Am pierdut sarcina
Raspunsuri - Pagina 2
mitzura spune:
Draga Roxanam, nu pot sa spun cat de rau imi pare!!! Stiu foarte bine prin ce treci acum, pentru ca nu sunt decat doua saptamani de cand mi s-a intamplat si mie asta. La tine era prima sarcina?
Cand am vazut in lista de subiecte "Am pierdut sarcina", un moment am crezut ca mi-a mai raspuns cineva, dar apoi mi s-a facut pielea de gaina pentru ca am vazut ca nu era mesajul meu, ceea ce insemna ca a mai trecut cineva prin durerea asta.
Si eu am plans foarte mult in spital, si apoi dupa ce am venit acasa, pentru ca imi doream atat de mult copilul asta, si opt luni de zile pana am ramas insarcinata, mi-am pierdut rabdarea. Nici mie nu mi s-a dat decat clasica explicatie cu defectul genetic, pe care o avanseaza medicii ori de cate ori nu stiu ce sa spuna despre cauze. Intre timp mi-am facut analize, doar de sange, care au iesit foarte bune, (si am aflat si ca am Rha negativ). Rezultatul de la toxoplasma inca il astept. Analize genetice nu mi-am facut, pentru ca sunt din Sibiu si nu cred ca se pot face pe aici pe la noi. De altfel nu stiu daca as primi trimitere, pentru ca doctorii astia asa se zgarcesc cand e vorba de facut investigatii, de parca le platesc ei, din buzunarul lor. Tot asa mi-au spus si mie ca daca se intampla de doua-trei ori, incepem sa ne facem probleme, ceea ce mi se pare o culme a nepasarii fata de femeia care isi doreste un copil. Ce pot sa-ti spun acum sa-ti fie de ajutor? Ca trebuie sa ai rabdare, pentru ca numai timpul te alina. Mie astea doua saptamani mi s-au parut o luna, au trecut foarte greu... Si nu ma "tine" decat ideea ca peste trei luni (nu peste sase) o sa incep din nou sa ma pregatesc pentru o noua sarcina, si poate o sa renuntam la contraceptie, si o sa incercam chiar daca nu in perioada de maxima fertilitate, pentru ca ma indoiesc ca o sa se intample din prima luna. Sunt alaturi de tine si sper sa ne alinam una pe alta, si sa numaram impreuna cele sase luni.
Te pup, Mitzura.
roxanam spune:
Va multumesc tuturor pt incurajari. Pacat ca nu au mai multe femei acces la internet. Sunteti un adevarat sprijin.
Draga Oana,
Am fost si la Peteanu cel tanar si la sotia lui. Raspunsul a fost acelasi. “Nu se poate sti cauza sangerarilor”.
Acum astept sa treaca o luna si imi voi face analizele. Poate voi primi o explicatie in cele din urma. Daca cumva cauza a fost toxopl. Ma voi certa urat cu medicul meu de familie pt ca I-am spus ca am avut pisica dar mi-a zis ca analiza de toxo se face mai tarziu. Mai tarziu a fost se pare prea tarziu.
Va pup
zara spune:
roxana. e foarte trist pentru o mamica in devenrire sa experimenteze asta. imi pare rau. am verificat si am vazut ca esti din cta. personal il cunosc pe dr peteanu care s-a cam jucat cu medicina (vorbesc de cel tinar) si pt ca nu avea dedicatie, prin tineretea lui, aidca acum vreo 10 ani tot trecea de la medicina generala, la gineco sau la chirurgie (asta ca avea spatele acoperit de tatal lui si care s-a indurat pina la urma sa il ia la cabinetul lui ). tatal lui era exceptional,dar prea batrin deja de pe atunci. de sotia dr peteanu (sa nu fie vreo confuzie, e valentin peteanu?) nu stiam ca exista , mai ales ca medic ginecolog.ce vreau sa zic de fapt, cauta alt ginecolog obstretician , poate acesta inca nu si-a gasit dedicatia necesara si nu se va ocupa de problemele tale niciodata.
mi-am permis sa intervin pentru ca stiu sigur ce spun.
ai grija de tine.
z.
roxanam spune:
Draga Zara,
Iti multumesc pt interventie.
Da despre acel Petreanu este vorba iar pe sotia sa o cheama Mihaela. Nici mie nu mi-a facut o parere prea buna. El a fost primul medic la care am fost dupa care au urmat si alti. Din pacate sunt multi medici in cta care se folosesc de renumele parintilor lor. Nici nu mai stiu la care sa merg. Tu esti din Cta?
Poti sa-mi recomanzi pe cineva?
Iti multumesc
zara spune:
roxana,
nu mai sunt de multi ani din constanta pentru ca am studiat in bucuresti , unde m-am si stabilit asa ca nu iti pot recomanda vreun medic de acolo. doar am vrut sa iti atrag atentia putin fara a intra in detalii personale despre respectivul medic. acum imi amintesc si de sotia lui care pe atunci era doar studenta la medicina.insa niciodata nu mi-am imaginat ca va profesa vreodata ca medic. bine, au trecut ani de atunci si oamenii se mai maturizeaza, deci nu pot contesta prestatia lor medicala, doar dedicatia fata de profesie, care stiu sigur ca lipsea cu desavirsire.
z.
AB spune:
Draga Roxana,
imi pare tare, tare rau. Fa neaparat testul de toxoplasmoza. In Franta ti-o fac chiar si la casatorie ca sa te previna de ce te-ar astepta inainte de a veni bebeul.
Infectia cu parazitul asta poate sa nu aiba nici un semn exterior. Nu tu febra, nu nimic. Rar te simti obosita si ai putin ganglionii de la ceafa umflati. Si conduce daca te infectezi in primele luni la pierderea sarcinii. Nici apoi nu-i roz daca o patesti.
Multi leaga parazitul doar de fecalele pisicilor, de ouale crude si de carnea in sange sau semi-facuta. Dar in Franta iti atrag atentia si asupra faptului ca rezista mai mult de un an pe pamant inclusiv iarna si o poti regasi pe legume. Deci te pun sa speli totul si sa decojesti orice fruct sau leguma, ca sa nu mai vorbim de folositul unui cutit pentru taiatul carnii crude si al altuia pentru legume si fructe. Deci mancatul intr-un restaurant e cam riscant. Suna paranoiac bine, dar se poate intampla.
Da-l naibii pe doctor si ideile lui de cand se face si cand nu se face testul. Stiu ce spun. Eu nu sunt imuna la toxoplasmoza si-n Franta mi-au facut-o sistematic din saptamana a 11-a fara nici un favor. Dar in State a trebuit sa negociez si am castigat: o data la 4 saptamani o sa fac testul de sange.
Poti sa-ti dai seama daca asta a fost cauza doar facand ambele imunoglobuline:
IgM (sunt teoretic secretate din primele ore ale infectiei) si IgG (care apar mai tarziu pt a lupta eficace si preveni impotriva unei viitoare infectii). Pe scurt daca la analiza gasesc IgM si nu IgG esti inca in faza de lupta cu parazitul, daca ii ai si pe unii si pe altii ai facut infectia recent (mai putin de trei luni).
Ai grija de tine,
Andreea