eu am ramas in pana de idei, nu stiu ce sa-i mai gatesc puiului meu de 8 luni. pe langa faptul ca ma chinui sa-i fac pireurile de legume cu carnita, smecherul nu vrea sa manance decat budinci duclici, cereale si iaurt. poate si pt ca nu-i sarez decat f f putin mancarea. oricum nu mai stiu ce sa-i dau. daca aveti idei, astept..a, si nu prea ne plac fructele.
Mai poti incerca: sufleu de dovlecel cu sos alb (mai tarziu poti incerca si cu conopida, dar dovlecelul se digera mai usor); budinca de branza de vaci; file de peste la cuptor (cod, salau, pastrav)cu sos alb sau cu sos tomat; paste din alea mici cu carnita de pui si suc de rosii; sote de morcov; piure de cartofi cu telemea, ou si smantana; piure de cartofi cu creier; piure de spanac cu ficatei de pui si unt (daca nu ai proaspat, gasesti si spanac congelat); piure de mazare cu carnita (incearca cu mazare foarte frageda, gen Bonduelle, eu o faceam prin blender); supa cu galuste sau cu taitei, fara grasime; chiftelute din piept de pui cu sos alb si marar; orez cu carnita si sos (daca nu e constipat).
In general, eu la amiaza ii dadeam lui Eric un piure de legume sau o combinatie de legume + carnita fiarta in Kukta/prajita in f. putin ulei/la cuptor si macinata marunt (piept de pui, vitel, ficatei, creier) sau peste.
Nu ti-am scris retete pentru ca le poti face dupa gustul tau, nici una nu e complicata, am vrut sa-ti dau doar cateva idei. Eu am mai multe carti cu alimentatia copiilor, din care ma inspir cand sunt in pana de idei, dar de multe ori le adaptez dupa gustul meu sau dupa ce am prin frigider.
Candy si Eric
dragele mele exista deja un subiect ajuns deja la capitolul 6: Ce gatim azi pentru pitici?. am sa copiez si aceste mesaje acolo iar acest subiect il inchid, multumesc pentru integere.
Roxana