IDR pozitiv copil

IDR pozitiv copil | Autor: eduard2005

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am o prietena care a descoperit ca fetita ei de 1.9 ani are IDR-ul pozitiv, si acum este pe tratament vreme de 6 luni. Medicul i-a zis ca nu are tbc si doar este infectata cu bacilul respectiv si ca trebuie sa faca tratament. S-a mai confruntat cineva cu problema asta?, sunt necajiti parinti, mai ales ca este o familie super curata si echilibrata din toate punctele de vedere.
Multumesc pentru parari!!!

Mari,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Personal nu m-am confruntat, dar am auzit-o pe dr pediatra ca are multi bblusi si copii mici bolnavi de TBC sau infectati cu bacilul.
Am ramas socata, iar ea m-a luat tare ca de ce ma sperii atata ca traim intr-o tara saraca si asta e boala saraciei...
Parca vorbea de un banal guturai...
Cat despre micuta, din ce am citit, daca primo-infectia este corect tratata, bacilul e pus in banca lui pentru toata viata!
Multa sanatate

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eduard2005 spune:

Asa le-a zis si lor medicul, daca este tratat corect vreme de 6 luni, nu o sa aiba nici o problema in viitor. Am inteles ca Romania se afla pe primul loc in lume cu cele mai multe cazuri de tuberculoza si ca 80% din populatia are IDR-ul pozitiv. Ce este mai grav la noi, este ca multi copii sunt infectati fara ca cineva sa stie si sa primeasca tratamentul adecvat. Saptamana viitoare o sa merg si eu cu copilul meu sa-i fac un IDR. Inainte se numea " boala saraciei " ca erau infectati doar acei care traiau in mizerie cu o alimetatie saraca, dar din pacate acum spitalele sunt pline de oameni cu o situatie foarte buna materiala.
Asta este viata.............in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

acest bacil se numeste ,,bacilul koch''

Mergi la inceput

Multumesc Gabriell74, stiam cum se numeste bacilul, insa intrebarea era daca s-a mai confruntat cineva cu astfel de situatie.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

nu ai pt ce ,prietena ta locuieste intr-o camera insalubra?

Mergi la inceput

NU, prietena mea locuieste intr-o superba vila cu 8 camere si bineinteles copilul are camera lui. Au o situatie financiara foarte buna si copilului nu-i lipseste absolut nimic. Probabil ca tu sti ca aceasta este boala "saraciei", insa in cazul lor nu asta este motivul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Si nu au reusit sa determine totusi de unde l-a luat ? Merge in colectivitate ?
Este destul de ingrijoratoare aceasta problema.

Ce pot sa iti spun e ca mama tot asa l-a luat de undeva cand era copil (nu stiu exact la ce varsta). Dar a fost tratata si de atunci nu a mai avut probleme. Nu strica insa sa verifice periodic ca e ok dupa ce termina cu tratamentul.

Sanziana & Marina (03/10/2004)

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Mergi la inceput

Nu, n-am gasit sursa de infectie, s-a facut investigatie la toata familia si la toti cei care au intrat in contact cu fetita..... si nu a gasit pe nimeni infectat. Dr. a zis ca este posibil sa-l fi luat de prin troleie sau taxi, insa fetita a mers numai in masinile lor personale. Nustiu, poate de prin parc, numai ca din cate am citit eu despre acest bacil nu se transmite foarte repede, ci numai daca stai mai mult in prezenta persoanei bolnave de tuberculoza. Speram sa fie, a incept deja tratamentul, copilul este foarte bine, nu are nicio probleme, analizele au iesit bine, numai ca primeste si medicamente pentru protejarea ficatului.
Multumesc pentru raspunsuri

Mergi la inceput