OTOSCLEROZA

OTOSCLEROZA | Autor: luloasa

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Acum doua zile am fost diagnosticata cu otoscleroza bilaterala.D-na dr.cu care am vorbit mi-a zis ca am doua alternative: operatia sau proteza auditiva. Intrand pe internet am gasit o a treia varianta si anume implantul din titan prin intermediul caruia voi auzi foarte bine permanent nu numai cativa ani( nu se stie cat)ca in cazul operatiei.
Daca stiti ceva despre asta sau daca ati trecut printr-o situatie similara cu a mea v-as fi recunoascatoare daca m-ati ajuta si pe mine.Problema o am din copilarie(acum am 30 de ani) si s-a agravat dupa ce am nascut fetita.
Si inca ceva: mi s-a spus ca daca mai vreau un copil intai il fac si apoi ma operez. Deocamdata nu mai vreau dar nu se stie mai tarziu .
Va rog frumos daca stiti unde se fac astfel de operatii sau un doctor care face asa ceva spuneti-mi si mie sa ma duc si eu.Am inteles ca implantul costa 80 euro.
Va multumesc din suflet si va doresc multa sanatate.
Cu multa dragoste, Luciana si Maria-Veronica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Otoscleroza este o boala a articulatiilor dintre osciarele urechii medii. Progreseaza in timp pana la surditate si este accelerata de graviditate. Proteza auditiva cred ca te ajuta doar pentru o perioada fiindca auzul va scadea in continuare.Singurul tratament care are rezultat este interventia chirurgicala.Aceasta dureaza in jur de 30-45 minute si se poate face (chiar este recomandat) cu anesteyie locala. Sunt inlocuite oscioarele din urechea medie cu o proteza (diferita de cea despre care ti-am scris mai sus) si vei auzi inainte de a cobora de pe masa de operatie. De aceea se face anestezie locala fiindca medicul te intreaba chiar in timpul operatiei daca auzi (verifica daca operatia e reusita).
Cred ca operatia se face la Institutul "Hociota" din Bucuresti(SP.Panduri-ORL). Intraba de profesorul Ataman, el te va lamuri mai bine.Sanatate!

MEDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Tot la domnul Ataman am fost trimisa si eu, daca nu ma insel. Inca nu am ajuns pe-acolo .

As dori sa mai adaug ca, din cate am citit, si tratamentele hormonale afecteaza aceasta boala. Otoscleroza e trecuta la contraindicatii pentru anticonceptionale, de exemplu (nu stiu daca la toate). Ce puteti spune in sensul asta?

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput