Reintoarcerea la munca in 2007

Reintoarcerea la munca in 2007 | Autor: Monica-Elena

Link direct la acest mesaj

Daca ma reintorc al munca la 1 ianuarie 2007 cand Mihnea are 1 an si 6 luni mai primesc acel stimulent de 3 mil? Mai este valabila legea ca cea noua nu stiu nimic despre ea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

monica elena - vei beneficia de la 1 ian de 1 milion stimulent si 2 mil lei alocatia de copii( cea de 240.000 nu o mai primesti)pana cand va implini cei 2 ani. Dupa ce va implini cei 2 ani va beneficia de alocatia de 240.000 lei sau cat o mai fi atunci.
Sa ti pregatesti in schimb dosarul din timp cvei avea de umblat destul.
Succes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Multumesc Mercedes de raspuns. Pot indrazni sa intreb si ce trebuie sa contina acel minunat dosar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

monica- chiar nu mai stiu care e legea dar cauta pe situl lui marius -pagina legislativa .

Oricum mie cel putin mi s a cerut de ex. si stagiu de cotizare de la casa de pensii de exemplu printre altele - acum pt bucuresti chiar nu stiu ce se mai cere in plus fata de ce scrie in lege.

citeste si asta ORDONANTA DE URGENTA nr. 148 din 3 noiembrie 2005
privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului - tot de acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Dosarul pentru obtinerea stimulentului trebuie sa cuprinda
- adeverinta tip data de angajator din care sa rezulte ca ai stagiul de cotizare, durata concediului de sarcina si lauzie, data la care s-a terminat si perioada in care te-ai aflat in cocediu crestere copil pana la 2 ani;
- cerere pentru obtinerea stimulentului (formular tip);
- declaratie tip ca sotul nu beneficiaza de stimulent sau indemnizatie;
- copie buletin mama;
- copie certificat de nastere copil.

Toate formularele le gasesti la primarie, Directia pentru Protectia Copilului si Asistenta Sociala.
Ti se da un numar de inregistrare si astepti.

Nu-i chiar asa de greu.

http://photos.yahoo.com/ph/c_ghimis/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Multumesc ECMI si acest dosar se depune cand incep serviciul nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Da, dupa aceea.
Nu stiu exact care este perioada limita.
Dar eu am reinceput serviciul pe 14 august si am depus dosarul pe 15 septembrie (31 de zile lucratoare).

http://photos.yahoo.com/ph/c_ghimis/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Primul pas este cererea de reinceperea activitatii pe care o depui la angajator cu cel putin 15 zile inainte.Eu as spune sa o depui la 1 decembrie si am sa-ti explic pe parcurs de ce;
Dupa ce vei avea cererea cu nr.de inregistrare si avizata,ti se va face o copie pe care obligatoriu se va scrie conform cu originalul(la noi la DM asa se cere,altfel resping dosarul)si pe care o depui la dosarul.
Apoi iti mai trebuie si copie dupa actul aditional anexa la contractul de munca(in care se mentioneaza faptul ca ti-ai reluat activitatea),pe care il atasezi la dosar.
Cel mai bine este sa depui dosarul la inceputul lunii ianuarie,pina pe data de 10 a lunii,pentru a putea primi stimulentul pe 10 februarie;banii ii vei primi cu data depunerii dosarului.
In plus poti atasa si un extras de cont(daca ai card)pentru a ti se vira banii in cont!
Pupici !
Cristina

Mergi la inceput