Zacusca cu ciuperci si zacusca cu fasole

Zacusca cu ciuperci si zacusca cu fasole | Autor: Lya

Link direct la acest mesaj

Are cineva o reteta de zacusca de ciuperci care sa nu contina vinete?Nu am facut in viata mea zacusca si tare as vrea o reteta buna si simpla de zacusca cu ciuperci .Dar zacusca cu fasole?Astept raspuns pana ma mai tine harnicia

dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty&Erikutz

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

ZACUSCA CU FASOLE Ingrediente : 3kg gogosari , 1 kg ceapa , 1 litru bulion , 2 litri ulei , 1 kg fasole alba . Preparare : Torul se macinaa iar fasolea se fierbe cu foi de dafin si piper .Cand este fiarta se scurge si se zdrobeste .Se pune ceapa ,uleiul la prajit apoi se pun gogosarii , bulionul , si fasolea fiarta . Se adauga sare .Cand uleiul iese deasupra zacusca este gata . Reteta este din revista - Practic in bucatarie -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niponel spune:

Lya uite aici gasesti reteta de zacusca cu ciuperci http://www.vulpeabucatar.com/retete/aperitive/zacusca/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Niponel si Silvana mersi de raspunsuri.

dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty&Erikutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

5 kg gogosari1,5 kg ceapa0.6 l ulei4 l fasole sau 3 kg ciupercisare, piper, foi de dafin dupa gustsalicilat1,5 l bulionSe dau gogosarii si ceapa prin masuna de tocat (sau robot), se pun fiecare la prajit in ulei (eu pun gogosarii in cuptor cu oala si nu mai invart in ei decat ocazional), pana se fac sticlosi si iese uleiul deasupra. (gogosarii scad cam la jumare, iar ceapa se face transparenta si se vede uleiul cand invarti)Se fierbe fasolea sau ciupercile si se toaca.Se amesteca toate (gogosarii si ceapa prajite, bulionul, fasolea sau ciupercile si condimentele) intr-o oala cam de 10 l si se mai fierb cam 15 minute (sau mai mult, depinde cat de bine sunt patrunse toate)- cand e gata zacusca e lucioasa, nu are aspect mat.Cu 5 min inainte de a o lua de pe foc pui salicilatul, apoi se pune zacusca in borcane, se capseaza si se pun in paturi sa stea pana se raceste,(pana a 2-a zi)Ies cam 8-9 borcane de 720 ml sau dublu daca borcanele sunt miciPofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Am uitat sa spun ca cei 4 l de fasole fiarta se obtin dintr-un Kg de fasole uscata.La zacusca de ciuperci se pune numai 1 l de bulion.Eu am facut anul asta zacusca si de ciuperci si de fasole, insa cea de ciuperci a iesit un pic cam "moale". daca as mai face, la cele adaugate mai sus as pune si 1 l de fasole macinata, pentru consistenta.

Mergi la inceput