Meat loaf - Clasic American

Meat loaf - Clasic American | Autor: Alyssa

Link direct la acest mesaj

Din cind in cind, mai ales in zilele ploioase fac Meat loaf cu puree de cartofi.
Imi place ca se prepara repede, este gustoasa si apreciata, se poate pastra foarte bine si la congelator pentru a fi reincalzita. Se poate prepara si din carne tocata de pui sau curcan, se poate ajusta dupa gustul fiecaruia.

Arata ca un drob, se taie felii linga garnitura preferata. Are gust de chiftelute, dar nu sint prajite...

Deci reteta:

- 1 kg de carne de vita tocata, cu grasime putina
- o ceapa medie
- 2 oua
- o cana de pesmet sau daca nu aveti, doua-trei felii de piine uscata, inmuiate in apa si stoarse de apa, faramitate
- patrunjel
- sare dupa gust, piper (eu nu pun din cauza fetelor)
- 6 linguri de ketchup
- 1/4 cana de lapte

Se incalzeste cuptorul la 350 F.
Se amesteca totul bine cu mina pina devine o pasta omogena.
Se unge o tava de chec si se pune pasta obtinuta , se aseaza ca o piine.
Se coace la 350 F timp de aproximativ o ora.
Aproapte de final, se scoate din cuptor, se unge uniform cu ketchup si se mai lasa un pic, sa formeze o crusta.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si apoi se scoate din tava si se aseaza in platou. Se taie felii si se serveste calda, linga pasta, salata sau puree de cartofi. Se poate asorta cu sos brun sau gravy.

Sper sa va placa!

Alice

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Daca vreti, spre sfirsit puteti pune deasupra citeva felii intregi de bacon peste stratul de ketchup, se se rumeneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

am pus si eu 2 retete la carne tocata ... e buna si rapida reteta dupa cum a zis alyssa

Sanatate si numai bine


Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

quote:
Initial creeata de Alyssa

Din cind in cind, mai ales in zilele ploioase fac Meat loaf cu puree de cartofi.
Imi place ca se prepara repede, este gustoasa si apreciata, se poate pastra foarte bine si la congelator pentru a fi reincalzita. Se poate prepara si din carne tocata de pui sau curcan, se poate ajusta dupa gustul fiecaruia.

Arata ca un drob, se taie felii linga garnitura preferata. Are gust de chiftelute, dar nu sint prajite...

Deci reteta:

- 1 kg de carne de vita tocata, cu grasime putina
- o ceapa medie
- 2 oua
- o cana de pesmet sau daca nu aveti, doua-trei felii de piine uscata, inmuiate in apa si stoarse de apa, faramitate
- patrunjel
- sare dupa gust, piper (eu nu pun din cauza fetelor)
- 6 linguri de ketchup
- 1/4 cana de lapte

Se incalzeste cuptorul la 350 F.
Se amesteca totul bine cu mina pina devine o pasta omogena.
Se unge o tava de chec si se pune pasta obtinuta , se aseaza ca o piine.
Se coace la 350 F timp de aproximativ o ora.
Aproapte de final, se scoate din cuptor, se unge uniform cu ketchup si se mai lasa un pic, sa formeze o crusta.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si apoi se scoate din tava si se aseaza in platou. Se taie felii si se serveste calda, linga pasta, salata sau puree de cartofi. Se poate asorta cu sos brun sau gravy.

Sper sa va placa!

Alice




si eu il fac la fel ca tine, dar pun in loc de pesmet sau piine uscata, oatmeal.Iar ketchup-ul il pun de la inceput deasupra, fac o adincitura pe deasupra, mare, si pe urma il pun la cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Imi pare rau daca am postat o reteta postata deja...

Am gasit intre timp insa o varianta interesanta... sper ca asta sa nu fie postata deja. Este mai aspectuasa si mai de efect cind ai musafiri. Uite cum arata Meat loaf impanat cu ciuperci.

- 2 oua
- 2 linguri de lapte
- 1/4 cana de lapte
- 1 1/2 lingurita de sare
- 1/8 lingurita de piper
- 1 kg de carne tocata de vita, grasime minima

umplutura:

- 300 gr ciuperci proaspete
- 1/2 ceapa medie taiata cubulete
- 2 linguri margarina sau unt
- 2 cani piine proaspata, miez faramitat
- 1/2 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper

Primele ingrediente se amesteca intr-o pasta omogena. O jumatate din amestec se aseaza pe fundul unei tavi unse cu ulei.

Pentru amestecul de ciuperci se prajesc ceapa si ciupercile in untul topit cam 3 minute. Se adauga celelalte ingrediente si se calesc pina se auresc un pic. Se aseaza peste amestecul din tava, apoi se pune cealalta jumatate al amestecului de carne, indesindu-se usor.

Se da la cuptor la 350 F pentru o ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

stai linistita, nu e identica cu reteta mea.. si e bine venita ideea.. cum ams c si acolo sunt sute de retee despre meat loaf.. cauta numai pe net in eng.. sa vezi acolo varietate.

Sanatate si numai bine


Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput