Cine stie Langos ca-n Ardeal

Cine stie Langos ca-n Ardeal | Autor: Preda

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

Stie cineva cum se face langosul, ca in copilarie am mancat in Ardeal, dar de la facut pana la mancat este cale lunga.
Ma juta si pe mine cineva cu o reteta?
Se mai faceau acolo si intorsuri, bune bune...

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Langosi

Ingrediente:
25 g drojdie,
2,5 dl apa calduta,
1 cartof fiert ras,
2 lingurite sare,
420 gr. faina si
faina pentru intins aluatul, ulei pentru prajit

Mod Preparare:
Se farimiteaza drojdia intr-un castron si se toarna deasupra apa. Se adauga cartoful ras, sare si faina. Se framinta aluatul. Se lasa la crescut sub un prosop cam 40 minute. Se pune aluatul pe planseta si se framinta. Se imparte aluatul in 16 bucati. Se aplatizeaza, li se dau o forma ovala. Se lasa la crescut 10 min. Se pune uleiul la incins, pina la 180 gr C. ( Se contoleaza cu termometrul sau se pune o bucatica de piine alba care trebuie sa se faca aurie in 1 min). se prajesc citeva bucati de aluat o data, cam 4 min. Se intorc dupa 2 min. Se pun la scurs pe servetele de hirtie. Se pregateste uleiul cu usturoi presind cateii de usturoi si amestecindu-i cu ulei. Uleiul se intinde pe fiecare langos inainte de a se servi.

Mod de servire:
Se servesc cu: smintina, ceapa rosie tocata, caviar, somon afumat, cirnati.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput