uter cu tonus ridicat
Buna ziua burticutse si mamici!
Sunt si eu de ceva timp pe aici pe forum 
Am fost prima data la eco, toate bune si suntem foarte fericiti, numai un lucru nu stiu ce-o fi insemnind... tonus ridicat pe o anumita portiune de uter. Stie cineva ce inseamna acest tonus? este vreun pericol? E necesar neapart tratament?
Va multumesc mult!
Ludmila
20+
Raspunsuri
alionushca spune:
Ludmila te urmaream la mamici de ianuarie-februarie si apoi nu am mai dat de tine - bine ca toate sunt bune cu bebe, acum sa-ti zic de tonus. Suntem in aceasi barca - eu tot am tonus ridicat - variantele sunt urmatoarele - daca te durea burtica pina acum atunci acesta este unul din simptomele tonusului ridicat, cu alte cuvinte uter incordat - ceea ce nu-i prea bine - adica trebuie sa fii foarte cumincioara, linistita, si atunci cind te doare burtica sa iai no-spa - eu mai iau si picaturi de valeriana(odolean)- se permite in sarcina si o fac pentru ca ma linistete putin, de cind mi-a fost si mie pusa aceasta diagnoza sunt mai tot timpul incordata ca ,, nu cumva, careva, ceva
,,
Mai este varianta - din cauza emotiilor cind ai vazut bebelusul sa fi fost tu incordata - si asta duce si la incordarea uterului, care trece imediat cu emotiile.
Acum tu singura trebuie sa analizezi cum se simte burtica ta, te doare sau nu, sa iei masuri suplimentare sau nu, in sens cum eu - nu ies din casa fara no-spa si beau vreo saptamina valeriana, si inca ceva - nu trebuie sa ridici greutati - fii lenoasa![]()
Si mai zic ceva care poate nu trebuia - dar mie din cauza tonusului ista ridicat mi-au mai pus diagnoza ,, iminenta de avort spontan,, - sa nu fi fost scris asta poate nu eram asa stresata.
Vezi fii cumincioara si lenoasa si totul o sa fie bine![]()
15+
bebe Calin
Aliona
maria72 spune:
Buna fetelor,
Cu aceeasi problema ma confrunt si eu. Un mic efort daca fac, ma apuca niste dureri care se intetesc, dureri ca de ciclu. Eu stiu ca de felul meu am un uter fibros. La prima sarcina m-am confruntata cu aceeasi problema si mi s-a deschis colul de doua ori. Acum sunt cu dureri si am intrat pe net sa vad daca mai gasesc mamici cu probleme asemanatoare. Tot la mamici de ian-febr sunt si eu, insa n-am mai intrat de mult pe net. Poate asta este perioada (5-6-7 luni)cand se manifesta cel mai acut "tonusul " asta crescut. Spuneti-mi si mie va rog voi ce faceti cand va iau durerile? Eu ma indop cu no-spa si scobutil si ijectabil si pastile de no-spa. Scuzati-ma ca nu v-am retinut numele, sunt efectiv cu dureri acum si ma chinui sa stau intr-o rana la calc.
mushulica_p spune:
alionushca, citesc din cind in cind fetele de la mamici de ianuarie-februarie 2007, dar ele sunt f harnicute si scriu asa de muuult!!! Mi-e frica tot sa nu scap ceva si nu indraznesc sa raspund, si tot citesc in continuare cind ma eliberez putin.
In privitna tonusului ridicat - dureri de burtica nu am, ptptpt nu am nici un fel de dureri de la inceputul sarcinii si pina acum, si de greutati , efort - sunt exact ca si pina la sarcina, pentru ca...asa sunt eu obisnuita
Drept ca o simt uneori mai incordata... parca m-ar intinde cineva de burta in jos ... da asta rar, si credeam ca se intinde pielea, sau chiar uterul. Asta o fi acea durere? mai mutl simt dscomfort parca, nu durere.
La mine era pe partea posterioara tonusul ridicat, si medicul a zis- posibil a fie din cauza ca stai intr-o pozitite incomoda pt tine. Si tare sper sa fie asa...
Din cite inteleg de la tine - nu e de gluma si tre sa ationez neaparat, da?
Aliona, daca ti se cere sa fii lenoasa - fii!
Multe prietene cu nosc cu diagnoza - iminenta de avort spontan, din motive diferite, insa la toate a fost totul bine si au nascut BBici sanatosi si la timp
Deci fii linistita si lenoasa si o sa fie totul bine!![]()
Maria, dupa cum ziceam - eu nu am dureri, dar daca as avea asa mari cum zici tu- as merge la medic. Tu ai fost? Ce a zis? Daca te doare de la efort - asculta si tu de Aliona si fii lenesa! Nu ti-a recomandat mult repaos culcata in fata TV sau cu ceva cartulii? 
Ludmila
20+
maria72 spune:
Mushulica am vb cu medicul , mereu il sun. Acum am venit de la control mi-a dat gynipral. Asta cum este? Stie careva? Ati luat pana acum? Mi-am bagat medical, gata cu serv!
tonecica spune:
alionushca, cate picaturi de valeriana luai pe zi si la ce cantitate de apa? vreau sa iau ca sint mai nervoasa in ultima perioada, dar am vazut ca este contraidicat in timpul sarcinii. nustiu ce sa fac...