de care stiu exact + liftiera + infirmiera + …..
Cand m-a chiretat doctorita din garda (1.000.000 ) I-a spus pe fata alor mei ca cele 3 asistente care erau pe acolo si care mi-au pus perfuzii trebuie si ele omenite cu cate 100.000 fiecare.
Mai fetelor asa merge treaba si prin orasele vostre sau numai la noi la Constanta e viata asa “super” in spitale?
angi_gemeni spune:
Roxana,
Eu te-nteleg, pentru ca si eu am fost internata 2 zile aici, la Constanta.
Slava Domnului, copiii s-au nascut la Giulesti ca acolo este medicul care ma stie foarte bine...
Aici, cu toate problemele(mizerie, spaga, medici dezinteresati de paciente, asitente plictisite, tavane ce stau sa cada, gandaci...)eu am dat peste o doctorita care mie mi-a placut tare mult(cu toate ca parerile contra sunt multe!!!): dr. Gache Doinita. Eu am incredere in ea, iar pentru controale lunare merg la ea. Insa, trebuie sa marturisesc, si nu sunt o snoaba, pentru chestiile complicate, de finete si experienta indelungata, merg la Bucuresti unde am medicul meu(dr. Niculescu)
Eu, personal, in afara de Gache, nu am o parere buna despre medicii de aici. Am dat peste Dantes si imi vine si acum sa vomit cand ma gandesc cat de urat a vorbit si s-a purtat(in conditiile in care ma recomandase prietenul lui, imi stia bine familia, ii dadusem bani cu gramada(de ex., un echo, in 2000, m-a costat "neoficial" 500.000!!!!))
Eu zic, daca-ti permiti financiar, fa si un drum la Bucuresti. Poate gasesti si acolo o rezolvare. Una peste alta, cheltuielile sunt aceleasi(poate un pic mai mult, pentru ca sunt drumurile). Iti spun eu, din proprie experienta!
Succes, Roxana. Si tie Zara
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
Oana spune:
Angi, noi am mai vorbit, toata lumea stie ca in Bucuresti sunt mult mai multi medici, unii foarte buni, si e normal ca ai de unde sa alegi.
Chestia e ca noi aici in Cta fiind, nu putem sa dam fuga la Bucuresti ori de cite ori avem vreo problemuta.
De aceea, oricit de dezamagite am fi de medicii locali, trebuie totusi sa incercam sa gasim macar citiva pe care sa ne putem baza si la care sa putem apela in cazurile de urgenta.
angi_gemeni spune:
Da, Oana, ai dreptate...
Am uitat ieri sa mentionez numele dr. STOICA. Am auzit numai lucruri bune despre el. O cunostinta de-a mea(ne-am intalnit in parc cu ciutanii)are 2 cezariene cu el, i-a montat un sterilet... Este foarte multumita de el. Am mai auzit pe cineva care si-a facut operatie...
Dar stiti si voi cum e: depinde de organism, de cat de multa incredere ai in medicul respectiv etc.
Sunt o multime de constantence care au nascut aici fara probleme, asa ca...
Nu am vrut sa discretitez vreun medic de aici, dar, din pacate, nu prea gasesc cuvinte frumoase despre ei!!!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
zara spune:
draga oana,
am specificat si in primul mesaj, l-am cunoscut personal pe domnul v. peteanu , dar nu am venit in contact cu profesia lui, adica nu m-am lasta pe mina lui ca medic. acum ar insemna sa dau detalii pesonale despre o persoana care nu are drept la replica si nu e frumos din partea mea. cred ca e suficient ca am precizat ca eu una as avea indoieli in ceea ce priveste dedicatia lui profesionala si cam atit. sunt absolut convinsa totusi ca sunt si in cta medici ginecologi excelenti si de aceea am intervenit. cred eu sincer ca acest nume trebuie evitat, in special daca e al fiului. si ai dreptate cu lipsa de promptitudine, la un medic e necesara si lui ii lipseste cu desavirsire aceasta calitate. imi pare rau ca nu pot spune mai mult , sper totusi ca te-a ajutat ce am zis in rindurile acestea.
am spus si la mesajul roxanei acum citeva minute , nu am avut experiente cu medicii din constanta, pe vremea cind il cunosteam pe v.p. eram cam tinara si lipsita de griji materne sau legate de sanatate, dar suficient de matura ca sa apreciez calitatile profesionale sau de caracter ale respectivului.
z.
Oana spune:
Bine zara, am inteles parerea ta despre profesionalismul lui, dar atunci spune-mi ca OM, ce impresie ti-a facut? Inteleg ca l-ai cunoscut in timpul tineretilor lui....
zara spune:
oau, oana, nu mi se pare firesc sa il dezbat pe forum pe omul v. peteanu. si el cu ale lui, tinar, cu bani, fara sa fi facut vreodata ceva in viata cu eforturi, deci lipsit de orice griji, avea preocupari din cele mai variate.am zis atitea si totusi nimic, stiu. daca vrei detalii despre el ca individ, cred ca iti voi trimite un mail.
z.