"Secrete"...din bucatarie
Raspunsuri - Pagina 3

printze spune:
Alte sfaturi practice pe care mi le-am mai amintit:
- Pielita de pe ficat se desprinde usor daca, inainte de-a fi transat, se scufunda un minut in apa clocotita.
- Castronul in care se pregateste crema pentru prajituri se uda, inainte de preparare, cu o lingura de apa indulcita.
- Carnea pentru gratar se da cu putina sare si se pune 20 de minute la congelator. Veti obtine o friptura frageda.
- Salata de vinete devine mai dulce daca i se adauga un dovlecel fiert.
- Untul pentru gatit se topeste numai pe baie de aburi. Flacara directa ii schimba culoarea si calitatile nutritive.
- Carnea cruda nu se impacheteaza niciodata in hartie, pentru ca ii absoarbe sucul si vitaminele.
- Laptele nu mai da in foc daca marginile vasului in care se afla se ung cu ulei sau unt.
Sper sa va fie de folos!
printze


bubu05 spune:
- laptele nu se lipeste sau afuma, daca vasul in care se pune la fiert se uda inainte cu apa rece.
- perisoarele nu se imprastie in ciorba daca se umezeste mana cu otet cand se fac.
- nu mai plangi de la ceapa daca o tii in apa rece 15-30 min
- daca o mancare iese prea sarata se pune un cartof fiert intreg in oala si se lasa acolo pana se raceste mancarea(absoarbe sarea)
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz


DidiAlex spune:
Piatra dupa vase/cani electrice/termosuri etc se curata rapid daca sunt umplute cateva ore solutie de otetz.


Ramona J spune:
Daca tii ceapa la frigider nu mai lacrimezi. N-am testat-o. Nu tin ceapa la frigider si uit s-o... mut.
Sa fie cartofii prajiti mai crocanti. Sterg bine cartofii de apa inainte sa-i pun in tigaie.
Eu de regula marinez carnea citeva ore la frigider, sau o las peste noapte in frigider. Fac diverse amestecuri cu ulei, usturoi, mustar... whiskey, tot felul de nebunii din astea. Pun carnea intr-o punga si torn peste amestecurile astea.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
