Depresia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Da, Cristina, avem multe tratamente naturiste care ajuta in cazul depresiei si anxietatii.
Atentie numai, daca persoana in cauza ia deja tratament alopat (antidepresiv) a nu se combina cu sunatoarea!!!

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

E vorba de maica-mea, care nu ia nici un tratament! asa ca daca stiti vreun medicament naturist ziceti-mi, ca poate o conving in felul asta!
va rog mult!!!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Eu iau si tratament alopat si tinctura de sunatoare(pe langa valeriana si muguri de tei argintiu). E adevarat ca iau doar 10 picaturi dimineata si seara, ceea ce inseamna o doza foarte mica (recomandata copiilor). Am intrebat-o pe doctorita de ce iau asa putin si mi-a zis sa fac cum spune ea si sa nu maresc doza probabil pentru ca interactioneaza cu tratamentul alopat.
Tinctura de sunatoare am procurat-o de la Plafar si mie mi-au fost recomandate tincturile de la PlantExtrakt Cluj.
Sub forma de pulbere n-am gasit dar si eu am citit ca ar fi cea mai eficienta.
Poate fi o solutie dar numai in cazul depresiilor usoare. In cele de durata nu are cine stie ce efect si poate agrava problema. Dea ia e bine sa vada un medic in ce situatie te afli.

---------------
Impotriva banarii lui Jocelyn

Mergi la inceput

Maica-mea refuza sa mearga la doctor. Orice motiv i-as zice, imi replica "nu sunt nebuna". Oricum, ceva naturist nu poate sa-i faca rau, asa ca ar merita sa-i cumpar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Replica asta o cunosc foarte bine. Mie cand mi-a zis medicul ca problemele mele cu stomacul sunt declansate pe fond nervos am sarit in sus ca arsa. Plangeam pe umarul lu' barbatu-miu si ziceam "io am ceva grav si astia zic ca sunt nebuna" . Era sa-mi fac si tomografie convinsa ca am tumoare pe creier. Deh, imi era greu sa cred ca un om normal poate reactiona atat de violent pe fond nervos.
Trebuie sa-i spui din start ca nebun nu inseamna depresiv. Mai toata lumea trece macar o data in viata printr-un episod depresiv. Numai ca fiecare il gestioneaza diferit in functie de temperament. Unii pot sa se ridice singuri de jos, altii au nevoie de cateva pastile cu vitamine si extracte de plante iar altii ajung la un tratament cu antidepresive sau calmante. Cei din urma nu inseamna ca sunt nebuni ci doar ca refuza sa-si asume starea de depresie si astfel se adancesc si mai mult. E ca si la alcoolism. Intai trebuie sa realizezi ca ai o problema si apoi sa te lupti cu ea.
Mama mea a suportat o depresie crunta timp de 7 luni fara sa spuna nimic. A trecut peste ea fara pastile dar chinul a fost groaznic si a transformat-o complet. Din fericire, in bine: s-a apucat de sport, a slabit 15 kg, a inceput sa manance sanatos, sa se aranjeze, sa-si gestioneze altfel prioritatile in viata.
Eu n-am fost in stare sa trec prin asta singura. Pana n-am ajuns la un medic bun nu m-am putut ridica.

---------------
Impotriva banarii lui Jocelyn

Mergi la inceput

Eu stiu ce zici, dar in momentul respectiv devii delasator cu persoana ta si irascibil cu ceilalti. Cel putin asa vad la mama. Imi este greu sa comunic cu ea. A devenit interiorizata si-si motiveaza toate reactiile cu un pesimism exagerat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Cum am spus, sunt multe medicamente naturiste contra depresiei si nervozitatii.
Unul bun este extractul de sunatoare-pentru depresie, apoi ar fi pasiflora si valeriana pentru starile de nervozitate, neliniste, stari de iritabilitate.
Foarte bun este fitosedinul sau nervosedin care cuprind mai multe plante, indicate in insomnii minore spre medii.
Un ceai bun si cu rezultate bune, este numit "ceai calmant" sau "noapte buna"
Dozarea se face functie de gravitatea simptomelor, dar eu zic ca un farmacist bun o poate sfatui pe mama ta cat si cum sa le ia, fara sa fie nevoie sa ajunga la medic.
Multa sanatate!

quote:
Originally posted by miria_cristina

Eu stiu ce zici, dar in momentul respectiv devii delasator cu persoana ta si irascibil cu ceilalti. Cel putin asa vad la mama. Imi este greu sa comunic cu ea. A devenit interiorizata si-si motiveaza toate reactiile cu un pesimism exagerat.

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Multumesc fetelor..sunteti de un mare ajutor.Desi si mie imi vine sa ma ascund de lume intr-un coltisor si sa ies de acolo cand o sa fiu bine..stiu ca nu se poate.
Deci ca sa arat ca incerc duminica seara am iesit cu prietenii la cafea(si-au facut cruce cand m-au vazut..eu nu ies de obicei),acum sunt cu vopseaua in cap(m-am gandit ca si o schimbare de genul asta ajuta)am cumparat o vopsea care nu ma reprezinta..dar am vrut sa fie ceva nou.Pun maine poze,se saptamana viitoare o sa merg la gym..de fapt nu stiu ca imi e rusine ..dar cred ca trebuie neaparat..trebuie sa trec peste rusine.
In res..sper sa fie bine ce sa zic..incerc sa zambesc de fapt la munca toata ziua zambesc la unul si la altul..cred ca daca ar sti cineva ca eu de fat nu ma simt in apele mele s-ar inchina...dar cand vin acasa...parca imi cade vata de cuvant.Sunt EU...fara machiaj fara nimic...
Multumesc si o sa caut si pastile sa vad daca gasesc.
Va pup fetelor.

Mergi la inceput

Eu as putea-o convinge deaceea am cerut mai multe detalii ca sa stiu cum vorbesc cu vanzatoarele de la plafar si sa stiu ce sa cer.

Mergi la inceput

Multumesc de sfaturi! Mi-am notat denumirile medicamentelor!

Mergi la inceput